URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Decembrie 2016, 09:52

Războiul lui Bolojan

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

S-a supărat Ilie Bolojan. Pentru că sfânta treime UDMR-PSD-ALDE și-a bătut joc de primarii liberali, Bolojan le-a spus pe față că nu le mai votează la Consiliul Județean niciun proiect care are nevoie de două treimi pentru adoptare.

Interesant e că dacă liberalii au primit sume infime, în general pentru alimentarea cu apă a comunelor, în schimb cei de la putere și-au dat o grămadă de bani pentru terenuri de sport și săli de nunți. Unii benchetuiesc, alți cară apa cu găleata.

Parcă-i văd pe alde Pasztor, Mang și Bodea cum se vor plânge că liberalii se opun binelui județului. Cum ar veni, noi ne punem clientela de partid în posturi călduțe și facem lucrări cu firmele noastre, iar voi, sărăntocii din opoziție, votați proiectele pe care vi le vârâm sub nas, că-s spre binele cetățenilor.

Eu sunt sceptic când aud sloganuri cu binele pe care ni-l fac politicienii. Și Kiss Alexandru ne-a vrut binele: dorea să construiască blocuri pentru nevoiași, dar până la urmă totul s-a dovedit a fi o schemă prin care să se umple el de bani. Şi tot spre binele nostru a contractat cărbune, chipurile ieftin, din care și-a tras partea leului.

Sunt tentat să pun pariu că Bolojan va torpila proiectul strategic pe sănătate pentru a-l aplica el la nivel de municipiu. Mai mult, va extinde parcurile industriale și în județ, profitând de experiența pe care o are, dar și de lentoarea celor de la Consiliul Județean. E război pe față și cred că nici ONU nu mai poate face pace între partidele din Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
Sfanta treime???
....spune-mi cu cine te intovarasest ca sa stiu cine esti. Daca UDMR se dezice public de atitudinea Ungariei fata de desconsiderarea zilei de 1 Decembrie si, o condamna(nu trebuie sa mai dezbatem subiectul) este ok, poate guverna daca nu, inseamna ca si celor care ii tine la brat le pasa la fel de mult de ZIUA NATIONALA A ROMANIEI. Atunci avem o problema, pe care o so dezbatem mai tarziu.
Postat 27 Decembrie 2016, 13:34 de FLORIN64
Vai, vai
Nu a primit nu stiu ce comuna bani destui? Oradenii care rabda de frig in propriile case inainte de Craciun unde pot sa se planga?
Postat 24 Decembrie 2016, 17:55 de User anonimizat
BATAIE DE JOC !?
Dar ,,marea conducere bicefala" ,in politica 1+1 nu fac intotdeauna 2 ,ce a facut !? .A primit bataie in alegeri ca nu au fost buni ,ca nu au putut convinge sau iar sant altii de vina !?.Doamnelor si domnilor ,presedinti de partid .De cand a plecat Antonescu si Tariceanu acest partid umbla pe ,,coclauri''.Voi va-ti batut joc in primul rand de cetateni iar coalitia PSD-ALDE a convins !.Ca au spus adevarul sau au mintit ,raspunsul se stie .Dar in politica cine castiga conteaza ,vocea poporului adevar graieste !
Postat 24 Decembrie 2016, 16:54 de PETREI
Modelul birtinezului de primarie-fortareata-puscarie a prins!
Si nu oriunde, chiar la primaria capitalei. Citez: ,,La șase luni de la câștigarea alegerilor, primarul general Gabriela Firea, alături de majoritatea psd+alde din consiliul general, au reușit să închidă aproape complet primăria pentru cetățeni. Primăria generală a devenit o fortăreață, atent păzită prin practici abuzive, fiind coordonată de o administrație ocultă care împiedică participarea publică a cetățenilor[...]Din 149 de acte normative, doar 7 au fost în dezbatere publică; Din cele 751 de dispoziții de primar, doar 10 sunt publice pe site-ul primăriei. Se păstrează practica de a descuraja orice demers de studiere și analiză a bugetului Primăriei Generale prin postarea pe pagina instituției a unor forme de buget scanate și care nu sunt prezentate și în secțiunea de dezbatere publică a site-ului PMB. Consilierii generali (în principal membri ai partidelor USR, PNL și PMP) sunt împiedicați de președintele de ședință să dezbată proiectele. Intervențiile lor sunt abrupt întrerupte, lucru care aduce un deserviciu major interesului public. Primăria generală nu a publicat datele de contact și programul de audiențe ale consilierilor generali, anulând practic posibilitatea de interacțiune instituțională între cetățeni și aleșii locali." Ii sugerez birtinezului sa-i pȃrascӑ (tot face ravagii prin urbe turnatoria!)pe mitici la CNATDCU. Nu se poate asa, au plagiat metodele lui 100%!
Postat 21 Decembrie 2016, 06:35 de pinonel
Matache Bolojanu` şi Matache Măcelaru` (Realizări şi Mezeluri meşteşugite. Ambele)
Muşchiul ţigănesc şi-a arătat limitele. Astfel, s-a trecut la muşchiul ţărănesc. „Merge cu brânză veche (pedeliştii- n.m.) şi un vin bun. Dacă vrei un cârnat de casă, ehe, în cazul ăsta, nu e aşa de simplu cum crede lumea!” Esenţa este că ambii meştesugari îţi taie de unde vor ei, pentru că tu eşti „neinstruit” şi nu ştii ce, cu ce „merge”. Venitul cu trăitul, de exemplu. Căldura cu factura. Plimbarea cu alunecarea. Pavajul cu bolojanul. Bolojan, căruia i se atribuie inteligenţă fără vreo dovadă, e depăşit. Efectul moral pe care l-a produs unificarea (cu Sânmartin, că cea cu PDL era fuziune), s-a realizat de la prima încercare. Dorinţa de recidivă a dus la perversiuni repetate. În opt ani de perversiuni penale prelungite cu UDMR şi PSD, după caz, a reuşit la un moment dat şi eventul. PDL este mugurele prin care PCR şi Securitatea a fost speranţa dreptei. Meritul fiecărei grupări din acest conglomerat a fost, pe de o parte numărul (veşnicilor şefi) şi, pe de altă parte moştenirea de către cei adoptaţi cu acte în regulă de dreptaci a cheilor dulapului în care se odihneau scheletele prietenilor părinţilor lor. Apucăturile de bordel ale celor ce au condus judeţul cu mândrie, au făcut ca electoratul să pună pe seama albirii tâmplelor pornografia politică la care am fost martori. Asta până când, în locul moşului atins de filozofie în pragul nunţii de argint, putoarea „peştelui” a fost preluată de „patinatul” cu hormonii la vedere. Cu trupa, toanele şi tirania lui Bolojan (despre care începem să aflăm câte ceva din interior), PDL şi divorţatul PNL din căsătoria cu PSD, şi-au modificat substanţa politică. Pas cu pas. S-a dovedit că, neoprotestantul Bolojan, pus să păstorească (local) partidul, nu a putut să unifice numeroasele bisericuţe. Instinctul de slugă în Partidul Naţional (că liberal nu e) e viu (cum ar zice Tudor Gheorghe). Lumea şi-a pus întrebarea legitimă: Dacă toţi fac acelaşi lucru, de ce să votăm cu sosiile când putem vota cu originalul? Nimeni nu crede că Ghilea o fi mai mult liberal decât şofer. Nimeni nu crede că Bolojan e mai mult liberal decât autist. Aşa cum nimeni nu crede că Adelina ar fi vreo doamnă. Şi nici că Mang nu ar executa tot ce dispune Dragnea. Pentru ca neamţul să nu mai aibă a(b)ccese de furie când n-are unde să-şi arunce pardesiul, i-au făcut un USR. Ca formă de reprezentare, cei (de)numiţi să conducă partidul, au făcut apel la reprezentantul poporului (deja) ales. USR care era alternativa, s-a dovedit a fi doar o „traducere” în limba română a UDMR-ului.
Postat 20 Decembrie 2016, 17:14 de eutanasiu
BAZACONII
@supprter_oradean : Ce vorbesti ?! Am ramas fara ce? Si pana la urma cu numele scris pe o cruce vom ramane TOTI !
Postat 20 Decembrie 2016, 16:24 de TDS
Kovesi
Iar Tds te dai mare,ai impresia ca lumea se invarte in jurul tau,esti atotstiutor,exact simptomele paranoicilor.Peste 50 de ani ,locuitorii orasului vor auzi de numele lui Bolo,ca un primar dupa care a ramas ceva,despre tine,in afara de un nume pe o cruce ce va stii lumea ? Ca ai ramas fara casa mult visata din cartierul Europa... Esti purtator ilegal de buletin de Oradea.....
Postat 20 Decembrie 2016, 15:55 de suporter_oradean
Domnu' Chirila,
fara suparare, dar proiectele care necesita 2/3 din voturi, sunt proiecte mari, de anvergura, care produc valoare sau imbunatatesc viata tuturor locuitorilor din Bihor. Proiectele de tipul acesta nu se voteaza dupa cum il doare sau nu maseaua pe unul sau pe altul. Facem pariu ca oricat de frustrat ar fi, primarul n-o sa-si permita sa le comande papusilor sa nu voteze astfel de proiecte? Poate o sa le amane cateva zile sau saptamani, dupa se mai face o "extraordinara" si se voteaza totul. Daca nu, PA! Astea nu se uita si nu se iarta. Nu suntem in Teleorman sa ne cumpere cu ulei si faina. Daca se mediatizeaza cazurile, pa PNL, inclusiv la Oradea. Faptele bune se uita cel mai repede!
Postat 20 Decembrie 2016, 14:32 de Kid
!!!!
Du-te ma !!!!ma umfla rasu cand te aud...cand iti dai demisia apropos...???
Postat 20 Decembrie 2016, 13:26 de Tinas
?????????????????????
Lasa ca-i trece..Asculta o lalaiala la Luna de la biserica a madamei Ciolos!Oare ce a inteles din prestatia duamnei?Episodul 102 din -Grea e viata la oras-asta e framintarea primarului.
Postat 20 Decembrie 2016, 13:09 de grigore
ABSENTEISMUL
La fel de adevărat este că și Bolojan a ajuns prin vot. N-am contestat asta. Nici n-am vărsat lacrimi că lumea nu a ieșit la vot. Din acest punct de vedere Dacian Julien Cioloș a zis corect: absenteismul este o opțiune politică. Acest lucru l-am susținut când cu Referendumul. Eu personal am știut perfect ce urmăresc prin absență. Dar unii m-au inclus în grupul mâncătorilor de mici și băutorilor de bere !
Postat 20 Decembrie 2016, 11:59 de TDS
Sfânta adunătură a ciolanului....
La Cj a tunat și ia adunat, de la început acest trio intre pastor, ianos și micuț a fost unul doar pt binele propriu. Uite la udemerist, nu-i aș Junge organigrama de la Cj la cât de mulți doritori de locuri călduțe are prin ogradă. Bolojan a pierdut o bătălie dar nu un război, este mult peste tot ce este la Cj și nu suportă comparație cu ce a făcut și face pt oraș. Invidiosi sunt și or să fie, PNL-ul a pierdut mult în județ și în țară pentru că este greu să te lupți cu un partid care are minciuna și hoția în sânge. Timpul ne va arăta cine are dreptate, dar zorile atât peste țară cât și peste continent sunt tare negre și tulburi...
Postat 20 Decembrie 2016, 11:54 de ardelean
NU L-AM UITAT
@scortosul: Nu-l cunosc prea bine, nu l-am uitat dar cel putin a ajuns prin vot in CLO ( si apoi ales vice primar ). Insa da, cunosc ca a fost in CA Distrigaz cu o indeminizatie consistenta si am mai avut problema cu folosirea autoturismului de serviciu ( si ) in scopuri personale.
Postat 20 Decembrie 2016, 11:45 de TDS
@..
Aghio finalizare drum rapid pe inchiriere teren de la CFR ! V-ati frecat mult mintea pentru variant cu inchirierea ??????? Pe cati ani 1-2-3 ?
Postat 20 Decembrie 2016, 11:39 de scortosul
@TDS
L-ai uitat pe ala de la educatie fizica de a ajuns vice primar , Birta , o nulitate !
Postat 20 Decembrie 2016, 11:37 de scortosul
CLARIFICĂRI
@pinonel : Evident că știu! Dar contrar părerii unora nu am nimic de-a face cu PSD-ul ( cu atât mai mult cu TSD-ul ). Singurul care mă știe ( de pe FB, ATÂT ) este D-l Mang! PSD-ul e doar o opțiune politică. În rest TOATE partidele aflate la un moment dat la putere au încercat și au reușit să tragă spuza pe turta lor ! Mie mi-ar place să n-o mai dăm pe după cireș și să spunem clar : partidele își pun și oamenii în funcții cheie. Dar nu-mi place chestia următoare: dacă UDMR îl pune pe Szarka Arpad la nu știu ce direcție e RĂU, dacă PNL -ul pune în municipiu pe unul sau altul e de bine. Nu accept ca Oradea să nu aibă ARHITECT ȘEF de profesie arhitect, nu văd ce legătură are Arghiroiu cu Cetatea, nu sunt de acord cu promovarea soților ( Varga/PNL sau Coste / PSD ). Nu sunt de acord nici cu catalogarea unora drept plagiatori iar a altora NU! Dacă Laura Codruța Lascu NU A PLAGIAT, NU A PLAGIAT NICI UNUL.
Postat 20 Decembrie 2016, 11:37 de TDS
Iar ai zis-o, Mirceo! Si ai zis-o pe-a dreapta!
Chiar daca ai ascuns adevarul intr-o fraza alambicata, el razbate. Toata tarasenia e pentru bani, mai precis pt. accesul la banul public! birtinezul conditioneaza votul din cj de participarea mai consistenta a liberalilor la impartirea prazii, adica a banului public. Citez fraza cheie: ,,...noi[coalitia] ne punem clientela de partid în posturi călduțe și facem lucrări cu firmele noastre, iar voi, sărăntocii [liberalii] din opoziție, votați proiectele pe care vi le vârâm sub nas!" Intentionat am sters finalul, ala cu ,,binele cetățenilor", e o minciuna sfruntata! Niciun politician roman, de la orice nivel si dn orice formatiune politica, nici macar nu se gandeste la binele cetatenilor, necum sa faca ceva! @tsd Si tu ai dreptate, doar ca ia-o usor si nu uita ca liberalii sunt elevii (eminenti, e drept!) ai puscariabililor din psd! P.S. Iti zic @tsd pt. ca te alint! Nu stii ce inseamna tsd?! Nu cred!
Postat 20 Decembrie 2016, 11:11 de pinonel
TE-AM VAZUT, MI-AI PLACUT...
Dar clientela politică instalată de Bolojan? Arina Moș, Eduard Augustin Florea, Lucian Popa, Dacian Salvator Palladi, Gabriela Arghiroiu, Angela Lupșea, Adriana Aurora Lipoveanu ( necalificată în arhitectură ), astea sunt OK ? Mi se va spune că cei mai mulți au dat concurs ! Corect ! Vorba lui Toma Caragiu: concursul se ține joi iar postul e ocupat de marți !
Postat 20 Decembrie 2016, 10:39 de TDS
Războiul e deja pierdut de Bolojan
1) Dacă mai vrea fonduri de la bugetul de stat pentru proiectele din Oradea, va vota TOT ce se propune la Consiliul Județean. 2) Dacă mai vrea avize de la instituțiile de stat pentru proiectele din Oradea, va vota TOT ce se propune la Consiliul Județean. 3) Dacă vrea să extindă parcurile industriale la nivel de județ cu aceleași politici ca și în Oradea, nu va avea nici o șansă la ce reclamă negativă are la federațiile patronale. Părerea mea este că fie colaborează, fie va fi cel mai dezatruos ultim mandat al lui. ;)
Postat 20 Decembrie 2016, 10:23 de anghel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON