URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Februarie 2017, 08:03

Qubiz reprezintă Oradea și România la European Business Awards 2017

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

European Business Awards e cea mai mare competiție de business din Europa și are ca scop recunoașterea și promovarea excelenței în afaceri.

În a doua etapă a ediției 2016/17 s-au calificat 680 de firme dintr-un total de 34.000 înscrise iniţial, printre care și o firmă din Oradea: Qubiz. 

Pentru această etapă, Qubiz a creat un video de prezentare. Vă invităm să îl vizionați aici și dacă vă place, să îi susțineți cu un vot.

Marcel Anghel, ceo Qubiz

Marcel Anghel (foto), CEO Qubiz, ne-a răspuns la câteva întrebări:

De ce aţi înfiinţat Qubiz la Oradea?

În 2008 am văzut aici un potențial prea puțin explorat, un mediu unde puteam să aplic experiența acumulată dezvoltând două companii mari de IT în Cluj între 1992 și 2007. Cred cu tărie că orice firmă poate crește prin perseverență, investiție continuă (inclusiv în dezvoltarea personală și profesională a colegilor), dacă pui la bază principii sănătoase, mai ales profesionalism, excelență, respect și plăcerea de a lucra împreună.

A fost o alegere bună Oradea?

Da. Chiar dacă am pornit aproape de la zero într-o perioadă dificilă economic, am reușit nu doar să creștem, ci și să contribuim în paralel la dezvoltarea pieței locale de IT. Mă bucur de dezvoltarea personală a fiecărui coleg și sunt mândru de tot ceea ce am realizat împreună. Momentan suntem o echipă de peste 130 de persoane (90 în Oradea, 40 în Cluj) și nu pot fi decât încrezător în viitor.

Ce servicii oferiţi şi ce clienţi aveţi în portofoliu?

Acoperim toate etapele dezvoltării software: clarificarea nevoilor de business, definirea și alegerea unei soluții arhitecturale, UX design, dezvoltarea propriu-zisă, testare şi mentenanță.

În funcție de nevoile clienților, soluțiile pot fi aplicații enterprise, web, mobile, sau business intelligence. Avem clienți din Olanda, Marea Britanie și Germania și servim atât organizații multinaționale, lideri de piață în domeniul lor — ex: Leger des Heils, Intersolve, Davanti, Ericsson, Thomsons Online Benefits — cât și start-up-uri.

Cum se diferențiază Qubiz în Oradea?

Sunt mai multe aspecte, dar cred că cel mai important e cultura noastră organizaţională. Atmosfera e una foarte pozitivă, chiar şi în momentele de stres. Nu avem ierarhii stufoase. Colegii au autonomie, sunt încurajaţi să fie proactivi, sunt respectaţi şi apreciaţi pentru ceea ce fac. În plus, corectitudinea şi respectul dintre noi ajută şi ele la crearea unui mediu fain de lucru, în care elemente toxice precum bârfele sau cruciadele personale nu-şi găsesc locul.

Ce planuri de dezvoltare aveţi?

Ca model de business, ne vom concentra pe servicii de dezvoltare soluții software, consolidându-ne poziția în Olanda, UK și Germania. De asemenea, tindem să ne alegem proiectele unde putem oferi o valoare adăugată mare.

În Cluj ne-am mutat de curând într-un sediu nou, central, iar la Oradea construim un sediu de la zero: 5.000 mp pentru birouri, cafeteria, grădiniță şi complex sportiv — sală multifuncțională, teren outdoor, spații de fitness, squash, spa — accesibil în primul rând echipei Qubiz.

(Advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON