URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Decembrie 2022, 09:00

Reclamații fără reacții: Oradea City Report devine cam... degeaba

Reclamații fără reacții: Oradea City Report devine cam... degeaba (Ilustrație generică)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aplicaţia Oradea City Report, prin care cetăţenii pot anunţa autorităţile despre neregulile din oraş, ar merita să aibă o "extensie" care să permită reclamanţilor să se plângă de răspunsurile primite la sesizări.

Un orădean i-a povestit lui Bihorel două păţanii recente, care l-au convins că Poliţia Locală, care gestionează aplicaţia, nu caută neapărat să soluţioneze sesizările, ci doar să bifeze presupuse rezolvări.

Pe 3 decembrie, omul a scris în OCR că adesea este abordat de turişti care îl roagă să-i ajute să-şi plătească parcarea în zona Parcului 1 Decembrie, unde parcometrele nu acceptă bancnote, ci doar monede sau plata cu cardul.

În loc să recepţioneze mesajul şi să-l transmită colegilor din Primărie, poliţiştii locali i-au răspuns sec să se adreseze el, în scris, Serviciului Parcări.

La o altă sesizare, privind faptul că liniile telefonice de la blocurile de pe Calea Averescu au fost dezafectate din pricina şantierelor, iar bătrânii care locuiesc în respectivele imobile s-au trezit izolaţi de familii, cu care obişnuiau să vorbească pe telefoanele fixe, acelaşi orădean s-a trezit cu mesajul "solicitarea dvs. a fost respinsă".

Din ce motiv, petiţionarul habar nu are, dar răspunsul în doi peri l-a făcut să se simtă de parcă ar fi vrut să facă oraşului un bine cu forţa.

Adaptând un banc vechi, Bihorel crede că Oradea City Report ar putea afişa, din oficiu, mesajul: nu mai reclamaţi, ieşim noi din când în când prin oraş...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Am si eu niste petitii nerezolvate...
Eu in general scriu petitie numai ci sugestii, care ar ajuta oamenii, etc etc, fara nicio rautate catre altii, gen a parcat pe locul meu, trotuar, etc. Si 80% nu e pusa pe rezolvata nici dupa 1 luna, cele care au pus pe rezolvata sunt puse initial ca nu se justifica modificarea ceruta, e facuta conform proiectului si daca easpund cu o alta petitie ca de ce se considera ca e facuta ok, oamenii care merg spre acolo zilnic nu asa zic, gen sa fie mutata acoperisul pusa in statia de tramvai pe Cantemir, ca cum e amplasata pur si simplu nu poti sa deplasez in liniste, daca vine cineva din sens opus, mai ales un biciclisti n-aveti loc unde sa mergeti. La petitia ca in intersectia la Lotus Center lipseste o trecere de pietoni, am si dat sugestii unde se poate adauga una fara a modifica semafoarele, ca oricum oamenii trec strada si ilegal ca nimeni n-are chef sa ocoloeasca 1 km ca aa ajunga la cel mai mare mall din oras, fara raspundere ca macar am verificat posibilitatea... totul e bine cum cineva s-a gandit, nu conteaza ca din start sunt pilne proiectele cu probleme
Postat 17 Decembrie 2022, 05:11 de cititor_
am patit si eu
Am chemat politia locala prin aplicatie pentru o masina parcata pe trotuar si spatiul verde si mi-au zis ca rotile nu sunt in proportie de 100% pe spatiul verde si ca daca ii mai chem pentru astfel de probleme, risc sa iau amenda pentru reclamatii false. Mai am vecini care parcheaza pe carosabil, in intersectii si pun in pericol circulatia. Fac reclamatie si chiar daca apare rezolvata prin amenda, parbrizul individului e gol. Nici urma de amenda. Cel mai probabil, o buna parte din reclamatii nu sunt rezolvate cu adevarat, doar bifate pentru a da bine.
Postat 16 Decembrie 2022, 12:21 de IrinaLoghin
SLA
Bihorele, cere la gardienii publici SLA de a raspunde la o petite. Habar nu au. Pe mine m-au incercat, sa ma convinga ca au verificat o petitie. Am zis ca le trimit inregistrarea din dash cam CA nu au fost, abia atunci au venit. Mint de prin ceva bar, eu nu sunt in teren. Sau dispecerul le inchiei din click. Eu zic sa faceti o ancheta zilnic, sa tineti un ochi si sa vedeti cate se inchid prin a pasa cetateanul ori la municipala ori la alte structuri cand legea le atribuie lor speț respectiva. Noaptea fac patrule mixte cu municipala, aia isi fac treaba si ca vor ca nu vor au un gardian public cu ei. Da salarii, beneficii, au. Si vor si primesc si puteri mai mari prin lege. Da tot degeaba ca sunt complet absenti. Zilele trecute incercau 2 sa deschidă o incinta de gunoi sa verifice reciclabilele. Asta in acelasi timp in care in fata la Blaga, unde ei au zis ca au punct finx dimineata, traficul era complet blocat de idiotii care isi lasa odraslele in fata portii de la scoala. Sau parcati in teu-ul intersectiei de la gradinita 20. 0 atributii, 0 plati, doar o gaura de bani la buget, 0 justificare a existentei lor. Cersetoria e in floare, trafic de tigari la piete la fel (poate unii or fi si clienti), se fura de prin blocuri. Da noi avem gardienii publici la rang de politisti. Asa si eu vreau sa fiu doctor fara doctorat, daca la stat poti fi politist cu 6 luni de curs facut pe genunchi. E faina haina statului, asa-i? Tineti ochii pe ei, expuneti-i. Cereti rapoarte de activitate sa le faceti publice. Comoarati activitatea cu numarul lor si puteți calcula usor si cat muncesc. De cand nu mai e Super Bolo la butoane, stau ca soarecii, ascunsi.
Postat 16 Decembrie 2022, 10:27 de poiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON