URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Noiembrie 2012, 08:53

RCS&RDS continuă războiul cu Discovery: "Doar 1% dintre abonaţi vor posturile Discovery"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce grupul Discovery a anunţat vineri că postul Discovery Channel a fost scos de pe platforma de satelit a RCS&RDS, Digi, deşi acordul de retransmisie expiră la sfârşitul lunii, operatorul dă replica: nu putem fi de acord cu plata unor tarife de trei ori mai mari decât cele pentru alte canale similare. Mai mult, susţin reprezentanţii RCS&RDS, "nu putem accepta principiul 1% doresc şi 100% plătesc!".

Grupul Discovery a anunţat vineri că RCS a respins toate fertele comerciale deşi "nu am cerut, în niciun moment al negocierilor, creşeterea tarifelor pentru distribuţia canalelor noastre". Mai mult, grupul arăta că RCS eliminase deja postul Discovery World din toate pachetele sale, iar TLC şi Animal Planet din unele pachete.

Reprezentanţii RCS&RDS susţin că nu intenţionează să renunţe la difuzarea canalelor documentare, ci doar să le înlocuiască pe unele dintre acestea. Disputa dintre cele două companii a luat naştere în contextul în care RCS îşi extinde activitatea de televiziune prin lansarea a două noi posturi - Digi World (post documentar) şi Digi Life.

"Grupul Discovery a refuzat propunerea noastră de a crea un pachet distinct, care să conţină toate canalele sale, la un tarif stabilit de Discovery, pachet disponibil abonaţilor interesaţi, dar fără costuri nejustificate pentru abonaţii care nu îl solicită", se arată într-un comunicat al RCS.

RCS susţine că nu poate impune plata unor tarife de trei ori mai mari decât cele pentru alte posturi similare pentru toţi abonaţii săi, în condiţiile în care cota medie de audienţă pentru canalele Discovery este de aproximativ 1%. "Nu putem accepta principiul 1% doresc şi 100% plătesc!", se arată în comunicatul RCS.

Reprezentanţii RCS mai arată că tarifele Discovery au fost întotdeauna în dolari, deşi abonamentele companiei sunt plătite în lei, astfel că sumele solicitate de grupul Discovery, numai pentru România, au crescut de-a lungul anilor. "Echivalentul în lei al sumelor din 2012 este de două ori mai mare decât al celor din 208, adică o creştere cu 100% în patru ani", susţin reprezentanţii RCS&RDS.

Aceştia adaugă că argumentele legate de criza economică, de scăderea puterii de cumpărare sau de impactul deprecierii leului în raport cu dolarul nu au fost niciodată acceptate de grupul Discovery.

"Compania noastră nu poate accepta poziţia grupului Discovery, care, în plină criză economică mondială, solicită să i se garanteze un anumit nivel de venituri, indiferent de calitatea emisiunilor canalelor sale, de vechimea acestora, de numărul de repetări şi de volumul publicităţii transmise de canal, în dauna emisiunilor propriu-zise", se mai arată în comunicatul RCS.

Pe de altă parte, dat fiind că pe 30 noiembrie expiră acordul dintre RCS&RDS şi Discovery, postul de televiziune a creat un site dedicat abonaţilor RCS nemulţumiţi că vor rămâne fără canalele Discovery. Pe prietenii.discovery.ro oricine poate semna petiţia menită să ţină canalele Discovery în grila de programe a companiei RCS&RDS.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
discovery world
mai bine daca pune inapoi la program Discovery world, acum era PVTV ceva pescuitu pl....inapoi cu el (Discovery World) :D
Postat 28 Noiembrie 2012, 20:16 de LinuxGuru
@Ungur Teodora
nu e nici un sondaj,au ei softul pt. observa rating-ul fiecarui post,cam asta ar fi "sondajul".a apropo de discovery,da au unele emisiuni foarte educative si interesante,dar majoritatea sunt in reluare adica vechi,productiile noi apar foarte tarziu in partea asta a europei,mai e o problema care merita sa o expun,cu parere de rau nu sunt de acord cu ceea ce face discovery acum,ne manipuleaza asa cum o fac politicieni,e problema lor,au o disputa comerciala si se folosesc de NOI in problema lor,sper sa aveti un pic de inteligenta si sa nu cadeti in capcana manipularilor.
Postat 27 Noiembrie 2012, 21:53 de ciudat
???
Sincer as dori tare mult sa stiu ce fel de sondaj au facut cei de la RCS/RDS ...de unde cunosc ei parerea abonatilor cu privire la programele pe are le scot din grila -gen Discovery Channel ...program pe care eu una il ador...ca de altfel tot ceea ce tine de Discovery.
Postat 27 Noiembrie 2012, 17:17 de Ungur Teodora
Dandanache
Sunt de acord cu RCS atunci cand o sa faca si cu toate cele 14-15 canale de limba maghiara un pachet distinct pe care sa si-l ia doar cine doreste, nu toata lumea, ca vrea ca nu vrea. Faceti pachete cum au si alte firme de cablu astfel ca fiecare client sa-si poate alege doar pachetele pe care si le doreste si astfel va suporta costul acelora doar. Cu mult mai mare satisfactie.
Postat 27 Noiembrie 2012, 15:11 de Agamita
Documentare
Sunt de acord cu RCS. Intr-o saptamana ai vazut aproape tot pachetul de emisiuni disponibile pe Canalele lor. Nu accept in schimb micsorarea numarului de canale care ofera documentare, dar paleta de emisiuni trebuie diversificata. VREAU DOCUMENTARE NU AVENTURILE DE SUPRAVIETUIRE A UNOR CIUDATI.
Postat 27 Noiembrie 2012, 12:34 de Alexandru
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON