URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 14 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Minerii au protestat la Oradea, pe motiv că pensiile lor au fost reduse drastic odată cu noua lege, care pune pe prim plan criteriul contributivității. Ei au mai puțini ani lucrați, pentru că aveau grupa de muncă zero și ieșeau mult mai devreme la pensie. Așa se face că, după noul algoritm, ortacii pierd bani mulți la pensie...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Noiembrie 2020, 13:29

RECORD COVID-19 în judeţul Bihor: 378 de îmbolnăviri! Record şi în România, cu peste 10.000 de cazuri noi

RECORD COVID-19 în judeţul Bihor: 378 de îmbolnăviri! Record şi în România, cu peste 10.000 de cazuri noi (foto: generic, sursa: euractiv.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

S-a înregistrat un număr record de îmbolnăviri cu virusul Covid-19 în judeţul Bihor. Vineri, Grupul de Comunicare Strategică a raportat nu mai puţin de 378 de cazuri noi în judeţul Bihor. S-a înregistrat un record şi la nivel naţional: 10.260 de cazuri noi Sars-Cov-2. 

Cu noile îmbolnăviri diagnosticate, numărul total al cazurilor de Covid-19 din Bihor, descoperite de la debutul pandemiei şi până în prezent, a crescut la 8.175, potrivit comunicării oficiale a GCS. Sursele arată că rata de incidenţă cumulată a cazurilor la nivel judeţean din ultimele 14 zile a crescut la 5,04 la mia de locuitori, fiind una dintre cele mai ridicate din România. 

În unităţile anti-Covid din judeţ sunt internate aproape 500 de persoane, un nou nivel record, iar în judeţ numărul cazurilor active a depăşit 3.300.

O parte, din urmă

Depistarea noilor îmbolnăviri a avut loc după ce în Bihor au fost efectuate în ultimele 24 de ore 817 teste PCR (468 la Spitalul Judeţean şi 289 la Spitalul Municipal din Oradea şi 60 la Marghita), dintre care 35 au fost repetări ale analizelor pentru persoane confirmate anterior cu Covid.

Surse locale susţin că nu toate cele 378 noi cazuri au fost depistate în ultimele 24 de ore, o parte dintre ele fiind descoperite în zilele trecute, când Grupul de Comunicare Strategică anunţase pentru Bihor cifre mai mici. Astfel, cel mai probabil au fost prelucrate mai târziu de GCS.

Din 52 comune şi oraşe

Bihorenii recent diagnosticaţi provin din Oradea, Husasău de Tinca, Salonta, Beiuş, Marghita, Tinca, Paleu, Auşeu, Ceica, Hidişelu de Sus, Bulz, Spinuş, Drăgăneşti, Batăr, Avram Iancu, Vaşcău, Cărpinet, Lunca, Sârbi, Sălard, Roşiori, Cetariu. Ştei, Chişlaz, Aleşd, Oşorhei, Popeşti, Şimian, Diosig, Valea lui Mihai, Bratca, Girişu de Criş, Măgeşti, Lăzăreni, Copăcel, Sânmartin, Tileagd, Ţeţchea, Dobreşti, Borod, Săcueni, Tarcea, Aştileu, Finiş, Drăgeşti, Pietroasa, Nojorid, Vadu Crişului, Borş, Ineu, Sântandrei şi Şuncuiuş.

Unele dintre persoanele depistate cu Covid în Bihor sunt din alte judeţe, acestea nefiind luate în calcul la stabilirea incidenţei îmbolnăvirilor şi, implicit, la instituirea măsurilor restrictive în localităţile din judeţul nostru.

5 decese, 121 vindecări

Vineri, pentru judeţul Bihor au fost raportate încă 5 decese din rândul pacienţilor Spitalului Municipal din Oradea, infectaţi cu Covid. Cu acestea, bilanţul deceselor a urcat în prezent la 254.

Pe de altă parte, în acelaşi interval de timp în Bihor s-au înregistrat şi 121 vindecări, bilanţul acestora ajungând la 4.867.

Aproape 500 de persoane spitalizate

Vineri dimineaţă, în Spitalul Municipal din Oradea erau internate 492 persoane (cu 43 mai multe decât în ziua anterioară), dintre care 12 au simptome uşoare, fiind plasate în secţia din Băile 1 Mai a Spitalului de Recuperare Felix.

În compartimentele ATI ale unităţii anti-Covid sunt îngrijiţi, în stare gravă şi severă, 27 de pacienţi.

În judeţ erau înregistrate miercuri dimineaţă 3.351 cazuri active.

Coeficient de infectări: 5,04 din 1.000 de bihoreni

Incidenţa infectărilor cu SARS-CoV-2 pe ultimele 14 zile a ajuns miercuri în judeţul Bihor la 5,04 la mia de locuitori.

Dintre judeţele vecine, doar Satu Mare are o rată de infectare mică, de 2,29 la mia de locuitori, însă trebuie precizat că aici se fac testări puţine.

În Sălaj rata de infectare este de 6,01 la mie, în Cluj de 5,92 la mie, în Alba de 5,09 la mia de locuitori, iar în Arad de 4,02 la mie.

Amenzi de peste 100.000 lei

Echipele mixte de polițiști și jandarmi din Bihor au executat şi în ultimele 24 de ore misiuni pentru prevenirea şi combaterea răspândirii noului coronavirus, iar acolo unde s-a impus oamenii legii au luat și măsuri de sancționare pentru încălcarea legislației în vigoare.

Polițiștii și jandarmii au verificat 2.343 de persoane carantinate și 2.165 de persoane izolate la domiciliu, controlând, de asemenea, respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în 216 societăți comerciale și 125 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor au fost aplicate 390 de sancțiuni contravenționale, dintre care 182 cu avertisment scris și 208 cu amenzi în valoare totală de 109.650 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020 privind măsurile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei.

Evoluţia în ţară

La nivel naţional, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat vineri 10.260 noi îmbolnăviri şi 123 decese, astfel încât bilanţul cazurilor Covid de la începutul pandemiei a ajuns la 287.062, iar al deceselor la 7.273.

În unitățile sanitare de profil din întreaga ţară erau internate 12.133 persoane cu Covid, dintre care 1.001 în secţii de Terapie Intensivă.  

Pe teritoriul României, 40.615 persoane confirmate cu SARS-CoV-2 erau în izolare la domiciliu, iar 10.186 în izolare instituționalizată. De asemenea, 66.563 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată 14 persoane.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
!
Man, mai lăsaţi-ne cu Covid-ul ăsta! Chiar nu aveţi altă treabă? Gata, nu mai sunt viroze şi gripe, doar Covid? Din 100 de persoane, 95 habar n-au că-l au, dacă-l au.
Postat 06 Noiembrie 2020, 22:52 de Shogun
@danzigk
"...o rata de infectare mica..." nu "...o rata de infectare MAI mica..."
Postat 06 Noiembrie 2020, 15:06 de unul
erata
"Dintre judeţele vecine, doar Satu Mare are o rată de infectare mică, de 2,29 la mia de locuitori". Si Arad-ul? Are 4.02 si e si vecin... sau nu!?!?!?
Postat 06 Noiembrie 2020, 14:27 de danzigk
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5471 RON
  • 1 EUR = 4.9752 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON