URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Octombrie 2021, 15:12

România, la coada clasamentului vaccinării anti-Covid în UE. În alte ţări, procentul de vaccinare depăşeşte 90%

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

România se confruntă în această perioadă cu un val masiv de îmbolnăviri şi decese pe fondul infecţiilor cu SARS-CoV-2, iar acest lucru este cauzat şi de faptul că un procent prea mic din populaţie este vaccinată împotriva acestui virus. 

Cele mai recente date publicate de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), actualizate pe 15 octombrie, arată că România se află pe penultimul loc în Uniunea Europeană şi, de fapt, în zona economică europeană (European Economic Area, care cuprinde, în plus, Islanda, Liechtenstein şi Norvegia).

Concret, în România, un procent de doar 36,3% din populaţia adultă a primit măcar o doză de vaccin anti-Covid, procentul "full vaccination", adică al vaccinării cu schema completă, fiind de 34,8%.

Mai jos în clasament este doar Bulgaria, ţară în care procentul vaccinării cu măcar o doză este de doar 24,8%, iar cel cu ambele doze de 23,7%. 

Cele două ţări sunt cu mult în urma celorlalte din UE. În Portugalia procentul vaccinării anti-Covid a persoanelor adulte, cu cel puţin o doză, este de 98,2%, în Irlanda de 93%, în Islanda de 92%, în Malta de 91,7%, în Norvegia 91,6%, iar în Spania 90,7%. 

Peste 80% din populaţia adultă este vaccinată cu măcar o doză în ţările: Danemarca, Franţa, Ţările de Jos, Belgia, Finlanda, Italia, Suedia, Germania, Cipru. 

În ceea ce priveşte vaccinarea cu schema completă, prima ţară în top este Irlanda (91,8%), urmată de Malta (91,1%), Islanda (91%) şi Portugalia (90,6%). 

Ţară vecină a României, Ungaria, are procente mari în ceea ce priveşte vaccinarea populaţiei. Concret, conform datelor ECDC, 69,1% din populaţia adultă a primit măcar prima doză de ser anti-Covid, iar 66,7% este vaccinată cu ambele doze. 

Tabelul întocmit de ECDC cu procentele de vaccinare cu cel puţin o doză a populaţiei adulte din zona EU/EEA:

Tabelul întocmit de ECDC cu procentele de vaccinare cu ambele doze a populaţiei adulte din zona EU/EEA:

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
CrisDumi aka KP
Tu iti dai seama, sa nu realizezi, ca esti buna la toate , dar nu sti nimic??
Postat 16 Octombrie 2021, 18:55 de Sandu2100
Portugal, 90,1% >>>
Diferit de Ireland cu 98,2%. Error# >>>
Postat 16 Octombrie 2021, 18:16 de KP
Tabelul acesta arată cât de mincinoși pot fi liderii unor țări.
Să luăm cazul Portugaliei, cu o rată de 98,2%. Conform celor de la OMS, flancați de tot felul de experți de la tot felul de instituții care se ocupă de măsurătorile oficiale, se știe deja că cca. 20% dintre oameni nu dezvoltă nicio formă de manifestare, fiind imuni. Alți vreo 10% nu au voie să se vaccineze, pentru că au tot felul de boli, unele autoimune, care interzic inocularea de ARNm. Mai sunt apoi cei care, în urma testelor, au trecut prin boală și au dezvoltat anticorpi care le asigură protecția fără a fi nevoie de vaccinare. Vreo 30% se cuantifică până în prezent. De unde până unde, atunci, ar fi vorba că doar 1,8% dintre portughezi sunt nevaccinați? Ca să nu mai vorbim de faptul că, Lisboa Bank s.p.a., cu filiale prin absolut toată Portugalia, a anunțat recent pe site-ul acestei instituții financiare că nu mai garantează refinanțarea creditelor acordate pe termen mai lung de 10 ani, celor vaccinați cu Pfeizer și Moderna contra Sars-CoV-2. Ha, ha ...
Postat 16 Octombrie 2021, 18:12 de KP
In atentia Marelui Alb
Arhiepiscopul Hrisostomos al II-lea al Ciprului a anunțat că angajații acestei biserici care nu sunt vaccinați nu vor putea reveni la muncă. „Astăzi[30 iulie a.c.], am făcut un anunț: când se întorc la muncă, pentru că într-o săptămână plecăm în vacanță, cei care nu au fost vaccinați trebuie vaccinați. Cei care nu sunt vaccinați nu ar trebui să se întoarcă la muncă, trebuie să se considere concediați. Îi voi concedia și nu discut despre asta cu nimeni. Ori sunt convinși și se vaccinează sau sunt concediați. Asta e tot. Ar trebui să învețe să-i respecte pe ceilalți. Voi convoca Sfântul Sinod foarte curând după sărbători, pentru că toată lumea trebuie să coboare pe pământ ”, a spus arhiepiscopul, la postul Omega TV, citat de Orthodox Times.
Postat 16 Octombrie 2021, 17:19 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON