Alexandru Tătar, cunoscut și ca „Sandu de la Pericei”, s-a dus și de această dată să-l întâlnească pe Regele Charles, aflat în vacanță în România, la moşia din Valea Zălanului, din judeţul Covasna.
Luni, el i-a dus monarhului britanic mai multe cadouri, printre care un butoiaș din lemn și o sticlă de pălincă de pere. „Minunat!”, a exclamat râzând Regele Charles când a văzut pălinca. „E de pere?”, a întrebat el în engleză, iar Sandu i-a răspuns „Da!”, în română.
„Ai mai fost aici, îmi amintesc”, a mai spus suveranul, potrivit site-ului stirileprotv.ro, care a publicat și o filmare cu interacțiunea dintre cei doi (video jos).
După scurtul dialog, producătorul de pălincă, stabilit în Oradea, a încălcat protocolul regal și l-a îmbrățișat și pupat de suveranul Marii Britanii, care a părut surprins pentru un scurt moment de gestul hotărât al lui Sandu de la Pericei, dar apoi a acceptat îmbrățișarea râzând.
„Este minunat să-i vezi pe toți acești oameni amabili”, le-a spus apoi regele jurnaliștilor care s-au dus în Valea Zălanului.
Vezi mai jos reportajul PRO TV:
Sandu de la Pericei i-a mai dus și în trecut pălincă și alte cadouri pe atunci Prințului Charles, în timpul vizitelor sale în România.
Marți, Regele Charles a plecat din Valea Zălanului spre „Casa albastră” pe care o deține de ani de zile în Viscri (județul Brașov). Acolo s-a întâlnit cu producători din zonă și din Maramureș, care i-au dus multe daruri, cum ar fi brânzeturi sau fotografii înrămate de la vizitele sale anterioare din România.
Inquam Photos / Alex Nicodim
Acolo s-a aflat și Regele Cioabă, care a ținut foarte mult să-l vadă pe monarhul britanic, având în vedere că în regatul său s-au stabilit foarte mulți români de etnie romă.
Regele Charles a avut planificată și o vizită scurtă la biserica fortificată din Viscri.
Inquam Photos / Alex Nicodim
Vacanța lui Charles al III-lea în România este una istorică deoarece este pentru prima dată când un monarh britanic vine în țara noastră. Este binecunoscută admirația regelui pentru România, el descriind-o la începutul acestei vizite cu ajutorul versurilor lui Mihai Eminescu ca „țară de glorii, țară de dor”.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.