URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Octombrie 2015, 10:30

România, Bulgaria şi Serbia, pregătite să închidă graniţele pentru refugiaţi. Ponta: „Dacă sunt ţări care îşi fac ziduri, atunci avem dreptul să ne apărăm”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bulgaria, Serbia şi România sunt pregătite să-şi închidă frontierele dacă Germania şi Austria vor face acest lucru pentru a bloca accesul refugiaţilor, a anunţat premierul Bulgariei, Boiko Borisov, la finalul întâlnirii de la Sofia cu omologii săi român şi sârb, Victor Ponta şi  Aleksandar Vucic, trilaterală cunoscută ca „Grupul de la Craiova”.

„Noi, cele trei ţări, suntem pregătite, dacă Germania şi Austria îşi închid frontierele, să nu ne lăsăm ţările să devină zone-tampon. Vom fi pregătiţi să închidem frontierele", a spus şeful guvernului bulgar.

Victor Ponta a susţinut poziţia, comentând că „o soluţie bună” în cazul crizei refugiaţilor este comună a întregii Europe, însă dacă acest lucru nu e posibil trebuie „să ne apărăm”.

„Eu vreau doar să arăt că o poziţie comună a celor trei ţări, o poziţie pe care noi ne-am coordonat-o în cursul întâlnirii de astăzi, este exact în sensul celor spuse de Boiko. Ne facem datoria şi suntem solidari cu întraga Europă, însă responsabilitatea nu poate fi doar a unor state şi alte ţări nu au responsabilitate. Asta nu se poate şi nu funcţionează. Dacă sunt ţări care îşi închid graniţele şi îşi fac ziduri, atunci avem dreptul să ne apărăm în egală măsură”, a spus şeful Guvernului.

Ponta a adăugat că este nevoie de o strategie comună a României, Bulgariei şi Serbiei deoarece „reprezintă poarta de intrare în Europa din această zonă".

„Şi atunci noi trebuie să fim împreună şi, doi, să fim împreună cu toate celelalte ţări europene. Dacă cineva, după România, Bulgaria, Serbia, pune altă poartă, sigur că şi noi trebuie să ne reconsiderăm politica. Dar eu cred că poziţia celor trei ţări, esenţiale în această regiune, trebuie susţinută pe plan european, şi cred că, exact cum spunea şi Boiko, avem o strategie: ce facem în perioada următoare. Doar întâlniri şi declaraţii n-o să ne ajute, trebuie să avem o strategie. Şi eu vreau să vă spun că cele trei ţări, începând de azi, au o strategie comună şi ăsta-i un lucru important” a mai spus şeful Guvernului.

Declaraţiile lui Ponta vin în contextul în care România va fi reprezentată duminică, la Bruxelles, de preşedintele Klaus Iohannis, nu de şeful Guvernului. Până la ora transmiterii acestei ştiri, Palatul Cotroceni nu a avut o reacţie pe această temă.

Citeşte şi articolul:

"Ministrul ungar de Externe: Confruntarea cu un număr mare de refugiaţi va fi un test pentru România, în vederea intrării în Schengen"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON