URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Iulie 2019, 10:36

Reduceri la Spitalul de Copii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Managerul Spitalului Municipal, Dacian Foncea, zice că va desfiinţa compartimentul de oncologie pediatrică, urmând ca bolnavii minori să fie trataţi la clinici din Timişoara sau Cluj. Domnia sa pune decizia pe seama faptului că nu mai sunt medici specialişti şi că, oricum, numărul pacienţilor era destul de redus.

Diferenţa dintre un contabil şi un manager este că, dacă primul taie de unde poate fără să ţină seama că prin asta poate distruge instituţia, managerul găseşte soluţii chiar şi atunci când aceasta e în impas financiar.

Domnul Foncea este manager şi nu cred că problemele financiare l-au îndemnat la desfiinţarea compartimentului.

Mai degrabă cred că nu sunt specialişti, chit că doctorul Ritli Ladislau, distinsul medic ajuns la o vârstă înaintată şi recent pensionat, încă poate să-şi facă bine meseria. Ideea este că nu trebuie să-ţi laşi specialiştii la pensie până nu ai pe cine pune în loc.

În spitalele orădene s-au investit zeci de milioane de euro şi asta se vede în dotare. Acum marea bătălie este atragerea de personal medical supercalificat.

În loc să ne trimită iarăşi la trenul de Cluj, domnul Foncea ar trebui să aducă specialişti de clasă. Evident că nu-i uşor, dar dacă tot dăm 5.000 euro lunar unui baschetbalist trecut de prima tinereţe, n-ar trebui să ne zgârcim să aducem la Oradea şi vedete ale bisturiului şi stetoscopului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Macar te-am demascat
Poate ar fi mai bine sa nu mai scrii matale ineptii si atunci poate ca nu te voi mai taxa, bre nenea cel rosu de un metru objdoi. Bancurile astea de santier le stii de la parintii tai, dumnealor ti-au dat aceasta aleasa educatie? Vai de tine si cei care trebuie sa te suporte zi de zi.
Postat 24 Iulie 2019, 15:45 de Neutryno
bai neutryno (aka zero,null?)
Stii vorba aia cu baile? Cite feluri de bai sunt? Multe...baile felix,baile govora, baile **** ...si bai p**a.D-ta ai mai intimpinat greutati sa-mi citesti mesajele.De inteles nu se pune problema...Iti recomand sa le dai ignore,poti face ocluzie...cerebrala. Ce era greu de inteles din postarea mea? Cum se inghesuiau pe vremea lu' maghiar toata floarea medicinii de prin cluj si tm sa predea la oradea, la fel de bine se pot implica si pe terenul de lupta, in spital.Evident , nu pro bono. Baga un google pt telemdicina,dupa ce te eliberezi de obsesii.Si da, sunt marunt: 1.82 ... EOF=end of file
Postat 24 Iulie 2019, 11:47 de excalibur
bai excalibur
Ce comentariu penibil ai reusit sa faci. Prin asta arati de fapt ce om marunt esti si cam la ce te duce mintea. Daca tu esti multumit sa nu-ti ghiortaie matele de foame si mai bagi ceva alcool, viata devine roza. Inalte idealuri! Ce bine ca suntem diferiti!
Postat 24 Iulie 2019, 10:06 de Neutryno
Telemedicina
Decit sa desfiinteze sectia , ar putea aduce specialisti din cluj,timisoara...itineranti, o zi doua la oradea,prin rotatie, dimineata la spital, seara cazati in felix, cu piscina ,masa , 100ml. whiskey...decontate de insusi primul gospodar al orasului.
Postat 23 Iulie 2019, 01:29 de excalibur
fonceeeee!!
Sanatatea nu e o afacere! E un sistem social la care contribuim cu totii! Cine esti tu sa decizi ce e rentabil si ce nu??? Liberal de doi bani!
Postat 22 Iulie 2019, 17:24 de oradeanbihor
Manager Iliberal,management Inuman
Faraoane,vezi ca suferințele și viața unor copii loviți crunt de soartă, nu poate fi pusă în discuție și nici complicată, prin așa zise masuri de eficientizare,modernizare,..bla,bla.. clișee cu care se bate-n piept orice politruc ca să-și impresioneze stapânii ,demonstrează ca nu ești unul dintre ei și fii înainte de toate om.
Postat 22 Iulie 2019, 16:59 de altoradean
Dacian Foncea un corupt si jumatate
Sunt un fost pacient a acelei sectii unde mi-a fost salvata viata, sectie pe care Dacian Foncea o rezolva doar din pix... Ar trebui sa-si trimita el copiii sa si-i trateze la spitale precum Louis Turcanu si I. O. C Cluj sa vada cat de greu e sa fii spitalizat cu copilul tau, cu lunile departe de casa... Acest Foncea se murdareste pana si cu locurile vacante din Spital, vezi pe site-ul institutiei la sectiunea postului de Maseur Debutant si Psiholog...
Postat 22 Iulie 2019, 14:15 de Username
aceste gunoaie care conduc orasul! chiar nu va pasa de VIITORUL COPIILOR NOSTRI?
Dle Foncea - sa-ti fie RUSINE tie si celor care te tin brate pe bani publici! cum iti permiti sa desfiintezi sectia de oncologie pediatrica?!?!? de ani de zile vizitez aceasta sectie, mai ales in preajma sarbatorilor, si duc cu prietenii mici bucurii copiilor necajiti, internati la etajul 8 la aceasta sectie sau in pavilionul unde sunt si adulti! medicii erau foarte inimosi, la fel si asistentele, cu cei 15-20 (DOUAZECI) copilasi aflati in grija lor zilnic! este de neconceput ca la un oras atat de important european (ton cinic), in loc sa infiinteze, managerii desfiinteaza sectii speciale! de fapt, din cate observ cu tristete pe Bolojan (si Foncea) nu il intereseaza deloc COPIII, ci doar salariatii de pe urma carora poate sa sugha taxe si impozite cu nemiluita. se investesc sute de milioane de euro in dezvoltarea orasului si totusi nu se pot gasi 2-4-6 medici oncologi care sa salveze aceasta sectie ultra-sensibila pt copii?!?! cred ca este vorba de SUPERFICIALITATE, NESIMTIRE, NEPASARE, IDIOTENIE din partea celor care hotarasc desfiintarea sectiei de oncologie pediatrica! Oradea are dreptul la asa ceva, copiii merita ingrijiti in acest oras european, iar parintii incercati la greu, care contribuie cu mii si mii de lei impozite/taxe in fiecare an la bugetul local, sa nu mai fie batjocoriti si umiliti si pusi sa se urce pe tren la CJ sau TM pt a-si salva copiii. Chiar nu va pasa de viitorul copiilor nascuti in Oradea? chiar nu faceti nimic pentru a le oferi grija si conditii de viata mai bune aici???????
Postat 22 Iulie 2019, 11:47 de roger
Solutii avem in Oradea, de ce nu se aduc Foncea & Dance pe covorul rosu?
Exista foarte multi manageri capabili care pot fi adusi de la Spitalul Judetean. Chiar e asa de greu sa tranferam unul interimar pana la rezolvarea problemei?
Postat 22 Iulie 2019, 11:18 de DNA_Oradea
Vai s-amar!
Pe bune acuma, cine il mai tine pe * asta director???
Postat 22 Iulie 2019, 11:15 de DNA_Oradea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON