URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Iunie 2017, 18:26

Românul devenit erou în Londra se teme pentru viaţa lui: Vreau puţină protecţie

Românul devenit erou în Londra se teme pentru viaţa lui: Vreau puţină protecţie foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Românul considerat erou pentru modul în care a acţionat în timpul atentatului de sâmbătă seară din Londra este dezamăgit de autorităţi, scrie digi24.ro.

După ce l-a lovit pe unul dintre cei trei terorişti care au ucis 7 oameni şi rănit alţi 48, Florin Morariu se teme acum pentru viaţa lui şi spune că vrea să se simtă protejat pentru ca posibili cunoscuţi ai celor trei terorişti să nu se răzbune, mai ales că a şi văzut cum o persoană a fost înjunghiată de către atacatori.

"Sincer, în momentul de faţă, sunt foarte dezamăgit. Am încercat să fac un bine, am încercat să fiu ok şi nu m-a sunat unul de la poliţie să vorbească cu mine, să mă protejeze şi pe mine într-un fel sau altul. Nu m-a sunat ambasada deloc. Nimeni. Fraţilor, credeţi-mă, nimeni nu m-a contactat, în afară de voi, presa, şi prietenii mei, oameni de pe Facebook, oameni care au fost acolo şi pe care i-am ajutat sau care erau în zona aia. În rest, nimeni", a spus Florin Morariu. 

El a povestit cu lux de amănunte ce a făcut, fiind salvat la rândul lui de poliţie în ultima clipă. Morariu, care lucrează într-o brutărie chiar din piaţa unde atacatorii au coborât să înjunghieze oameni, a aflat de la două brazilience ce se întâmplă. Atunci a decis să ia două cutii în care aşează pâinea şi a ieşit cu ele în stradă. Când i-a văzut pe atacatori cu cuţitele în mână, a aruncat cu navetele spre ei, nimerindu-l pe unul în cap.

Apoi, în piaţă au descins poliţiştii, care i-au zis să se ferească, pentru că vor arunca cu grenade. Românul s-a întors apoi în brutărie şi a adăpostit acolo toţi trecătorii pe care i-a întâlnit şi care îşi căutau un loc în care să se ascundă din calea teroriştilor.

Pentru Morariu acum urmează câteva zile de celebritate, urmând să apară la televiziuni importante precum BBC şi CNN.

"Vreau să înţelegeţi că n-am cerut niciun ban la nimeni. Nu vreau niciun ban. Nu am vrut să devin erou. Singurul lucru pe care mi l-aş dori acum e să mi se ofere puţină protecţie. Nu se poate. Am încercat să fac un bine şi, de fapt, am ieşit cel mai rău", a spus el.

"Tot respectul pentru ţara mea, dar sunt aşa de dezamăgit. De ce plătim taxele astea? Plătesc taxe şi aici, am plătit şi în tară. De ce? Unde e ambasada? Tu nu te interesezi de semenii tăi? Ce înseamnă asta?", le-a reproşat el autorităţilor române.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Definiții
Românul a aflat de la două brazilience care tocmai ieșiseră din magazinul unui indian, al cărui amic pakistanez tocmai se afla acolo, că cei trei arabi... Înțelegeți? Se mai poate numi așa ceva o țară europeană? Eu aș numi-o mai degrabă cloacă.
Postat 06 Iunie 2017, 18:32 de Oarecine
Eroare de dactilografie...
Ati scris gresit "atentie". "Baiatul" asta vrea putina atentie, nu protectie. Daca vrei protectie, nu te filmezi in timp ce te lauzi cu isparava ta, si apoi, colac peste pupaza (cat tot zice lumea ca-i brutar) iti postezi filmuletu' pe net.... decat daca "cersesti" atentie.
Postat 06 Iunie 2017, 13:36 de IonutS
Romani in UK !
Tzaran manelist cocalar.
Postat 05 Iunie 2017, 21:48 de Citizen
iahim
Daca ramanea modest, daca nu se falea cu fapta lui eroica, putea trai in continuare linistit. Altfel, nu cred ca cineva sa_l ameninte.
Postat 05 Iunie 2017, 21:12 de iahim
Dear Floryn,
Ma, nu te poate decora asa repede, in 24 de ore. In rest da, de acord, facerea de bine egal lucru manual sau f...de mama, depinde unde te-ai nascut ,trebuia sa te educe in sensul asta onoratul tau tata. Hai, curaj si TRAIASCA ROMANIA!
Postat 05 Iunie 2017, 19:42 de SM
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON