Demarată în luna martie de Primărie, de operatorul licenţiat de salubritate RER Ecologic Service şi de firma care administrează staţia de sortare a deşeurilor, Eco Bihor, campania de conştientizare privind colectarea selectivă a deşeurilor şi-a încheiat prima etapă.
RER Ecologic Service a distribuit tuturor orădenilor care locuiesc la case saci galbeni destinaţi colectării deşeurilor reciclabile, adică PET-uri, hârtii, cartoane, doze de aluminiu ori sticle. În acelaşi timp, orădenii au primit câte o scrisoare semnată de primarul Ilie Bolojan, în care li se explică rolul colectării selective, şi majoritatea au primit şi câte un Ghid al Reciclării, care le arată regulile separării deşeurilor în fracţie umedă (deşeuri menajere) şi fracţie uscată (deşeuri reciclabile). Cei care nu au primit încă Ghidul îl vor primi în zilele următoare.
În cadrul aceleiaşi campanii de conştientizare, deşeurile reciclabile aruncate de orădeni sunt monitorizate de lucrătorii RER Ecologic Service şi Eco Bihor, care stabilesc la fiecare container ori sac galben golit cât la sută din deşeurile conţinute sunt reciclabile şi cât reprezintă deşeuri menajere, care nu-şi au locul acolo. La finalul campaniei, în luna iunie, orădenii care au strâns cele mai mari cantităţi de deşeuri reciclabile "curate" vor fi premiaţi.
Tot până la vară rezultatele colectării selective din Oradea vor fi verificate şi de asociaţia Eco-Rom Ambalaje, organizatoarea concursului naţional "Oraşul Reciclării". Oradea este înscrisă în această competiţie şi, dacă dovedeşte că este oraşul cu cele mai multe deşeuri reciclabile adunate corect, se va alege cu o zonă de relaxare amenajată gratuit de Eco-Rom Ambalaje.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.