URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Decembrie 2022, 19:00

S-a prins ruşinea! Primarul Florin Birta a dispus ca străzile pline de noroaie din centrul Oradiei să fie acoperite cu piatră (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Florin Birta a dispus ca străzile pline de noroaie din centrul Oradiei să fie acoperite cu piatră.

Începând de luni, constructorii au împrăştiat pietriş pe artere precum Coziei şi Mimozei, după ce BIHOREANUL a relatat că acestea, la fel ca multe alte străzi din centru, sunt pline de noroaie, riveranii nu își pot duce mașinile acasă, iar firma de salubritate nu poate intra să ridice gunoiul. Situația este cauzată de șantierele deschise de municipalitate, prin Compania de Apă, și nefinalizate. 

„I-am cerut constructorului să pună piatră spartă pe toate străzile pe care s-au introdus reţelele de apă şi canalizare menajeră. Pietruirile vor continua pe cum se închid lucrările din subteran. După ce va fi înlocuită şi reţeaua de apă pluvială, se va putea trece la realizarea bordurilor şi asfaltarea străzilor", a declarat pentru BIHOREANUL, primarul Florin Birta.

Măsura, deşi reparatorie, este însă departe de aşteptările locuitorilor zonei. „E mai bine că se pune piatră, dar puteau fi mai atenţi. Constructorii aduc pietriş amestecat cu pământ, aşa că nu are cum dispărea noroiul", a reclamat unul dintre locuitorii zonei.

Riveranii mai reclamă că, în unele locuri, pietrişul acoperă burlanele care colectează apa de pe case sau că nivelul străzii este mai ridicat decât cel la curţilor, fapt pentru care la o ploaie mai serioasă se vor trezi cu beciurile şi curţile caselor inundate.

21 de străzi din zona centrală pe care Compania de Apă Oradea înlocuieşte reţelele de apă şi canalizare vor rămâne peste iarnă neasfaltate. Asta pentru că municipalitatea orădeană îşi doreşte să monteze în subteran şi reţeaua de apă pluvială înainte de asfaltarea străzilor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
adi13-bolnăvel
Totuși nu recunoști ca esti dus cu pluta, 5 minute la tine sunt 45 minute. Pana una alta Bolojan pune Bihorul pe roate, oricum e pe viață aici.
Postat 07 Decembrie 2022, 18:53 de Sandu2100
Pt trompeta sandu
Oricum esti trompeta peneleului, platit sa comenteze, adica sa jigneasca, ca niciodata nu comentezi la subiect. Te stiu toti ce hram porti. Continuati tot asa , sa vedeti cati admiratori veti avea. Stim ce a declarat stapanul tau Bolo cand a venit, ca cu cat faci mai multor oameni si distrugi cat mai mult, cu atat te vor iubi si aprecia oamenii pe urma. Vezi ca mai este unul in viata care crede asta, e Putin, si el tot placa asta o aplica.
Postat 07 Decembrie 2022, 16:04 de adi13
Nu ii mai spalați imaginea!
Apare articol de dimineata despre aceste strazi si bineinteles, in finalul articolului, interventia lui Birta. S-a trezit Birtașul ca trebuie sa puna piatra pe strazi si sa le ofere facilitati de parcare locuitorilor din zona. Toate acestea concomitent cu aparitia articolului. Mai spre seara apare articol despre “piatra pusa”. Vezi Doamne, Birtașul s-a tinut de cuvant si a ordonat el, iar baietii au executat rapid. Domnule, situatia aceasta e de multe luni, cine a fost in zona isi face cruce. Efectiv sunt transee, iar oamenii saracii sunt disperati. Luni de zile oamenii au luat amenzi, si-au stricat incaltamintea, iar dl primar a dormit. Oricat ati incerca sa ii faceti o imagine buna pe acest subiect nu are rost + nu are autoritate deloc, angajatii din PMO rad de el, lasati-o mai usor cu “s-a tinut de cuvant/a ordonat”. De ce nu merge in teren? Stie foarte bine ca oamenii nu il suporta pentru bataia de joc la care au fost supusi.
Postat 07 Decembrie 2022, 10:30 de bihooorel
Sa fie bine, sa nu fie rau.
Frectie la picior de lemn, daca nu ar fi fost o zona elitista (fosti directori, securisti sau politicieni), nici asta nu ar fi obtinut-o. S-a inotat prin noroaie, gropi, santuri, nemarcate, neiluminate, prin Unirii, Ferdinand, Alecsandri, nimeni n-a urlat din toti bojocii. O exceptie e Lazar, se stie, acolo e alta protipendada. Organizarea de santier e teribil de proasta, lucrari aiurea, proaste, firme nesanctionate, nepenalizate.
Postat 07 Decembrie 2022, 07:40 de User anonimizat
Ce rusine?
De astia nu se prinde rusinea? Au obrazul gros ca talpa de bocanc.
Postat 07 Decembrie 2022, 05:34 de Petre93
KP aka mama Omida
Sper ca nu ești în concediu :::)))
Postat 06 Decembrie 2022, 21:54 de Sandu2100
adi13-bolnăvel
Din câte văd eu tu ai comentat după după 20 de minute, eu am răspuns după 45 minute, iar tu ai răspuns după alte 4 minute. Nu vad atacurile și jignirile la comentariu. Încă o dovadă că planeta pe care locuiești e paralelă, Încearcă alt tratament
Postat 06 Decembrie 2022, 20:46 de Sandu2100
sandu postacul platit
Bai sandu esti fenomenal, postac platit, chiar am testat sa vad cand raspunzi. Dupa 5 minute ai raspuns, la orice ora din zi tu dupa 5-10 minute raspunzi. Te-ai dat de gol ca esti un postac platit, care toata ziua e ori aici ori pe bihon sa ataci pe toata lumea care critica ceva. Doar atacuri si jigniri, nici un argument. Vai dar distrus esti, exact ca strazile alea. Pentu o ciorba , sluga e prezenta zi lumina aici. Nu iti e un pic de rusine ca toata lumea rade de tine, ca esti un nimic?
Postat 06 Decembrie 2022, 20:09 de adi13
adi13-bolnăvel
Tu nu ești capabil sa citești un articol.
Postat 06 Decembrie 2022, 20:05 de Sandu2100
Asta da dezvoltare
Acum e in culmea fericirii sandu. Acum Oradea devine exact ca satul de unde vine el si cei ce-l conduc. Dupa 1 an de santier, sa vii sa te lauzi ca pui piatra pe jos e ceva, asta da dezvoltare mult trambitata dezvoltare care mai trebuie sa astepte minim 9 luni pana vor turna asfalt, sau nisip sa fie ca in Dubai.
Postat 06 Decembrie 2022, 19:20 de adi13
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON