URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Iunie 2021, 14:20

Revoltă în Cantemir: Locuitori din zonă se plâng că au rămas cu maşinile blocate în curţi (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Proprietarii caselor din strada Dimitrie Cantemir sunt hotărâţi să iasă în stradă. Mai mulți riverani se plâng că angajaţii firmei Drumuri Bihor, care a câştigat lucrarea de modernizarea a bulevardului Nufărul - Cantemir, au spart la începutul săptămânii trecute trotuarul din faţa caselor şi început montarea de borduri fără să îi anunţe în prealabil.

Unii orădeni s-au trezit cu maşinile blocate în curte fără posibilitatea să se mai folosească de ele.

Riveranii sunt cu atât mai supăraţi cu cât parte dintre ei au firme şi s-au trezit, zile în şir, în imposibilitatea de a livra comenzile făcute de clienţi fără să aibă niciun orizont de aşteptare pentru data la care lucrurile vor reveni la normal.

Una peste alta, muncitorii plătiţi să spargă asfaltul şi-au făcut treaba, acum rămâne să vină în teren şi cei care asfaltează... 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Oameni incompetenti
Ma gandesc, ca va ganditi, daca aveau oameni competenti ar fi lucrat cu oameni competenti, stiti ceva domenii unde sunt destui oameni competenti? Eu nu prea stiu. Sa fie clar, sunt oameni competenti in toate domeniile, dar nu destui. De obicei ăia mai prosti se cred cei mai destepti, stiti voi. Dar macar daca ne plangem de competenta altora, haideti sa incercam noi sa fim mai buni si mai competenti, poate se molipseste cineva de la noi.
Postat 06 Iunie 2021, 20:31 de Profesorul1
Da știu înainte să mă corectezi
Greșelile: "incompetenți" și "făcute". Scriu prea repede, nu știu de ce mă grăbesc... poate să ai ocazia să mă faci agramat... sau de ce nu analfabet... Who the * cares...
Postat 06 Iunie 2021, 20:11 de zsizsi
Sandu2100
Cred că îți dai seama și singur pe cine să faci asistat. Nu mă cunoști, deci taci dracului trolule. Eu nu sunt împotriva dezvoltării doar a lucrurilor făcute ad-hoc cu oameni necalificați sau imcompetenți de care se dă dovadă zi de zi la fiecare lucrare. Ba se trage de timp, ba sunt fpcute greșeli ce sar în ochi și celor neavizați...
Postat 06 Iunie 2021, 20:06 de zsizsi
Zsizsi
Chiar asa, daca nu se facea podul Sovata, nu se arunca nimeni de pe el, , daca nu se facea centura nu erau accidente, daca nu se facea AquaPark, nu mergea nimeni la el, daca nu se facea reteaua termica eram ca la Bucuresti, daca nu se betona centrul nu venea nici DRACU in Oradea, daca nu se faceau parcurile industriale , depasam Vaslui ca nr de someri, ce fain era. Mai vrem so hAEROport, cand asistatii ca tine nu au bani, ca PNL va pune la munca
Postat 05 Iunie 2021, 23:39 de Sandu2100
Încă o lucrare făcută cu oameni incompetenți
Se lucrează la hei-rup, au făcut și peroanele de la stațiile de tramvai la o distanță, dacă rămânea așa trebuia să sari din tramvai să ajungi pe peron. La sesizarea OTL s-au refăcut refugiile mai aproape de calea de rulare, dar vor fi stâlpii poziționați aiurea în mijlocul stației, va fi distracție să cobori din tramvai noaptea când în dreptul ușii va fi stâlpul negru la câțiva centimetri de tine. Eu înțeleg, că așa a ieșit distanța egală între stâlpi, și țin morțis să fie alineați toți stâlpii, atunci se mută refugiul să intre în distanța dintre doi stâlpi. Logic nu? Se pare, că șeful de lucrări și inginerul din birou nu au logică deloc. Acum și cu bordurile e altă gafă. Condiția de câștig cu prețul minim își zice cuvântul... Încă nu s-a învățat lecția?!?
Postat 05 Iunie 2021, 23:10 de zsizsi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON