URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Iunie 2019, 18:15

Renate Weber este noul Avocat al Poporului

Renate Weber este noul Avocat al Poporului sursa foto: Mediafax.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a votat, miercuri, numirea Renatei Weber ca Avocat al Poporului.

Potrivit Agerpres, Renate Weber a fost propusă de PSD – ALDE şi a obţinut 208 voturi pentru şi 134 împotrivă, contracandidaţii săi fiind respinşi.

Peter Eckstein-Kovacs - susţinut de Opoziţie (PNL, USR şi UDMR) - a obţinut 109 voturi pentru şi 233 împotrivă, iar Cătălin Voinea Mic - propus de PMP - a întrunit 16 voturi pentru şi 326 împotrivă.

Renate Weber urmează să depună jurământul la o dată care va fi stabilită ulterior, a precizat preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Agenţia de ştiri Mediafax notează că, după ce a fost propusă de ALDE pentru funcţie, Renate Weber a anunţat că demisionează din partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu.

Mutarea vine după ce Victor Ciorbea a trimis, luni, o adresă către preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului, Marcel Ciolacu şi Călin Popescu Tăriceanu, în care îi anunţă că mandatul său în funcţia de Avocat al Poporului a încetat.

Potrivit legii 35/1997 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatul Poporului, "Avocatul Poporului este numit pe o durată de 5 ani de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Mandatul Avocatului Poporului poate fi reînnoit o singură dată.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Ai inteles cum se modereaza aici ?
Eu i-am atras atentia lui scorstosul ca vorbeste prostii (i-am si demonstrat), si sa numai generalizaeze insultand romanii. ... Asadar, comentariile nemernicilor care generalizeaza insultand romanii nu sunt sterse. Sunt sterse ale mele ca i-am atentionat si le-am demonstrat ca sunt...
Postat 28 Iunie 2019, 08:16 de 1234
RE: Ai inteles cum se modereaza aici ?
Şi dacă nu înţelegeţi că ăsta nu e loc de conflicte personale şi de lansat injurii, vă suspendăm şi conturile.
Postat 28 Iunie 2019, 12:49 de Moderator
Avocatul poporului?!!!
A fost ales, cumva, de popor? Nu. Suntem un popor atât de amărât încât ni se livrează un avocat din oficiu, ca la ultimii găinari? Unde mai pui că acest avocat trebuie să ne apere de abuzurile autorităților, iar el e desemnat de aceleași autorități. Nu vreau să cred că mai poate fi fraierit cineva că în situația aceasta nu suntem la fel ca pe vremurile când Partidul Comunist dicta în numele poporului.
Postat 27 Iunie 2019, 21:00 de FaBULA
prostul crede ca nu-i prost destul
un individ care a reusit sa numere pana la 4 a ajuns sa isi verse dejectiile (si) pe aici. Un cercopitec care isi intituleaza mesajul "idioti plini de ura" si incepe sa isi verse jegurile din interior pe un forum, este demn de mila (te te uiti la limnajul tau cand vorbesti si acuzi pe altii de ura ?!). Marsh in lada de gunoi, acolo unde iti este locul, alaturi de modelele tale de la latrina 3 si din psd.
Postat 27 Iunie 2019, 20:51 de oradea_mea_si_a_ta
Scuze, am gresit, avea Iorga
Avea Iorga o vorba: raspunzand aldeistului te poti afla in vorba cu prostu/hotu/tradatorul de neam si tara,.....
Postat 27 Iunie 2019, 18:46 de scortosul
idioti plini de ura
Puteti sa va spuneti parerea, nu si sa insultati pe toata lumea. Alta e problema voastra... Generalizarile va convin cand e vorba de romani.... Niste nenorociti plini de ura si invidie. Scortosul este din alta categorie in comparatie cu Oradea_frustatului_fara capatai. Au insa un numitor comun, creierul fara circumvolutiuni. Daca cei doi maimutzoi ar fi invatat in loc sa arda gazul de pomana, azi nu ereau slugi pe la unii si la altii, lucrand pe bani de nimic, generalizand si injurand pe toata lumea. Vina e doar a lor, a putorilor.
Postat 27 Iunie 2019, 18:32 de 1234
Avea Iorga o..
Avea iorga o vorba: raspunzand prostului te poti afla in vorbe cu prostu!
Postat 27 Iunie 2019, 16:31 de scortosul
5678
Nu mai are dreptul omul sa isi spuna/scrie o parere ca hop si postacii arunca * primit cu portia de la latrina 3. "Razboi mediatic" ? Hm, cred ca oamenii slabi de inger sunt parte a acestui razboi, punand botul la orice si mai ales atacand pe oricine isi exprima o opinie, mai ales alta decat a lor. Hai sa acceptam ca alti oameni pot avea alte pareri decat noi, mai ales cand citeaza pe cineva.
Postat 27 Iunie 2019, 11:16 de oradea_mea_si_a_ta
scortosul
Asta inveti la pocaiti ? Se stie ca Goga avea si momentele lui de cretinism. Pe vremea cand a trait el romanii nu aveau dreptul elementar sa faca scoala, Dreptul sa-si aleaga conducatori ? Fara suparare, nu pari a fi cu toate tiglele pe casa. In prezent romanii sunt tinta unui razboi mediatic de manipulare imens. Vezi si pe unele site-uri de stiri locale sau nationale. Inainte sa vorbesti/scrii incearca sa faci efortul de a gandi putin.
Postat 27 Iunie 2019, 08:37 de 1234
Ne meritam soarta, conducatorii; sunt alesii nostrii, cei mai buni dintre noi!
„Ţară de secături, ţară minoră, căzută ruşinos la examenul de capacitate în faţa Europei. Aici ne-au adus politicienii ordinari, hoţii improvizaţi astăzi în moralişti, miniştrii care s-au vândut o viaţă întreagă, deputaţii contrabandişti. Nu ne prăbuşim nici de numărul duşmanului, nici de armamentul lui, boala o avem în suflet, e o epidemie înfricoşătoare de meningită morală”. - Octavian Goga, 1916
Postat 26 Iunie 2019, 20:20 de scortosul
Chei gee bii
Moomia caghebistă lovește din nou.... Era singura din tot colectivu alde taricseanú, care se potrivea, vă dați seama.... Np, totu se va regla pe baza următoarelor alegeri ????????????. ... PSD AlDE UDMR, dn 4 litere
Postat 26 Iunie 2019, 19:10 de Vlaicu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON