URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Februarie 2022, 08:57

Reclamații cu bucluc: Cum s-a dat peste cap aplicația Oradea City Report

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lucrurile nerezolvate la timp se răzbună. Mult lăudata aplicație pentru smartphone Oradea City Report, pentru care Primăria Oradea a și fost premiată deoarece permite rapid și eficient ca reclamațiile cetățenilor să fie preluate și soluționate, a luat-o razna.

Săptămâna trecută, numărul sesizărilor transmise spre rezolvare a crescut și de zece ori. Miercuri, Direcția Tehnică a Primăriei a primit prin aplicație 322 de reclamații, față de 30, câte veneau de obicei într-o zi.

Valul a apărut după ce municipalitatea a schimbat serverele pe care sunt gestionate datele din Oradea City Report. Ca atare, sesizările care nu au fost închise prin expedierea către cetățean a unui răspuns scris au revenit în sistem ca „nerezolvate”, începând încă din anul 2017.

Cum nici funcționarii Primăriei nu aveau de unde ști dacă sesizarea era reală și nouă sau veche și rezolvată, s-au apucat să-i sune pe rând pe expeditori ca să-i întrebe, spre mirarea acestora, dacă au făcut ori ba vreo reclamație de dată recentă. Că dacă nu au făcut, s-a rezolvat...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Avanpostul amendarii oradenilor
Desi aparent utila si binevenita, un loc civilizat unde poti semnala o problema , publica sau personala, aplicatia a deviat intr-o hazna unde diversi frustrati pot face delatiuni fara oprelisti. Sesizarile se transforma in amenzi aducatoare de dezvoltare, indeosebi pentru parcari aiurea. In rest, esti directionat sa faci TU sesizari spre directia tehnica,politia locala sau alte diverse entitati puse in SLUJBA cetateanului. Un fel de 112 local, dar mai prost...
Postat 10 Februarie 2022, 11:11 de excalibur
Asta-i fix reflecția lăudăroșeniei liberale.
322-30=292. 322 sesizări nerezolvate, la 30 de sesizări zilnice intrate. La fiecare grup de 30 de proiecte de succes ale edililor, apar 292 de reacții adverse (corecții financiare, erori de proiectare, greșeli de execuție, amortizmente neluate în calcul, costuri neeligibile, etc, etc, etc). Iată de ce "România Digitală" va fi încă un eșec major în următorii ani, în contextul în care, prin așa ceva, apar din urmă toate "găurile" din mintea "neterminaților" zilelor noastre.
Postat 10 Februarie 2022, 09:55 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON