URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Mai 2021, 14:29

Răsturnare de situaţie în cazul pădurarului împuşcat în cap în timpul unei partide de braconaj în Remetea: 6 persoane au fost reţinute

Răsturnare de situaţie în cazul pădurarului împuşcat în cap în timpul unei partide de braconaj în Remetea: 6 persoane au fost reţinute foto:generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Răsturnare de situaţie în cazul pădurarului Marius Laza, împuşcat în cap pe 7 mai de un consătean de-al său, Sebastian Bologa, împreună cu care participa la o partidă de braconaj la mistreţ, într-o pădure dintre localităţile Remetea şi Meziad. 

După operaţiunea de amploare desfăşurată, vineri, în comuna Remetea, unde mai multe echipaje de la Serviciile Arme, Investigaţii Criminale, Investigarea Criminalităţii Economice şi criminalişti au scotocit la mai multe adrese, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă, şase persoane au fost reţinute. 

Sâmbătă, cei şase suspecţi sunt audiaţi la sediul Parchetului Beiuş, reprezentanţii unităţii de Parchet refuzând, deocamdată, să divulge numele acestora ori acuzaţiile care li se aduc. 

"Procurorul de caz este în audieri. După finalizarea acestora, vom putea reveni cu informaţiile solicitate, dacă acestea nu prejudiciază urmărirea penală", a declarat, sâmbătă,  BIHOREANULUI, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş, procuroarea Adriana Ardelean. 

După cum a relatat BIHOREANUL, o operaţiune poliţienească de amploare s-a desfăşurat, vineri, în comuna Remetea, unde mai multe echipaje de la Serviciile Arme, Investigaţii Criminale, Investigarea Criminalităţii Economice şi criminalişti au scotocit la mai multe adrese, sprijiniţi de trupele de intervenţie ale Jandarmeriei Bihor.

Acţiunea, coordonată de un procuror de la Parchetul Beiuş, a început în zorii zilei de vineri şi a fost dispusă în cazul pădurarului Marius Laza, împuşcat în timpul unei partide de braconaj. Potrivit unor surse locale, printre cei călcaţi de poliţişti s-ar fi numărat şi fostul primar al comunei Remetea, Adrian Ştefănică, în prezent inginer în cadrul Ocolului Silvic Codrii Beiuşului, fratele său, pădurar, respectiv un angajat al Primăriei Remetea.

Într-o succintă informare transmisă, vineri, reprezentanţii Parchetului Beiuş au comunicat că percheziţiile s-au desfăşurat la 7 adrese şi că în cauză, pe lângă ucidere din culpă, se desfăşoară cercetări pentru braconaj şi uz de armă letală fără drept. 

După cum BIHOREANUL a mai scris, Marius Laza, un pădurar în vârstă de 46 ani din comuna Remetea, a fost împuşcat în cap pe 7 mai de un consătean de-al său, Sebastian Bologa, împreună cu care participa la o partidă de braconaj la mistreţ, într-o pădure dintre localităţile Remetea şi Meziad. 

Laza a fost transportat cu un elicopter SMURD în stare critică la Spitalul Clinic Judeţean Oradea, cu o plagă craniană frontală, traumatism cranio-cerebral sever, fiind dus imediat în sala de operaţie. După intervenţia chirurgicală, a rămas în continuare în comă, la secţia de Terapie Intensivă, unde s-a stins din viaţă o zi mai târziu.

Bologa a fost reţinut pentru 24 de ore pe 7 mai, după care a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, fiind inculpat pentru ucidere din culpă şi braconaj. 

Cum a existat suspiciunea că la partida de braconaj au participat mai multe persoane, ancheta în caz a continuat, printre cei audiaţi numărându-se şi fostul primar al comunei Remetea, Ştefănică Adrian, care ar fi declarat, atunci, că a fost chemat la faţa locului după accidentul de vânătoare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Totul se plateste in ACEASTA viata, asa-i NeluSchmng?
Ai emotii? Lasa ca-ti vor pieri, odata cu cainta!Amin!
Postat 30 Mai 2021, 09:56 de vineri
Eliptic
Ati uitat sa spuneti in ce consta "rasturnarea" de situatie. Se confirma ca a fost impuscat din eroare. Rasturnare de situatie ar fi fost daca se constata ca a fost crima cu premeditare sau sinucidere.
Postat 29 Mai 2021, 16:56 de marginan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON