URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Decembrie 2020, 09:58

Războiul nurorilor: Cum a scăpat șefa Agenției de Mediu Bihor de acuzațiile ANI

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şefa Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor, Sanda Mercea, a scăpat definitiv de acuzaţiile pe care i le-a adus Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în 2017, când a acuzat-o de conflict de interese şi incompatibilitate, pentru nişte fapte nu doar vechi şi la acea vreme, ci, culmea, pentru care Mercea fusese trimisă în judecată cu un an înainte.

Concret, nora fostului consilier PSD Pavel Mercea a fost acuzată că, în 2012, instituţia condusă de ea a cumpărat 20 de chitanţiere de la firma soţului ei, Mardan Exim, în valoare de 156,98 lei, dar şi că anterior, între 2004 şi 2012, a fost administrator la o firmă, fără să treacă asta în declaraţiile de interese.

Procesul penal s-a încheiat în 2018, când Curtea de Apel Oradea a achitat-o pe Mercea pentru toate faptele, iar săptămâna trecută Înalta Curte a decis să anuleze şi raportul ANI. Cum a ajuns ditamai scandalul să se fâsâie a aflat Bihorel, citind motivarea sentinţei de la Oradea, care arată pe de-o parte că procurorii n-au dovedit intenţia lui Mercea de a comite o faptă penală când a omis să declare că e patroană, iar pe de altă parte că ea nici măcar nu era şefa APM când instituţia cumpăra chitanţiere de la soţul ei.

Achiziţia a comandat-o nimeni alta decât Manuela Moldovan, noră a fostului procuror-şef al DNA Oradea, Ioan Moldovan, şi soţia avocatului Tudor Moldovan, care a fost şefa Agenţiei două luni şi a fost mazilită în iulie 2012, tocmai ca să-i facă loc lui Mercea.

În ultimele zile ca directoare, Moldovan a comandat chitanţierele de la Mardan Exim, firmă de la care APM făcea asemenea achiziţii din anul 2000, iar apoi, un an mai târziu, a reclamat-o pe Mercea pe motiv de conflict de interese.

Cu ce folos se vede acum: 7 ani de scandaluri, bani publici cheltuiţi pe anchete, dar niciun vinovat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
scandal facut ca se schimba directorii din deconcentrate pe motiv politic, de catre cei care pleaca
si cand citeai stirea initiala din acei ani, ramaneai cu impresia ca e o penala plina de coruptie ea insasi..
Postat 18 Decembrie 2020, 15:01 de unu
Mercea
Bàtranu' mercea....om mai nesimtit/escroc nu prea a vazut Oradea.
Postat 18 Decembrie 2020, 12:20 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON