URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Iunie 2011, 10:42

Record de viteză în Bihor: Tânăr de 26 de ani, prins conducând cu 186 km/h (VIDEO)

Un tânăr în vârstă de 26 de ani, din Aleşd, a rămas fără permis pentru 90 de zile, după ce a fost prins de radar în timp ce rula cu 186 km /h, la volanul unui Alfa Romeo.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor, aleşdanul a fos prins în trafic luni seară, pe DN 1, între Oşorhei şi Săcădat. "A fost depistat M.S., de 26 de ani, din Aleşd, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 186 km/h înregistrată radar, pe un sector de drum pe care viteza maximă admisă este de 100 km/h", se arată în comunicat.

Şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 603 lei şi totodată i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 zile.

"Este un record cel puţin pentru ultimii 6-7 ani, dacă nu este chiar record absolut. Eu, cel puţin din ‘91 încoace, nu îmi mai amintesc să fi fost prins în trafic cineva conducând cu o asemenea viteză", a declarat pentru BIHOREANUL comisarul şef Dorin Sava, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Bihor.

Pe de altă parte, potrivit aceluiaşi comunicat, în ultima zi, în Bihor au fost aplicate 91 de sancţiuni au pentru depăşirea limitelor legale de viteză.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
@NIKI
IN ungurica, TARA CRETINA, PRINTRE ALTELE, IMEDIAT DUPA BORS PE DRUMUL ALA LAT CAT UN DRUM DE TARA, AU MURIT MULTI UNGURI SI ROMANI. ACUMA CHIAR CA O SA CRAPI, FRAIER CIUDOS ! huuu......... hahhahaha......
Postat 02 Iunie 2011, 22:07 de gmt
CRETIN CU BANI, IN TRAFIC
CE TARA CRETINA ! IN ITALIA, PE AUTOSTRADA SI NU PE SOSELE DE JEG CUM ARE ROMANICA, LA ASA O VITEZA I SE CONFISCA MASINA SI CARNETUL. DE ACEEA LA NOI ACCIDENTELE MORTALE SUNT DE 10 ORI MAI MULTE CA IN EUROPA: LEGI PERMISIVE SI SOFERI OLIGOFRENI
Postat 01 Iunie 2011, 15:49 de NIKI
gresit!
Recunosc ! eu circul zilnic spre Satu Mare sau Cluj cu viteze de peste 160 km/h si NU incurc pe nimeni si nici nu periclitez viata celorlalti participanti la trafic. Stiti de ce? Pt ca meseria ma \"obliga\" sa trag tare si pentru ca stiu ce fac si unde sa o fac. Din pacate drumurile putine si proaste, aglomerate si pline cu soferi ce au dobandit permisul de conducere nu pe stiinta lor ci pe spaga, ii aduce pe foarte multi ( si soferi buni si mai putin buni) intr-o stare in care aproape ca nu le mai pasa nici de viata lor si cu atat mai putin de a celorlalti.
Postat 01 Iunie 2011, 13:05 de Pierro
mofturi
186km/h e record doar pt ca e inregistrat de radar...:)
Postat 01 Iunie 2011, 13:00 de senzor
Viteza
Mertzanu avea 169 km/h in franare, dar probabil scapa pt ca nu i se vede clar nr. de inmatriculare
Postat 01 Iunie 2011, 12:16 de Mertan
Intrebare
Intrebarea este: oare cu cat o circulat mertanul care este in spatele alfaului?
Postat 01 Iunie 2011, 11:34 de Cineva
Iresponsabil
A avut noroc, da' ce spun, am avut toti noroc ca asta nu a intrat in cineva care mergea regulamentar. Sincer, trebuia sa il tina cel putin 6 luni fara permis, plus o amenda de 1000 de lei ca sa usture cum trebuie.
Postat 01 Iunie 2011, 11:30 de Un nene ingrijorat
pedepse foarte mici pentru asemenea infractiuni
puscarie ar trebui sa faca acesti nemernici periculosi. amenda e ridicol de mica, iar faptul ca a ramas 3 luni fara carnet nu-i o problema. taranoiul va conduce nestingherit si fara permis, e limpede.
Postat 01 Iunie 2011, 11:27 de mircea
ssss
...:)))))asta e copilu lui MAteas al nostru-fratele mateas:)))))
Postat 01 Iunie 2011, 11:23 de gogu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON