URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Februarie 2020, 19:56

Record de plăţi prin internet! 41% din contribuabilii orădeni şi-au achitat impozitele online în prima lună

Record de plăţi prin internet! 41% din contribuabilii orădeni şi-au achitat impozitele online în prima lună foto: Tot mai mulți orădeni preferă plata impozitelor online. Procentul contribuabililor care și-au achitat obligațiile fiscale la casieriile din Sala Ghișeelor a scăzut de la 52% în prima lună de plată din 2019 la 42% în aceeași perioadă din 2020.
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Premieră absolută în domeniul plăţilor online pentru municipalitatea orădeană! Nu mai puţin de 41% dintre contribuabili şi-au achitat impozitele online în prima lună de încasări din 2020.

Procentul plătitorilor online este în creştere, de la doar 28%, câţi s-au înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Comparativ cu datele înregistrate în anul anterior, numărul plătitorilor online a crescut cu 47%, iar sumele încasate prin tranzacţii online s-au majorat cu 69%", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

Practic, procentul de 41% al orădenilor care au preferat să îşi plătească impozitele online este aproape de cel de 42% reprezentând orădenii care şi-au achitat obligaţiile fiscale prin casieriile din Sala Ghişeelor.

Diferenţa o reprezintă contribuabilii care au apelat la plăţi prin intermediul POS (11%), CEC (3%) şi Poştă (3%).

"Creşterea numărului de orădeni care preferă să îşi achite impozitele prin internet se datorează celor două campanii de stimulare a acestei forme de plată. Pe de o parte este bonificaţia de două ori mai mare, de 8% faţă de 4%, acordată orădenilor care îşi plătesc integral impozitele prin internet. Pe de altă parte suntem în al patrulea an în care contribuabilii care îşi achită impozitele prin internet pot câştiga intrarea pentru o zi cu familia la Aquapark-ul Nymphaea", a declarat pentru BIHOREANUL directorul economic al Primăriei, Eduard Florea.

Directorul a mai precizat că municipalitatea va căuta în continuare modalităţi de stimulare a plăţilor şi a corespondenţei cu contribuabilii, de la preluarea de solicitări la eliberarea de documente.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
excalibur
Nu-i problemă. Cu drag platim
Postat 16 Februarie 2020, 15:08 de Sandu2100
Dragi contribuabili
Nu uitati sa declarati pe proprie raspundere daca aveti prin case chiuvete,calorifere,iluminat electric,donatii din partea primariei oradea.Din respect pentru ceilalti contribuabili,care stau la bloc,pentru echitate intre cetateni,vi le vom supune impozitarii.Ati fentat atitia ani...civilizatie nu e gratuita.Sa fiti acasa cind vine comisia de inventariere.Profitati de cei 4% bonificatie acum,ca urmeaza masuri de retorsiune.Vom foot-e si pe cei care au sobe si fac fum in oras,mai de la toamna.Sa traiti bine!
Postat 16 Februarie 2020, 13:18 de excalibur
excalibur
:::::)))) Ai dreptate 1200 cnc. Eram cu Sandu la o cafea, lângă cetatea Neamțului, și a trecut o Lada 1200 , văzând comentariile tale am decis să mă înregistrez, sa fiu și eu în pas cu lunea. Dar nu mă ascund , cum faci tu sau alții, revin ca lumea să știe. Înjur și e pe Românește , dar eu nu în jur . Suspendările sunt din cauza ta și a câtorva. Oradea merge mai departe. Tu să-ți iei tratamentul, că altfel nu ști ce , și de pe care nick-name comentezi :::::))))))
Postat 15 Februarie 2020, 01:10 de Sandu2100
Oh...da
Bine ati revenit ,domnu' alexandru 2100.Ai vazut,timpul trece foarte repede...cind ne ridem,mai ieri eram sandu 1200 cmc.Intre timp ni s-a marit volumul creierului,din cauza suspendarilor n-am putut sa ne revarsam dejectiile pe site la bicoreanul.Le-am tinut la fermentat.Era vorba ca primesti suspendare,sau ti-au sters contul?Zice ca un savant,albert,ar fi secoperit o teorema:“ Nebunie: sa faci acelasi lucru in mod repetat si sa te astepti la rezultate diferite”.
Postat 15 Februarie 2020, 00:23 de excalibur
excalibur
Îți dă Nelu_ Colonelu ceva bani să-ți plătești taxele , dar îți dă și viata_profana, mechanic sau vulpea .
Postat 14 Februarie 2020, 23:50 de Sandu2100
bonificaţia de două ori mai mare
Cu cita relaxare ne incurajeaza acest ipochimen sa platim online ,unde este bonificaţia de două ori mai mare, de 8% faţă de 4%, acordată orădenilor care îşi plătesc integral impozitele prin internet.Asta in timp ce in romania mare se acorda 10%.A calculat el cu 2 zecimale si i-a iesit 4% respectiv 8%,adeca dublu.
Postat 14 Februarie 2020, 23:45 de excalibur
CrisDumi
Felicitări.
Postat 14 Februarie 2020, 23:03 de Sandu2100
Sănduțo ...
... fac parte din cei 41% !?! Ha, ha ...
Postat 14 Februarie 2020, 22:01 de CrisDumi
CrisDumi
Ți-ai platit taxele și impozitele ????
Postat 14 Februarie 2020, 16:52 de Sandu2100
Ar trebui o lege prin care cei din administrația publică, dacă mint ... să li se taie limba ca pe vremea "moșierilor" !?!
31% este procentul de contribuabili orădeni, identificați cu conturi online sau care au accesat site-ul de plăți fără autentificare !?! Nici vorbă de 41% ... iar din cei 31% doar 12% au și făcut plăți, restul fiind cei care doar au vizualizat propriul tabel de plată !?! Cine nu crede, dintre curioși, n-are decât să întrebe la "tăcutul" Serviciu de Informatică al PMO ... și nu văd rostul minciunilor aruncate în spațiul public de Florea Eduard !?!
Postat 14 Februarie 2020, 08:29 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON