URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 31 MARTIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Mie-mi plac tipii de la ONG-ul Pro Infrastructura. Din câte știu, e o organizație imaginată de fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, de la care aflăm multe dintre dedesubturile care ne fac să nu avem autostrăzi decât pe hârtie și la prețuri exorbitante.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Justiţia din Bihor a învins săptămâna trecută DNA Oradea, dar şi societatea bihoreană. La capătul a 9 ani de procese, fostul boss al UDMR şi al CJ Bihor, Alexandru Kiss, a fost achitat pentru fapte de corupţie pentru care în 2018, în prima fază a procesului, Tribunalul îl condamnase la 8 ani de închisoare, iar pe doi dintre tovarăşii săi de dosar - patronul Selina, Beneamin Rus, şi cetăţeanul ungar Bojtor Vilmos, prin intermediul căruia politicianul şi amicul său, Alexandru Mudura, fondatorul Lotus Center, au încasat şpăgi de 4,3 milioane euro - la 4 şi respectiv la 6 ani de închisoare.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre completările aduse la legislație care prevăd că, în sensurile giratorii, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 17 martie 2023 Autoritatea de Supraveghere Financiară a retras autorizația de funcționare a societății de asigurare Euroins, aspect foarte discutat în spațiul public. Cu toate acestea, nici comunicatele oficiale, nici știrile de presă nu prezintă întreaga realitate a acestui act, astfel încât se pot crea confuzii în practică, majoritatea fiind, evident, profitabile statului, care „scapă” de niște datorii.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. 
22 Ianuarie 2022, 14:39

România, principala țintă a investițiilor făcute de companii din Ungaria finanțate de guvernul de la Budapesta

România, principala țintă a investițiilor făcute de companii din Ungaria finanțate de guvernul de la Budapesta sursa foto: szekesfehervar.hu
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ungaria a sprijinit 50 de companii în vederea realizării unor proiecte de investiţii în afara ţării, din care cele mai multe au fost anunţate în România. Autoritățile de la Budapesta încurajează expansiunea companiilor ungare în afara țării, motiv pentru care le acordă sprijin financiar.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe din Ungaria, citat de agenția de presă MTI, ministrul Péter Szijjártó a anunțat investițiile private din afara Ungariei cu prilejul înmânării unei diplome firmei Videoton Holding SA, care își dezvoltă o uzină în Bulgaria, cu 1,2 milioane de euro primiți de la Guvernul din Budapesta.

Szijjártó a subliniat că expansiunea internaţională a companiilor ungare este un proces lung, dar că schimbarea dimensiunii economiei a început deja, tot mai mulţi jucători ai economiei ungare realizând investiţii semnificative în străinătate. Ministrul a subliniat că guvernul are ca obiectiv sprijinirea acestor companii.

Potrivit informaţiilor prezentate, statul ungar a sprijinit în cadrul unei scheme de finanțare 50 de companii, cu o valoare totală de 70 de miliarde de forinţi (196 milioane de euro), în timp ce companiile vor efectua, bazându-se pe acest sprijin, dezvoltări la amplasamentele lor în străinătate în valoare de 140 de miliarde de forinţi (392 milioane de euro). Lista investiţiilor este condusă de România, unde au fost anunţate 15 investiţii, urmată de Serbia cu 10 proiecte de investiţii.

Printre marile companii maghiare cu afaceri în România se numără banca OTP și lanțul de benzinării MOL.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
În maxim 10 ani, Ungaria va deveni cel mai mare "hub" feroviar logistic din Europa Centrală și de Est.
Politicile economice și de relații, cu Rusia și mai nou cu China, va transforma Ungaria în cel mai reprezentativ nod de transport feroviar și distribuție de pe continentul european.
Postat 24 Ianuarie 2022, 11:09 de KP
Investesc, si?!
In locul ungurilor mi-as face griji! Vin haiducii lui simion la guvernare si le nationalizeaza ,,investitiile", ce vor face ungurii?! Se vor adresa CJUE/CEDO, si?! Ai nostri vor para cum face orban, un referendum pe tema nationalizarii. Rezultatul e lesne de anticipat.
Postat 23 Ianuarie 2022, 12:15 de pinonel
bravo lor
si-au reformat si adaptat bine economia post comunista la modernitatea secolului 21. Dupa ce au atras investitii in industria auto, famaceutica, in industrii cu valoare adaugata mare, know-how pentru oferi locuri de munca (au devenit chiar cel mai mare producator de baterii pentru masini electrice din toata Europa!), acum isi promoveaza companiile locale, nationale sa devina actori importanti regionali si continentali, extinsi si in afara tarii, dar cu interes, capital si proprietari maghiari. Guvernul Romaniei ar trebui sa ia aminte si sa ii urmeze in cele bune.
Postat 22 Ianuarie 2022, 15:12 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5545 RON
  • 1 EUR = 4.9485 RON
  • 1 HUF = 0.013 RON