URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Decembrie 2021, 19:30

Ruinele de lângă Parcul Brătianu din Oradea vor fi demolate, iar zona transformată în parcare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ruinele de la capătul Parcului I. C. Brătianu vor fi demolate pentru a face loc unei parcări. Comisia Municipală pentru Urbanism şi Amenajarea Teritoriului a aprobat săptămâna trecută proiectul de regenerare urbană a amplasamentului propus de Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei.

"Proiectul prevede demolarea construcţiilor parazitare existente, realizarea zidului de sprijin spre strada Olteniei, amenajare a 92 de locuri de parcare din care 6 pentru persoanele cu dizabilităţi şi amenajarea unei suprafeţe cu spaţii verzi de circa 1.500 metri pătraţi", au transmis joi comunicatorii municipalităţii.

Spaţiile verzi vor cuprinde arbori şi arbuşti în partea dinspre linia ferată, respectiv gazon şi plante perene în partea dinspre parc.

În paralel cu amenajarea parcării, municipalitatea va reface conductele de canalizare pluvială din zonă şi va monta 11 stâlpi de iluminat public.

Investiţia este estimată la circa 7,4 milioane lei, din valoarea lucrărilor va fi de circa 3,5 milioane lei, iar diferenţa o vor constitui despăgubirile pentru terenul şi construcţiile expropriate pentru amenajarea parcării.

Lucrările vor fi finanţate de la bugetul local cu un termen de finalizare de şase luni.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Maica-mea...cristina
Nu stiu cum e in Austria, io iau lumina de la insusi Chelul Atomic, sau cum se zice la croitor, lucrez cu materialul clientului. Citez: „În fiecare an fac o analiză a ceea ce am promis și caut ca la final de mandat să realizez ceea ce am promis. Cu 2-3 luni de zile înainte, trimit un pliant, am trimis în fiecare ciclu electoral, cu pliantul vechi din urmă cu patru ani și cu se s-a făcut. Dacă îi minți pe oameni, nu mai ai autoritate, nu mai ai credibilitate. Ori autoritatea și credibilitatea nu sunt o chestiune electorală, sunt o problemă de capacitate, de a executa, de a livra. Un om fără autoritate nu îl mai ascultă nimeni, nu mai livrează, nu mai face proiecte, stă degeaba pe o funcție, nu mai face nimic. Și în lumea politică, ca în lumea managerială, ca într-o companie, comunitate, ONG, autoritatea este o chestiune importantă, este bine să nu o pierzi”, a declarat președintele CJ Bihor. El a adăugat că se referă la “autoritatea bazată pe încredere, pe promisiuni, nu autoritate dictatorială, vorbesc de respect, ți-ai angajat niște lucruri, le-ai făcut”.
Postat 03 Decembrie 2021, 11:29 de excalibur
excaliburule ...
... în Austria, în juma de oră rezolvi tot ce ai nevoie într-o instituție publică. În Oradea lui Bolojan se aucă o gratuitate de max. 15 minute, timp în care abia treci de poarta instituției, ai sau n-ai certificat, ai sau n-ai programare, bon de ordine ... bașca faptul că funcționarii triști, când îți vine rândul, se uită la acte de parcă nu ar fi văzut în viața lor soarele.
Postat 03 Decembrie 2021, 10:25 de KP
Să fie o parcare supraetajată, care să tripleze numărul locurilor.
Construcțiile astea, scorțosule, au aparținut după lege Căilor Ferate, având în vedere că terenul a fost, până la preluarea de către municipalitate, proprietatea SNCFR. Orice construcție dobândește regimul juridic al terenului. Cu autorizație legală de construcție încă de vreo 30 de ani cel puțin, în condițiile în care primăria orădeană nu avea niciun drept de intervenție. Exact cum este o ambasadă proprietatea unei țări străine, pe teritoriul din jur al unei țări gazdă. Așadar, nu acesta e subiectul, ci costurile totale ale acestei parcări. Prea scumpă pentru doar 92 locuri de parcare, când ar putea fi peste 200 dacă s-ar face cu rampe de acces pe verticală de la nivelul celor două străzi de sus și de jos.
Postat 03 Decembrie 2021, 10:19 de KP
Scortosul ( ZUGRAVUL )
Din banii tai, si ai mei, si nu ma deranjaza, doar sa nu mai vad ruinele alea
Postat 03 Decembrie 2021, 00:25 de Sandu2100
“Nu există parcări gratuite!”
[ https://www.bihon.ro/stirile-judetului-bihor/ilie-bolojan-ideea-asta-de-gratuitati-la-termoficare-la-transportul-in-comun-la-parcari-e-un-furt-al-caciulii-noastre-3864459/ ] El a vorbit și despre modelul copiat de Oradea în privința parcărilor, un model care nu a fost popular, însă unul performant. Bolojan a explicat că sistemul de parcare din Oradea este copiat după unul din Austria în care “jumătate de oră nu plătești nimic, vii, ți-ai rezolvat problema, ai plecat, lași locul. În condițiile în care stai mai mult, plătești tot mai mult, în creștere, în așa fel încât să nu fii stimulat să-ți uiți mașina acolo. Acel loc de parcare liber este un serviciu pe care o primărie trebuie să-l ofere cetățenilor, dar pentru asta trebuie plătit.” „Nu există parcări gratuite! Dacă te duci lângă o instituție publică și parcarea este gratuită, toți cei care lucrează la instituția respectivă vor ocupa dimineața, de la 7:30 – 8:00, locurile de parcare și când vin cetățenii să-și rezolve problemele la instituția publică respectivă, n-au unde parca! Se învârt, caută, înnebunesc. În loc ca instituția să existe pentru oameni!”, a subliniat liberalul.
Postat 02 Decembrie 2021, 22:57 de excalibur
intreb si eu ca sa dea altii cu paru:
Pe banii cui? Pe banii cui se cumpara si demoleaza o cladire construita ilegal pe un teren care nu apartinea "investitorului" si nu avea nici un drept asupra lui? Sa stim si noi si cei ce pun intrebari! Sa stim si noi cum stabilesti valoarea de piata la o cladire ilegala ce ar trebui demolata de investitor, investitor care ar trebui sa aduca terenul la starea initiala si nu sa capete un porcoi de bani de la buget! Pe banii cui? Cine plateste? O fi si asta o afacere ca podul Prezan sau ciumperca?
Postat 02 Decembrie 2021, 22:31 de scortosul
CrisDumi aka KP
No nici asa nu-i bine::::)))) bineinteles inca o demolare ::::))))) inteleg casele oamenilor ca se demoleaza si primesc despagubirii , dar daca chiar iti plac ruinele alea fa-ti poze multe acolo, turistii care vin la aquapark isi fac poze cu , Coloseum :::))) cat despre o intrare din Olteniei, chiar nu-i vad sensul, iti poti misca fesele alea grele 100m
Postat 02 Decembrie 2021, 21:25 de Sandu2100
Încă o demolare fără justificare.
De ce nu se face o parcare supraetajată, cu acces atât de sus, din str. Olteniei, cât și de jos dinspre Pc. Brătianu? Ce rost are efortul de a demola doar, în loc de a consolida suplimentar? Mintea edililor orădeni e doar pe motorină încă, în timp ce lumea se orientează deja agresiv către electric și chiar pe hidrogen.
Postat 02 Decembrie 2021, 20:47 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON