URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Decembrie 2012, 12:41

RER a pregătit 30 de utilaje de intervenţie anti-zăpadă (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Iarna a venit, oficial, în Oradea. Miercuri dimineaţă, orădenii au avut surpriza să-şi găsească maşinile ori acoperişul caselor învăluite în zăpadă, primii fulgi de nea căzând deasupra oraşului încă din timpul nopţii.

Totodată, miercuri dimineaţă, angajaţi ai Direcţiei Tehnice din Primărie, în frunte cu directorul adjunct Emil Benţan, au mers la operatorul licenţiat de salubritate, RER Ecologic Service, responsabil şi cu deszăpezirea Oradiei, pentru o inspecţie a utilajelor.

"Am inventariat cele 30 de utilaje care vor fi folosite la intervenţii, din care 17 au montate plugurile, respectând programul aprobat de Consiliul Local. Utilajele au fost verificate fiecare în parte şi sunt în stare de funcţionare", a declarat Benţan pentru BIHOREANUL.

Potrivit directorului, au fost inspectate şi stocurile de material antiderapant cumpărate de RER Ecologic Service. "În prezent, au 350 de tone de sare, iar până la data de 8 decembrie se vor aproviziona cu încă 400 de tone de sare, care sunt deja plătite şi trebuie să ajungă. Mai sunt 400 de tone de nisip, cantitate ce poate fi suplimentată oricând, deoarece nisipul e adus de la o balastieră din apropierea Oradiei. De asemenea, mai există 100 de tone de clorură de calciu, material antiderapant lichid", a precizat Benţan.

Pe de altă parte, angajaţii Primăriei s-au asigurat că până vineri, muncitorii RER vor amplasa în 48 de locuri din oraş 61 de lăzi cu material antiderapant, măsură impusă tot prin programul aprobat de Consiliul Local.

Până acum, n-a fost necesară intervenţia maşinilor de deszăpezire ori de împrăştire de material antiderapant pe străzile din Oradea, însă nu e exclus ca ele să iasă curând din curtea RER. "Conform prognozei meteo, azi (n.r. miercuri) va ninge slab toată ziua, însă la noapte vor scădea temperaturile, aşa că e posibil să trebuiască să intervenim cu împrăştierea de materiale antiderapante", a precizat directorul tehnic al RER Ecologic Service, Ionel Ban, pentru BIHOREANUL.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON