URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Ianuarie 2022, 14:39

România, principala țintă a investițiilor făcute de companii din Ungaria finanțate de guvernul de la Budapesta

România, principala țintă a investițiilor făcute de companii din Ungaria finanțate de guvernul de la Budapesta sursa foto: szekesfehervar.hu
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ungaria a sprijinit 50 de companii în vederea realizării unor proiecte de investiţii în afara ţării, din care cele mai multe au fost anunţate în România. Autoritățile de la Budapesta încurajează expansiunea companiilor ungare în afara țării, motiv pentru care le acordă sprijin financiar.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe din Ungaria, citat de agenția de presă MTI, ministrul Péter Szijjártó a anunțat investițiile private din afara Ungariei cu prilejul înmânării unei diplome firmei Videoton Holding SA, care își dezvoltă o uzină în Bulgaria, cu 1,2 milioane de euro primiți de la Guvernul din Budapesta.

Szijjártó a subliniat că expansiunea internaţională a companiilor ungare este un proces lung, dar că schimbarea dimensiunii economiei a început deja, tot mai mulţi jucători ai economiei ungare realizând investiţii semnificative în străinătate. Ministrul a subliniat că guvernul are ca obiectiv sprijinirea acestor companii.

Potrivit informaţiilor prezentate, statul ungar a sprijinit în cadrul unei scheme de finanțare 50 de companii, cu o valoare totală de 70 de miliarde de forinţi (196 milioane de euro), în timp ce companiile vor efectua, bazându-se pe acest sprijin, dezvoltări la amplasamentele lor în străinătate în valoare de 140 de miliarde de forinţi (392 milioane de euro). Lista investiţiilor este condusă de România, unde au fost anunţate 15 investiţii, urmată de Serbia cu 10 proiecte de investiţii.

Printre marile companii maghiare cu afaceri în România se numără banca OTP și lanțul de benzinării MOL.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
În maxim 10 ani, Ungaria va deveni cel mai mare "hub" feroviar logistic din Europa Centrală și de Est.
Politicile economice și de relații, cu Rusia și mai nou cu China, va transforma Ungaria în cel mai reprezentativ nod de transport feroviar și distribuție de pe continentul european.
Postat 24 Ianuarie 2022, 11:09 de KP
Investesc, si?!
In locul ungurilor mi-as face griji! Vin haiducii lui simion la guvernare si le nationalizeaza ,,investitiile", ce vor face ungurii?! Se vor adresa CJUE/CEDO, si?! Ai nostri vor para cum face orban, un referendum pe tema nationalizarii. Rezultatul e lesne de anticipat.
Postat 23 Ianuarie 2022, 12:15 de pinonel
bravo lor
si-au reformat si adaptat bine economia post comunista la modernitatea secolului 21. Dupa ce au atras investitii in industria auto, famaceutica, in industrii cu valoare adaugata mare, know-how pentru oferi locuri de munca (au devenit chiar cel mai mare producator de baterii pentru masini electrice din toata Europa!), acum isi promoveaza companiile locale, nationale sa devina actori importanti regionali si continentali, extinsi si in afara tarii, dar cu interes, capital si proprietari maghiari. Guvernul Romaniei ar trebui sa ia aminte si sa ii urmeze in cele bune.
Postat 22 Ianuarie 2022, 15:12 de unu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON