URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Decembrie 2012, 09:25

RCS&RDS propune Discovery să retransmită canalele sale într-un pachet distinct plătit separat de abonaţi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

RCS&RDS propune Discovery Networks să retransmită televiziunile pe care compania le operează în România într-un pachet separat, pentru care abonaţii care doresc să le vizioneze să plătească un abonament diferit de cel plătit pentru restul posturilor.

Reacţia RCS&RDS vine după ce Mark Hollinger, preşedinte şi CEO al Discovery Networks International, a declarat, într-o scrisoare deschisă către abonaţii RCS&RDS, că RCS a scos canalele Discovery din ofertele sale înainte de expirarea contractului dintre cele două companii.

Hollinger a precizat atunci că Discovery a încercat timp de un an să aducă la masa negocierilor RCS, astfel încât telespectatorii să nu fie afectaţi.

Totodată, Hollinger a spus că oficialii Discovery sunt "indignaţi" de decizia RCS&RDS de a scoate din grilele sale toate canalele Discovery, privând aproximativ 3 milioane de telespectatori de aceste programe, motiv pentru care au fost demarate discuţii cu autorităţile din România şi cu Uniunea Europeană.

Reacţia lui Hollinger a venit în contextul în care peste 24.600 de persoane (până în momentul difuzării acestei ştiri, n.r.) au semnat o petiţie online prin care cer păstrarea canalelor Discovery în grilele RCS&RDS.

De cealaltă parte, RCS&RDS spune într-un comunicat remis luni: "Scrisoarea deschisă a domnului Mark Hollinger, preşedintele Discovey Networks International, ne surprinde prin contradicţia dintre grija deosebită pentru soarta telespectatorilor, exprimată în acest mesaj, şi poziţia din timpul negocierilor, când principala preocupare a reprezentanţilor Discovery era menţinerea unor tarife şi a unor venituri garantate cât mai mari".

Totodată, RCS&RDS propune publicului Discovery Networks să retransmită televiziunile Discovery într-un pachet distinct de pachetul de bază, plătit separat de abonaţi.

"Pentru a elimina suspiciunea de ipocrizie a acestui dublu limbaj, lansăm public îndemnul nostru adresat Discovery Networks de a crea un pachet separat care să conţină toate programele Discovery şi care să poată fi achiziţionat de către abonaţii interesaţi, la un preţ stabilit chiar de către Discovery Networks. Astfel, îngrijorarea domnului Hollinger că telespectatorii vor plăti 'preţuri mari, pentru servicii pe care nu şi le doresc' nu va mai avea temei", spune RCS&RDS.

"Ne exprimăm speranţa că toţi fanii Discovery, semnatari ai petiţiei sau nu, vor reuşi să îi convingă pe reprezentanţii Discovery Networks să accepte acest demers şi astfel să le permită cât mai curând vizionarea canalelor dorite şi, totodată, că domnul Hollinger nu va ignora soluţia propusă, refuzându-le telespectatorilor accesul la emisiunile promovate în scrisoare", mai spune RCS&RDS.

Totodată, compania RCS&RDS îl critică dur pe preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Răsvan Popescu, care a declarat vineri, 30 noiembrie, pentru presă, că RCS&RDS nu a avut aprobarea Consiliului să scoată din grilele de cablu canalele Discovery, cazul urmând să fie analizat în şedinţa CNA.

De altfel, cazul RCS versus Discovery va fi analizat în şedinţa CNA de marţi, 4 decembrie.

"Contractul de distribuţie dintre compania noastră şi Discovery Networks International a expirat la sfârşitul lunii noiembrie 2012 şi nu a putut fi prelungit, întrucât cele două părţi nu au reuşit să găsească o soluţie reciproc convenabilă. În aceste condiţii, am fost forţaţi să întrerupem transmiterea acestor canale, deoarece difuzarea lor fără contract nu este permisă de lege", spune RCS&RDS, într-o reacţie la poziţia exprimată de Răsvan Popescu.

Sursa: Gandul.info

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
RDS
Nici mie nu mi se pare normal sa fie bagate in grila de programe o gramada de canale unguresti si o gramada de canale de sport, dar sa fie scoase canalele Discovery, unde chiar poti sa vezi ceva interesant. Dar in caz ca nu ati observat, RDS scoate din grila toate canalele interesante tocmai pentru a ne obliga sa platim in plus pentru ele. La fel cum s-a scos si HBO, pt care ,desi platesti in plus, acesta nu se transmite decat prin acel decodor dat de RDS, care merge la un singur televizor. Asadar, daca ai mai mult de un televizor in casa, trebuie sa platesti in plus pentru un serviciu pt care platesti deja o taxa speciala. Este o dovada de nesimtire si consider ca este nelegal acest lucru. Cat despre relatia cu clientii, aceasta nu exista, ori de cate ori am incercat sa apelez serviciul cu clientii nu a raspuns nimeni, si asta de cateva luni.
Postat 05 Decembrie 2012, 15:26 de AaE
@magnovaradinum, @Tokes Laszöo
Eu am un abonament la satelit, nu la cablu, unde am putut alege in plus si pe bani, intre programele unguresti si pachetul discovery. Am ales pachetul discovery.
Postat 05 Decembrie 2012, 05:19 de oradeanul
RDS
Na asta e baiu, RDS sta foarte prost cu comunicarea cu clientii, am avut probleme cu internetul, probleme cauzate de schimbarea unor echipamente, terminale si oricate sesizari am facut nu am rezolvat nimic, din contra am fost sunat de o domana de la RDS si mi s a comunicat ca vor decide ei si oricum fac cum vor ei si daca nu mi place ....liber. Am si reziliat internetul. Acum legat de Discovery, nu sunt de acord sa fie toate puse separat si sa fie la suprataxa toate, ptr ca deja in pachetul de baza nu gasesc nimic bun. Sunt satul de nenumaratele posturi de sport care nu se justifica. Din pacate nu cred ca vreodata RDS va face pe placul clientilor deci ramane sa alegem noi!
Postat 04 Decembrie 2012, 15:42 de Alexander
NEM!
cu toate ca stiu foarte bine ca la Rds-Rcs comunicarea cu clientii tinde la 0 [zero], mi-am exprimat aceasta parere si pe site-ul lor si la primul lor comunicat vis-a-vis de Discovery: pentru abonatii de tv cablu sa faca pachetul unguresc separat, si sa-l achite cine vrea, exact ca la abonatii satelit. nesimtirea e cat China!
Postat 04 Decembrie 2012, 10:58 de magnovaradinum
Pachet Lingvistic
Iti spun eu drag provider ERDEESH RDS ce pachet sa faci tu! Pachete lingvistice trebuie sa faci , ca deja m-am saturat de canalele unguresti.Pe noi romanii nu ne intereseara de ungaria si mai ales de problemele lor.Cine vrea sa aibe canale unguresti n-au decat sa-si plateasca pachetul maghiar.Eu ca romana nu mi se pare corect sa le platesc eu din abonamentul meu licentele de transmisie a canalelor unguresti!!ai 3 milioane de abonati, din care daca ai 300.000 de unguri ca abonati ,dar de bagat ne bagi in aceeasi oala pe toti.Romanii sa plateasca licentele de transmisie a canalelor unguresti,pt ca la numarul de abonati unguri nu cred ca s-ar merita sa platesti.Asa ca scoate ungurii din grila standard si introdu inaoi Discovery channel.
Postat 04 Decembrie 2012, 10:17 de Tokes Laszöo
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON