Rata infectărilor cu Covid-19 a coborât în județul Bihor la 3,67 la mia de locuitori, după cum arată cea mai recentă situație, întocmită de autoritățile locale la nivelul zilei de marți, 1 decembrie, în continuă scădere după data de 14 noiembrie, când incidența era de 5,95 la mia de locuitori.
Pe o pantă descendentă...
Potrivit datelor oficiale intrate în posesia BIHOREANULUI, în Oradea incidența îmbolnăvirilor a scăzut marți de la 5,68 la 5,34 la mia de locuitori în ultimele două săptămâni, municipiul reședință de județ coborând de pe locul cinci pe locul șase în topul localităților bihorene cu cel mai mare grad de infectare.
În continuare, cea mai mare incidență a îmbolnăvirilor, de 8,76 la mia de locuitori, se înregistrează în Câmpani, în scădere însă de la 10,05 la mia de locuitori, cât era luni.
Următoarea localitate în clasament este Sâmbăta, în care incidența îmbolnăvirilor se menține în continuare la 8,06 la mie de locuitori, în vreme ce în orașul Nucet se înregistrează o scădere de la 8,19 la mia de locuitori conform evidențelor din prima zi a săptămânii la 6,96 la mia de locuitori în cursul zilei de marți.
În ordine descrescătoare urmează Tărcaia, care stagnează la o incidență a infectărilor de 6,82 la mia de locuitori, și Oșorhei, cu o rată a îmbolnăvirilor în scădere de la 5,66 la mia de locuitori la 5,5 la mia de locuitori.
În Sântandrei se înregistrează în continuare o rată a infectărilor de 5,21 la mia de locuitori, în vreme ce localități precum Cefa și Curtuișeni, cu rate ale îmbolnăvirilor de peste 5 la mia de locuitori, au înregistrat scăderi la incidențe de 4,6 și 4,56 la mia de locuitori.
Se instituie carantină!
Pentru a limita numărul îmbolnăvirilor în localitățile bihorene cu număr mare de cazuri, autoritățile centrale au aprobat marți, la cererea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, instituirea carantinei în localitățile Sighiștel și Nucet pentru 14 zile începând din 2 decembrie și prelungirea cu încă 7 zile a perioadei de carantină în Câmpani și Fânațe.
Printre altele, măsura carantinării presupune interzicerea intrării și ieșirii din aceste localități cu excepții care vizează deplasarea la locul de muncă, transportul de persoane sau bunuri și altele, completarea declarației pe proprie răspundere, suspendarea activității HORECA inclusiv în exterior și interzicerea evenimentelor private de genul nunți, botezuri, mese festive sau altele.
Activitățile comerciale se vor desfășura cu program de lucru limitat până la ora 20 cu excepția farmaciilor și benzinăriilor care pot avea program non-stop, iar accesul în incintă va fi permis cu limitarea numărului de persoane la maxim 30% din capacitate.
Vezi mai jos situația defalcată pe localități, dar și în documentul atașat!
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.