URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Februarie 2021, 19:28

Reglare de conturi între clanul Neguș din Oradea și o altă grupare de interlopi, prevenită de polițiștii din Bihor (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Operaţiune de amploare a poliţiştilor din Bihor şi Cluj, luni, pe DN1, între Oradea şi Piatra Craiului, unde au legitimat mai multe persoane şi le-au percheziţionat acestora maşinile.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, oamenii legii au reuşit să intervină şi să prevină o reglare de conturi interlopă, dintre grupările din jurul orădeanului Romulus Markovics, cunoscut după porecla Romi Neguş (video jos), şi naşul său de cununie, Mircea Băluş, zis Nebunu', unul dintre liderii Clanului Sportivilor din Capitală.

Între aceştia relaţiile s-au deteriorat în ultima perioadă, până acolo încât fiecare a postat înregistrări pe reţelele de socializare în care le cere apropiaţilor să-l scoată din lista de prieteni pe unul sau pe celălalt.

În judeţul Bihor, în operaţiune au fost implicate echipaje de poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale şi Serviciul pentru Acţiuni Speciale, în timp ce din judeţul Cluj au intervenit luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale, care au urcat până în Piatra Craiului, legitimând toate persoanele din maşinile oprite în parcările restaurantelor din zonă şi dispersând interlopii veniţi din Oradea, Zalău, Cluj, Arad, Timişoara şi Turda, în sprijinul lui Neguş, urmând să se deplaseze "organizat" mai departe.

Numărul interlopilor care l-ar fi însoţit pe Neguş nu se ştie exact. Cert este, însă că, din Oradea, Markovics a plecat spre Cluj cu 60 de prieteni, la care s-au mai adăugat şi alte persoane: naşul fetiței lui Neguș - controversatul afacerist din Sântandrei Mihai Borciu - care i-ar fi trimis în ajutor toţi finii, 45 la număr, din Bihor, Timiş şi Arad, iar din Turda ar fi venit alți 20 de bătăuşi.

Între zecile de persoane legitimate de poliţişti s-a aflat atât Markovics, cât şi mai mulţi apropiaţi ai acestuia, opriţi în apropiere de Aleşd. Contactat de reporterul BIHOREANULUI, Neguş a pretins că el şi partenerii săi voiau să meargă, de fapt, la o... înmormântare.

"Noi am fost în zonă, dar pentru că am vrut să mergem la Turda, o înmormântare. Ştiu că s-ar fi găsit pe la unii pistol cu bile, topoare... Nu ştiu la cine şi e treaba lor", a declarat Neguş, confirmând, însă, faptul că e supărat pe naşul său de cununie. "M-am certat cu el, da, dar e naşul meu, poate ne vom împăca", a mai spus Markovics. 

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, susţine că acţiunea poliţiştilor ar fi fost una obişnuită, "parte din activităţile zilnice", iar despre armele albe care ar fi fost confiscate, a refuzat să ofere date, susţinând că "nu sunt mandatată să ofer alte informaţii despre acest subiect". 

Nici purtătorul de cuvânt al Poliţiei Cluj nu a putut oferi mai multe relaţii. "Implicarea noastră a fost doar pentru sprijin. Toată acţiunea s-a derulat în judeţul Bihor", a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Andreea Andrada Vişan. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Trezitiva baieti
Santeti depasiti mai nene,demult v-au intrecut alt tip de interlopi care fac milioane de euro (mai nou chiar din fonduri europene) nu sute de mii. (apele romane,politicieni, unii universitari, unii medici....) Santeti la nivelul politiei si a structurilor care va protejeaza. Un fel de pensionari cu pensii speciale. (bani marunti)E vremea sa va reveniti.
Postat 17 Februarie 2021, 06:50 de scarbit
Petcu
Special pt ei inca mai pot face rost de , bile de rulment de Gloria, , vaselina e expirata, dar poate mai are cineva in garaj una buna :::))))
Postat 17 Februarie 2021, 00:38 de Sandu2100
Noua moda
Dacă nu știați, săbiile și bâtele nu mai sunt la moda în lumea interlopa, cel puțin nu la înmormântări. Acum se poarta topoarele și pistoalele cu bile.
Postat 16 Februarie 2021, 21:38 de Petcu
Profesionalism, seriozitate si cu ochii pe vedete locale.
Nu-l stiu pe Negus dar nu pot decat sa-l felicit pentru aprecierea de care se bucura din partea capilor politiei locale. Poate-i invita la o cina romantica, drept rasplata pentru ca nu oricine se poate bucura de asemenea privilegii. Banuiesc ca asta ar trebui sa deducem din descrierea firului actiunii deosebite a politiei. De drogatii, infatuatii si betivii aflati la volane si care nenorocesc oameni nevinovati sa se ocupe, sa-i monitorizeze si sa-i caute politia ungara, britanică sau niste ONG-uri sorosiste- ca-s la modă. Eventual, victimele nevinovate de pe șoselele noastre sa fie salvate de heruvimii popilor nesatui din bisericile oradene fara numar. De prevenție, mai nou, politistii fug ca si dracul de tămâie si nu prea mai sunt vizibili in spațiul public. Incerc sa-mi dau seama cui au vrut politistii sa asigure protectie: prietenului lor Negus sau celuilalt lider apreciat de inspectorii suspusi. N-am dubii ca Negus este la catarama cu polițistii bihoreni, dacă cei din urma, platiti din banii statului roman, au ajuns sa il păzeasca pentru a nu fi victima unei altercații.
Postat 16 Februarie 2021, 21:31 de Doru2019
Dar unde dragoste nu e ::)))
Stelele Oradei își dau silința să răsară
Postat 16 Februarie 2021, 20:01 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON