URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Iunie 2022, 20:01

S-au lăudat degeaba: Românii cu venituri mici vor putea cheltui voucherele sociale abia la finalul lunii

S-au lăudat degeaba: Românii cu venituri mici vor putea cheltui voucherele sociale abia la finalul lunii Cum arată cardurile pe care le vor primi românii cu venituri mici (sursa foto: Inquam / Octav Ganea)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Degeaba au promis guvernanții că, începând cu 1 iunie, românii cu pensii mici și familiile cu venituri reduse vor putea cumpăra mâncare folosind vouchere sociale.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, condus de bihoreanul Marcel Boloș, a anunțat duminică, printr-un comunicat de presă, că aceste carduri vor fi încărcate abia după ce se va finaliza procesul de distribuire, adică cel mai devreme pe 20 iunie. 

„Încărcarea voucherelor se va face după ce se încheie procesul de distribuire, așa că, ajutoarele aferente tranșei I vor ajunge la beneficiari în perioada 20.06.2022-24.06.2022”, se arată într-un comunicat al MIPE.

Cine va primi ajutorul

Tichetele, oferite pe suport electronic (card), au o valoare nominală de câte 250 lei și sunt destinate persoanelor aflate în situații de deprivare materială sau risc de sărăcie. Ele ar trebui să ajungă la peste 2,5 milioane de români.

Concret, vor primi aceste carduri pensionarii care au pensii mai mici sau egale cu 1.500 de lei, persoanele cu handicap (indiferent de grad) și venituri mai mici sau egale cu 1.500 de lei, familiile monoparentale și familiile cu cel puțin 2 copii și venituri lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 de lei, familiie care au dreptul la ajutor social și persoanele fără adăpost. 

MIPE a mai informat că voucherele se vor acorda o dată la două luni, până la finalul anului, iar instrucțiunile de folosire a cardului se vor regăsi în scrisorile care se vor distribui, odată cu acesta. Tot în plic, românii vor găsi și codul PIN al cardului. 

Ce poți cumpăra cu acest card

Cardurile vor putea fi folosite doar pentru achiziția de produse alimentare și mese calde și doar de către beneficiarii lor. Dacă aceștia nu se pot deplasa, pot da cardul unor apropiați, care vor putea să-l folosească doar alături de cartea de identitate a beneficiarului.

Pentru județul Bihor, cardurile vor fi emise de firma Sodexo.

Ministrul Marcel Boloș promite că încărcarea voucherelor următoare se va face mai eficient. „Voucherele vor fi acordate în patru tranșe. Vom avea în vedere ca, la jumătatea lunii iulie, după evaluarea implementării primei etape, să adaptăm calendarul următoarelor tranșe pentru ca beneficiarii să poată utiliza cât mai urgent voucherele pentru achiziționarea alimentelor și meselor calde”, a explicat Boloș. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON