URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Iunie 2022, 10:07

Retro Summer Festival 2022: Dr. Alban și-a întărâtat publicul în Băile 1 Mai: „Ca-tas-tro-fă!” (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prima zi din cele trei pe cât se întinde festivalul internaţional Retro Summer Festival 2022 a adunat o droaie de lume în Ştrandul cu valuri din Băile 1 Mai, peste 1.800 de spectatori, potrivit organizatorilor.

Un show "furtunos"...

Furtuna de vineri după-amiază a decalat cu mai bine de o oră programul concertelor. "Ploaia a început pe la 17 şi a ţinut, pe reprize, până pe la 19. Cine n-a plecat atunci, e clar că nu mai pleacă până la dimineaţă", a spus un spectator.

În ciuda vremii capricioase, Retro Summer Festival pare să fie evenimentul pe care Băile 1 Mai îl aştepta.

Aflată încă în reabilitare, staţiunea s-a umplut de maşini începând din zona intersecţiei cu drumul de Betfia şi până în spatele Ştrandului cu valuri.

De altfel, pentru a evita ambuteiajele, imediat după ocuparea parcărilor din jurul acestuia, poliţiştii au blocat şoseaua cu o maşină, obligând şoferii să parcheze în staţiune şi să meargă pe jos până la ştrand.

... pentru toată staţiunea

Cine a vrut doar să se bucure de muzică retro, fără să insiste să şi vadă artiştii, nici nu a fost obligat să îşi cumpere bilet. Era destul să se aşeze la o bere sau la un suc pe o terasă în răcoarea nopţii, lucru pe care unii tineri l-au şi făcut.

Ritmurile anilor ʼ80 - ʼ90 şi schijele spectacolelor de lumini străpungeau cerul până în centrul staţiunii, aşa că spectacolul a depășit cu mult gardul ştrandului.

Cea mai bună dovadă este că o parte din spectatori nu a ţinut nicio clipă să intre în perimetrul festivalului, bucurându-se de concerte şi filmând cu telefonul din parcarea din faţa acestuia. Adevăratul spectacol era însă înăuntru...

Preţuri de festival

Vineri seară, în Ştrandul cu valuri erau peste o mie de spectatori. Majoritatea publicului este formată din tineri şi foarte tineri, dar pe platoul de lângă ştrandul cu valuri au putut fi văzuţi şi fani care au dansat pe piesele lui Dr. Alban şi No Mercy la vremea când se lansau. Pentru a echilibra media de vârstă, aceştia au venit cu copiii pe care îi poartă de mână sau, prea mari pentru asta, îi lasă să se bucure de prima bere.

Preţurile din festival nu sunt cele mai prietenoase cu buzunarul, dar nici nu sar cu mult peste cele de la alte show-uri.

Un suc a costat 9 lei, de exemplu, o bere la pahar - 11 lei, o porţie de cartofi pai – 9 lei, trei globuri de îngheţată – 12 lei, dar un burger "de fiţe" a putut ajunge şi la 32 lei.

În mod previzibil, cea mai mare coadă s-a întins la taraba cu plăcinte, unde un langoş "popular" se vindea cu 5 lei, în timp ce o plăcintă cu şuncă şi caşcaval - 12 lei.

Un show cu VIP

Cu toate acestea, după lăsarea serii, singura vânzătoare care a "şomat" a fost cea de la îngheţată. Peste ştrand s-a lăsat răcoarea, şi doar cei care dansau pe ritmurile de pe scenă au rămas în tricouri.

Aerul, încă umed, mirosea a vată pe băţ de la efectele cu fum, în timp ce volumul boxelor făcea să vibreze imprimeurile de pe tricouri.

Ritmurile au tunat atât de tare încât spectatorii nu îşi auzeau gândurile. Asta nu a fost însă foarte rău, pentru că mulţi dintre ei de aia au şi mers.

La sectorul VIP, limitat pentru maxim 25 de persoane şi păzit de oameni de ordine, au putut fi văzuţi urmărind spectacolul de la înălţimea estradei, din fotolii comode, fostul prefect Ioan Mihaiu şi fostul chestor de Poliţie, Liviu Popa. Veniţi pentru muzică de pe vremea lor...

Dragoste de ... Cluj-Napoca

În prima seară a Retro Summer Festival 2022, pe scena din ştrand au urcat Abebe "Bebe" Daniel and band şi Mr. President aka LayZee. Show-ul a fost dat însă la maxim după ora 23, când microfonul a fost acaparat de Dr. Alban.

Stomatologul suedez de origine nigeriană a mai pierdut din păr, a câştigat în burtă, a rămas doar cu mimarea mişcărilor care puneau la încercare abilităţile atletice ale dansatorilor, dar ştie încă să vrăjească publicul.

Îmbrăcat în trening alb, solistul şi-a încălzit publicul strigând "Româniiaaa" în pauzele dintre piese, l-a pus să ovaţioneze în mod repetat cu mâna la ureche şi a concluzionat într-o română stâlcită, dar nostimă: "Ca-tas-tro-fă!".

Spectatorii au râs, au dansat şi au filmat cu telefoanele bucăţi din spectacol pentru amintire sau Facebook.

Piese care cândva ridicau discotecile în picioare, "One Love", "Look whoʼs talking" şi "Itʼs my life" au emoţionat asistenţa.

Obişnuit să fie flatat, publicul a fost luat prin surprindere de artist, care a mărturisit între piese că "My favorite town in Romania is Cluj Napoca" (n.r. Oraşul meu preferat din România este Cluj-Napoca).

Cea mai mare parte a asistenţei a fluierat aprobator, în vreme ce un rebel mai neaoş i-a aruncat un "Oradea, băăă!", iar altul i-a "urat" de bine într-o expresie de nereprodus în spaţiul public.

Preţul distracţiei

Spectacolul a continuat până după 1 noaptea, cu reprezentaţia lui No Mercy, care a dat viaţă pieselor "Where do you go", "When i die" şi "Please donʼt go".

Artistul american a cântat la chitară cu atâta însufleţire încât publicul nu s-a oprit din dans, dar fără a reveni pe scenă la finalul reprezentaţiei, în ciuda ovaţiilor acestuia.

Show-ul de vineri noaptea s-a încheiat cu un after-party susţinut de un DJ şi cu promisiunea unei cel puţin la fel de reuşite petreceri în cea de-a doua zi a festivalului, când pe scena din Ştrandul cu valuri vor urca, pe rând, C-block, Fly Project şi Nana Dark Man.

Băile 1 Mai s-au dovedit neîncăpătoare pentru şirul de maşini care a străbătut la pas staţiunea către ieşirea spre Oradea. "Evacuarea" a fost încetinită de agenţii Poliţiei Rutiere care au oprit şoferii, prin sondaj, pentru a-i testa dacă au consumat alcool. Pentru că, până la urmă, distracţia se plăteşte...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON