URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 August 2019, 16:01

Replica deputatului Gherman: Nu sunt „un pensionar nesimțit”, ci o persoană absolut normală și civilizată

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ca reacţie la editorialul „Un pensionar nesimțit”, apărut sub semnătura redactorului şef adjunct Adrian Criş, deputatul PSD Dumitru Gherman a trimis BIHOREANULUI o replică în care respinge criticile aduse, lămureşte circumstanţele pensionării sale, explică anumite chestiuni controversate, cum ar fi proiectul privind susţinerea persoanelor vârstnice de către urmaşi, şi neagă că va fi beneficar de pensie specială, câtă vreme nu va avea un mandat întreg de parlamentar.

Iată replica integrală trimisă redacţiei de deputatul Gherman:

NU POT FI “TOVARĂȘ” CU ADRIAN CRIȘ - NU AM AVUT ACEIAȘI DASCĂLI ȘI NU AVEM ACELEAȘI “INTERESE”!

1. Pentru corecta informarea dlui Criș, NU SUNT „un pensionar nesimțit”, ci sunt o persoană absolut normală și civilizată, care acum deține calitatea de deputat în Parlamentul României.

2. Autorul materialului, din dorința de a mă denigra gratuit, menționează că m-aș fi pensionat anticipat, ceee ce este total neadevărat. Pentru a corecta informarea opiniei publice, doresc să precizez că m-am pensionat la vârsta și în condițiile prevăzute de legislație pentru activitatea depusă în grupa I de muncă (condiții grele de muncă) la fosta Întreprindere „SINTEZA”- Oradea. Sunt unul din sutele de angajați de la „SINTEZA” care s-au pensionat potrivit legii, or mențiunea din textul publicat pe site prin care sunt acuzat că m-aș fi pensionat anticipat nu face decât să îi incrimineze și pe foștii mei colegi, ceea ce este un afront adus celor care au lucrat în respectiva întreprindere.

3. Cât privește „povestea celor 200 de metri” care ar trebui să fie între aleși și cetățeni, un episod asupra căruia dl Criș ține să revină în demersul său denigrator, doresc să reamintesc că a fost o răstălmăcire răuvoitoare din partea unei domnișoare reporter de la REALITATEA TV, după ce am ținut să îi răspund cu aceeași monedă la atitudinea sa agresivă. Ofuscată de faptul că mi-am permis să o atenționez asupra modului în care înțelege să obțină un dialog pe holurile Parlamentului, „reporterița” a scos din context afirmațiile mele legate de modul civilizat în care decurg relațiile parlamentari - ziariști în alte țări din Europa. Prin lansarea acestei afirmații mincinoase se urmărea expunerea mea oprobiului public și distrugerea imaginii mele publice, ceea ce nu s-a obținut, pentru că nu am avut parte de reacții negative de la oamenii normali întâlniți, ci doar de la agitatorii de profesie, din spațiul online.

În privința subiectului de la care a pornit discuția neprincipială cu reprezentanta de la REALITATEA TV, ultima carte citită, i-aș sugera profesorului de limba română Adrian Criș să conștientizeze faptul că cel pe care dorește să îl denigreze (în mod gratuit) a citit destule cărți la viața lui.

Fostul maistru Gherman, de care dl Criș ține morțiș să își bată joc, a fost, este și va fi apropiat de semenii săi, pe care i-a ajutat atât cât și cum a putut. Actualul deputat Dumitru Gherman este mereu la dispoziția cetățenilor, prin audiențele pe care le acordă la cele trei cabinete parlamentare deschise în județ (sunt parlamentarul bihorean care a înțeles să fie aproape de oameni și prin cele trei birouri de la Oradea, Marghita și Bratca).

4. Referitor la acuzația că aș urma să beneficiez de pensie acordată celor care au deținut demnitatea de deputat sau senator, în text se precizează că am devenit deputat abia în cursul anului 2017, ca urmare a vacantării locului datorat decesului regretatei colege Adelina Coste.

Potrivit art. 49, alin. 4 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor și al senatorilor, cu modificările și completările ulterioare, dreptul la indemnizație se acordă NUMAI celor care au avut un mandat întreg de deputat sau senator.

Or, tocmai din datele prezentate de semnatarul articolului, reiese că nu voi avea un mandat întreg de parlamentar la încheierea activității din actualul legislativ, prin urmare NU voi intra sub incidența actului normativ menționat mai sus. NU VOI BENEFICIA DE PENSIE SPECIALĂ! (de fapt, indemnizație de mandat)

5. În privința reacțiilor privind proiectul de lege care își propunea să aducă unele modificări în sprijinul persoanelor vârstnice lăsate de izbeliște de cei cărora le-au dat viață sau i-au sprijinit să devină acum adulți, consider că în locul reacției emoționale negative se putea iniția o dezbatere pertinentă privind aceste aspecte, iar prevederile din text s-ar fi putut modifica, în comisiile parlamentare de specialitate, într-o formă care să fie acceptată de toată lumea.

Proiectul de lege se dorea o completare a Codului Civil, adoptat prin OUG în 2011, respectiv o măsură de prevenire a abandonului părinților, tot mai des întâlnit în ultimi ani. Nu cred că era „o aberație” a unei „minți bolnave”, după cum ține să mă eticheteze „justițiarul ziarist” A. Criș, căruia îi recomand să se mai documenteze asupra modului în care sunt reglementate în alte țări europene, mult mai bogate decât România, relațiile dintre copiii și părinții ajunși la vârsta senectuții și fără posibilități materiale.

Or, în urma reacțiilor virulente, bine regizate, din spațiul public de respingere, am decis să retrag acest proiect tocmai pentru a nu prelungi dezbatarea sterilă și plină de ură la adresa unui demers absolut justificat de tot ceea ce se întâmplă în societatea românească, mai ales în ultimul deceniu.

6. Referitor la insinuările răutăcioase și provocatoare pe care Adrian Criș le face la adresa relațiilor dintre mine și copiii mei, l-aș sfătui să fie mai prudent și mai reținut. În privința moralității, nu cred că Adrian Criș este în măsură să dea lecții.

Cu stimă,

DUMITRU GHERMAN
Deputat PSD Bihor

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Nesimtit ?
Putin spus.
Postat 04 August 2019, 21:53 de 232
Asta cu pensia...
Asta cu pensia nu e ceva "ruda" cu Oliviu Gherman un alt excrement al politicii iliesciene feseniste?
Postat 03 August 2019, 09:42 de scortosul
Gherman
Dacă erai normal ?? Dacă
Postat 02 August 2019, 21:26 de Sandu1206
Criș e mercenar și scrie după cum i se dictează din "str. Prunilor" ...
... dar Gherman e și "anormal" și "necivilizat", având un IQ pe care dascălii pe care i-a avut nu i l-au putut nicicum reseta, cu tot interesul manifestat la școala aceea de crescut bostani cu carul !?!
Postat 02 August 2019, 19:53 de CrisDumi
Alta masa...
Lautare, du-te si canta la alta masa!! Apoi, uite-te in oglinda!!
Postat 02 August 2019, 18:28 de AnaConda
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON