URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
04 Martie 2020, 08:00

Pute la Orizont! Sub nasul autorităţilor, afaceristul Călin Raita a făcut un cartier în care, de 10 ani, dejecţiile se varsă în câmp (FOTO / VIDEO)

Pute la Orizont! Sub nasul autorităţilor, afaceristul Călin Raita a făcut un cartier în care, de 10 ani, dejecţiile se varsă în câmp (FOTO / VIDEO) FOCAR DE INFECŢIE. În timp ce dejecţiile din cartierul Orizont "izvorăsc" din subteran la suprafaţa terenurilor agricole din apropiere, unde Primăria Paleu construieşte acum o grădiniţă, afaceristul Călin Raita (foto) refuză să facă orice comentariu. "Dejecţiile merg unde trebuie să meargă", spune el cu tupeu
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cartierul Orizont II din Paleu este dovada că tupeul unui dezvoltator imobiliar şi nepăsarea autorităţilor publice fac casă... împuţită. 

Pe terenurile agricole din vecinătatea cartierului de case ridicate de firma RaiCris Construct, patronată de controversatul Călin Raita, "izvorăsc" dejecţiile menajere ale locuitorilor. Mai grav este că situaţia trenează de peste un deceniu, fără ca Primăria Paleu să ia vreo măsură. Ba, mai mult, la câţiva metri de focarul de infecţie construieşte o grădiniţă!

Vorbe-n vânt

RaiCris Construct a dat în folosinţă cele 200 de case din cartierul Orizont II din Paleu în anul 2008. Majoritatea imobilelor s-au vândut înainte de a fi ridicate, deoarece proprietarul firmei, Călin Raita, un fost valutist reconvertit ca dezvoltator imobiliar, le-a promis oamenilor că, la preţuri mici, le oferă case la cheie, cu toate avantajele vieţii de la oraş: electricitate, apă, canalizare, gaz, internet. Când s-au mutat, clienţii au constatat că n-au mai nimic... 

Prima problemă pe care au întâmpinat-o oamenii a fost legată de electricitate. Pentru că toate cablurile trec pe sub drumurile din cartier, care şi azi sunt în proprietatea RaiCris, au fost obligaţi să se branşeze la curent prin firma lui Raita. Abia după ce Electrica a ameninţat firma cu debranşarea pentru acumularea unor datorii uriaşe, afaceristul le-a permis clienţilor să încheie contracte direct cu societatea de distribuţie autorizată.

În schimb, RaiCris Construct a rămas până în prezent furnizorul de apă şi, totodată, firma care gestionează reţeaua de canalizare la care sunt conectate blocurile de la şosea, dar şi zeci de case care nu au fose septice individuale. "Toţi plătim 10 lei pe lună pentru canalizare, dar nimeni nu ştie pe unde merge reţeaua. În schimb, vedem că la marginea cartierului terenurile agricole sunt pline de dejecţii", reclamă un proprietar. Pentru că-l ştie pe Raita răzbunător, refuză să-şi dea numele. "De fiecare dată când îi reproşăm ceva, replica lui e că ne taie apa", zice omul.

Rahaţii din vecini

Pe latura nordică, cartierul de case se învecinează cu terenuri agricole, unde periodic "răsar" din pământ dejecţii menajere. Conductele de canalizare sunt îngropate şi, când se înfundă, ceea ce se întâmplă frecvent, subsolul se umple cu mizerii până când acestea ies la suprafaţă. 

"Oamenii care locuiesc în casele din capătul străzilor au observat primii, pentru că dacă vântul bătea spre cartier simţeau mirosurile", explică reclamantul. În plus, vecini de-ai săi s-au plâns că, dacă lăsau câinii liberi în zonă, se întorceau murdari de rahat. "Pe mine, personal, nu mă afectează, că nu locuiesc aşa aproape, dar e revoltător că avem focare de infecţii lângă noi". 

Marţea trecută, BIHOREANUL a găsit la faţa locului băltoace imense şi urât mirositoare. Un lichid de culoare maronie ieşea la suprafaţă şi se scurgea prin arături. În jur era plin şi de resturi de hârtie igienică şi felurite alte gunoaie, dar şi de cenuşă, pe care locatarii au aruncat-o deasupra, ca să mai astupe din miros. 

"Pe-aici trece canalizarea cartierului, dar nu tot timpul dejecţiile ies la suprafaţă. Probabil acum s-or fi înfundat iarăşi ţevile", spune locatarul unei case din apropiere. Cum rahaţii nu "răsar" în curtea lui, omul nu părea foarte deranjat.

Staţie... statică

Grav e, însă, că nimeni nu ştie unde se varsă apele menajere. Proiectul cartierului Orizont prevedea o staţie de epurare, care însă n-a funcţionat niciodată. Clădirea de câţiva metri pătraţi, construită în apropierea cartierului şi dotată cu nişte rezervoare mari, este mereu pustie. "Dacă ar fi funcţională, ar avea nişte angajaţi şi un sistem de evacuare. Dar nu are nimic", spune un localnic. 

Oamenii bănuiesc că dejecţiile ajung direct în Valea Cosmo, care curge prin zonă, la marginea comunei Biharia. "În toamnă, o firmă din Timişoara a făcut prospecţiuni pentru gaze naturale şi, în linie spre Biharia, a crezut că a dat de ceva zăcământ de apă. În realitate, au găsit ţevile noastre de canalizare", explică sursa BIHOREANULUI

Nu ştiu, nu cunosc! 

Primăria Paleu cunoaşte problema canalizării din cartierul Orizont de un deceniu. În 2010, BIHOREANUL dezvăluia că staţia de epurare nu funcţionează, dar edilul Somogyi Ludovic îi lua apărarea lui Raita, spunând că acesta a finalizat construcţia "în proporţie de 95%" şi că urma s-o pună în funcţiune. După cum se vede, zece ani nu i-au fost de-ajuns, iar Primăria nu i-a "forţat" ritmul!

Comuna e condusă acum de viceprimarul Szebeni Alexandru (foto), care are delegate atribuţiile de primar după ce Somogyi, reales în 2016 pentru al treilea mandat, şi-a pierdut funcţia din cauza unei condamnări penale pentru falsificarea unor acte funciare. Szebeni refuză însă să clarifice problema. "Domnul Raita nu a predat Primăriei reţelele de canalizare, aşa că noi n-avem nicio treabă. Nimic nu e al nostru acolo", zice edilul. Ignorând complet nu doar că o Hotărâre a Consiliului Local obliga firma RaiCris să cedeze autorităţii publice locale drumurile şi reţelele la recepţionarea cartierului, ceea ce nu s-a întâmplat nici până azi, dar mai ales că Primăria ar fi trebuit să sancţioneze deversarea ilegală a dejecţiilor. 

În timp ce Szebeni se arată complet dezinteresat, Primăria construieşte o grădiniţă chiar la marginea cartierului Orizont, la doar 2 metri de unul dintre locurile unde dejecţiile ies la suprafaţă! Construcţia începută anul trecut este încă "în roşu", iar cu o săptămână în urmă muncitorii lucrau la acoperiş. Abia când BIHOREANUL i-a "prezis" că preşcolarii vor ajunge să se joace printre rahaţi, edilul a mimat interesul. "Eu nu ştiu ce-i acolo, dar o să verificăm şi o să vedem ce e de făcut", a promis Szebeni.

Un papagal

Nici proprietarul RaiCris Construct nu s-a arătat dornic să dea lămuriri în legătură cu dejecţiile din cartierul Orizont ce trebuiau procesate de staţia sa de epurare. "Merg unde trebuie să meargă. Ce, sunteţi anchetator, să-mi puneţi întrebări? Nu vorbesc cu papagalii", a răspuns, cu tupeu, afaceristul când BIHOREANUL l-a contactat. 

Ulterior, a transmis un SMS prin care şi-a cerut scuze pentru reacţie şi a precizat că reţeaua de canalizare "s-a înfundat iar". "Am făcut comandă la Compania de Apă să meargă să o desfunde, se rezolvă", a transmis afaceristul. Evident, o altă minciună. Cum să fi făcut o comandă către CAO, care nu are niciun contract în cartierul său şi, de altfel, nici măcar nu este operator în comuna Paleu?! Când reporterul i-a răspuns că tot nu a lămurit unde sunt deversate dejecţiile, Raita s-a dat la fund, nemaiavând nicio reacţie.

Pesemne o fi ocupat cu afacerile, plin de avânt după ce, acum 5 ani, a scăpat de închisoare. Iniţial, Tribunalul Bihor îl condamnase la 10 ani de închisoare cu executare pentru că a înşelat 11 furnizori de materiale de construcţii, dar Înalta Curte l-a scăpat de răspundere, pe motiv că s-a împăcat cu firmele înşelate. Pozând în om de afaceri serios, Raita construieşte acum un nou cartier de case şi blocuri, la Sântandrei. Cât de "curat" va fi şi acesta rămâne de văzut.


SAT MURDAR
Lac "fertilizat" de VIP-uri

Dejecţiile de la marginea cartierului Orizont nu sunt singura mizerie a comunei Paleu. În urmă cu două săptămâni, BIHOREANUL arăta că lacul de aici este poluat sistematic de proprietarii vilelor de pe mal - politicieni, foşti şefi de instituţii şi oameni de afaceri - care îşi golesc fosele direct în apă. Problema a fost reclamată de administratorii firmei Auto PDM SRL, care a concesionat lacul din Paleu, dar căreia i-au murit peştii în mai multe rânduri din pricina dejecţiilor deversate ilegal. Cum respectiva zonă nu are încă o reţea de canalizare, proprietarii vilelor şi-au tras conducte subterane, pe sub dig, direct în lac. 

După apariţia articolului, Garda de Mediu Bihor şi Administraţia Bazinală de Apă Crişuri au mers în control, dar tot reclamantul a fost sancţionat. Mai precis, Garda de Mediu a amendat firma cu 33.100 lei fiindcă nu avea autorizaţie de mediu, în schimb a lăsat Primăria să amendeze pentru scurgeri de ape uzate un singur proprietar de casă, cu o sumă derizorie, de 100 lei. Sursele BIHOREANULUI spun însă că Garda de Mediu va continua verificările în Paleu. Poate că acum, după noua dezvăluire, vor simţi şi comisarii de mediu duhoarea din zonă...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
@Raita
Ai putea sa-i dai in tribunal pe detractori! Mint si defaimeaza unii la comentarii (niste luzari frustrati) de "ingheata apele vara in amiaza mare". Asa fac la toate articolele la care comenteaza. Nu ca ai avea ceva de luat de pe ei. E ca si cum ai lua parul de pe broasca, insa, ar fi bine pt afacere. Sa-i pui sa-si ceara scuze public.
Postat 06 Martie 2020, 18:50 de 1011010
Dubla masura
Oradea,acu vreo 15 ani,o fabrica.Bransata la apa si evident la canalizare.Apa folosita exclusiv la toalete.Consum mare,wc-uri multe,robineti etc.Prelevare probe canal de catre CAO.Surpriza,urmatoare factura tarif majorat.Pourquoi?Explicatie:sunteti poluator important,ati depasit valorile nitriti,nitrati, intrati in alta grila.Wow.Pai cum asa,doar de la wc-uri?Mers APM,solicitat buletin analiza .700 ron.Ok, prelevat probe,rezultat super.Mers CAO cu buletin in mina.D-na,suntem bine,uite analiza.Privire crincena,bine,peste 3 luni veti fi retrogradati la poluator obisnuit.Happy end.
Postat 05 Martie 2020, 11:14 de excalibur
Dejectiile umane...
...au fost si sunt o problema.Pina prin 1850 nu exista nici un fel de sistem de canalizare.Excrementele se aruncau din oala de noapte oriunde,inclusiv direct in strada,pe geam.Consecinta: molime,epidemii,ciuma,holera,populatii decimate.Prin 1850 un englez inventeaza wc-ul cu apa,aka water closet.Una dintre cele mai mari inventii ale omului.Orasele mari incep constructia sistemelor de canalizare.Populatia planetei era 1.6 miliarde in 1900, azi sunt 7.5.Avem o problema: toti maninca,defeca si excreta.La o pisare,omul modern contamineaza 7-8 litri de apa,curata,limpede,potabila.Toti vor case pe pamint unde sa se simta bine.Casa-i gata,ce facem cu caca?Facem o fosa,neetansa,cu care contaminam pe zeci de metri jur-imprejur natura.O fosa septica,ecologica,autorizata,trebuie sa aiba 2 compartimente etanse si un pat de drenare de zeci de metri patrati.Tre' sa fie la minimum 10 m de cladiri locuite si 30m de put,fintina.Ar trebui chiar proiect autorizat.Presupune ceva costuri:1000-5000€.Vrei sa-ti faci o casa?OK,prima data faci fosa septica,vin sa te verific si apoi iti pun stampila pe autorizatie.Alternativa ecologica este latrina traditionala,buda,unde dejectiile aproape ca se transforma natural in compost.Nordicii au un cult pentru toalete fara apa (ex.Clivus Multrum).Ne-am protapit in birouri de urbanism,de arhitectura,facem puz-uri,facem pud-uri,certificate,pac-uri...ca sa te trezesti ca unu isi face 4-5 nivele peste tine, ca-si face fosa la tine in gard,ca-si pune hornul la tine in geam...pentru ce? in fata instantei aplicam codul civil al lui Cuza,desi exista ordin votat in parlament care prevede distanta minima intre 2 cladiri egala cu inaltimea celei mai inalte,din motive de insorire(macar jumate daca s-ar lasa)(Ordinul ministrului sănătăţii nr. 119/2014 art.3).Prin urmare,inteleptii planetei cauta o metoda prin care sa scoata planeta din *,sa ne intoarcem la 1900,la belle epoque.Poate fi covid19 dricul care sa ne reduca la un miliard...
Postat 05 Martie 2020, 10:49 de excalibur
excalibur
Teoretic, practic ajunge să observi scurgerea de lângă Podu Decebal (recent mutată de cei ce fac blocu), uneori numa ape pluviale nu deversează.
Postat 05 Martie 2020, 08:42 de oradeaveche
@excalibur
Raspuns gresit! Un exemplu. Daca ar fi asa cum zici, am scapa usor de zapada, am deversa-o in Cris (era pe vremuri o rampa langa podul Decebal). Dar nu se poate, strazile sunt murdare, deci si zapada ar fi murdara si ar polua (de pilda cu reziduuri de la autovehicule, ulei, cauciuc, etc). Dar daca o lasam pe strazi e ok, se topeste si-i dam drumul in Cris prin zecile de tevi de deversare a apei ,,pluviale" (primaria o mai aditiveaza cu sare si nisip din greu). Dar ploaia nu duce si ea in Cris toata mizeria (in fine, aproape toata) de pe strazi?! P.S. Si kktii aia care-i mai vezi iesind pe tevi, aia de unde-s?! Stiu ca foarte greu gasesti un wc public, dar totusi, mi-e greu sa cred ca oamenii isi fac nevoile fiziologice pe strazi si intr-un asa mare numar.
Postat 05 Martie 2020, 06:42 de pinonel
Tevile care deverseaza in cris...
...sunt cele care colecteaza apele pluviale.Sistemul de canalizare pluviala TREBUIE sa fie complet separat de cel de canalizare.Orice deversare in sistemul pluvial e delict.Doar apa de ploaie.Sistemul de canalizare transporta toate dejectiile orasului la statia de epurare si tratare,dupa care este redata naturii,in cris,pentru vecinii unguri.
Postat 04 Martie 2020, 19:16 de excalibur
@Adriana Totorean
Stimata doamna, am si eu o intrebare: cum de ati gasit subiectul deversarii ilegale a dejectiilor taman la Paleu?! E ok, dar ma mir! De ce? Pt. ca e suficient sa treceti pe podurile Oradiei si veti vedea ,,n" tevi, pe ambele maluri, prin care se deverseaza mizerii in Cris. P.S. Sa fie vreo legatura intre tacerea mediei locale vis-a-vis de numeroasele nereguli ale ad-tiei bolojan si faptul ca existenta multor publicatii depinde de pomana (citeste publicitatea) primariei?!
Postat 04 Martie 2020, 19:04 de pinonel
Raspuns
Aceste oferte as dori sa le pot anexa , sunt adrese din ani 2014,2015,2016. In articol se mentioneaza ca de 10 ani dejectiile pe terenurile private ale oamenilor este o manipulare grosolana.Este adevarat ca s-a infundat o portiune de canalizare "din partea unor persoane bine voitoare" 2)Pentru utilizatorul Merita, Raita Calin a betonat 8km de drumuri respectiv toate drumurile din cartierul Orizont 2.In alte parti din Municipiu, NU SUNT.Nu tot timpul iese cum ne dorim.Este loc de mai mult si mai bine.Multumesc pentru intelegere. Daca se gasesc doritori se preda cu titlu gratuit atat drumurile cat si instalatiile de apa, canal fiindca a vorbi e pe gratis, a fi in stare sa dai utilitati pe gratis este foarte greu. Mai vorbim( pentru cartotasi)peste 2 saptamani, sa vedem cine isi asuma sa dea utilitati in cartierul Orizont Paleu.
Postat 04 Martie 2020, 18:44 de Raita
Raspuns
Nu doresc sa intru in polemica cu nimeni, nu acuz pe nimeni, trageti singuri o concluzie.Este prima si ultima interventie 1)Raspuns pentru Oradea veche Raita nu a incalcat legislatia in constructii, casele la care faceti referire au fost supuse expertizei tehnice in constructii si au corespuns de punct de vedere calitativ, motiv pentru care I.S.C. a acceptat autorizarea lor si nu demolarea. Raportat la caile de acces, cum ca ar fi proprietatea mea, este adevarat ca platesc taxe si impozite pe acest teren fiind pus la dispuzitia clientilor gratuit. Doresc sa mentionez faptul ca de nenumarate ori am facut adrese la Primaria Paleu pentru a fi preluate cu titlu gratuit de catre aceasta. Referitor la distributia de curent, clienti au contracte individuale cu Electrica Furnizare iar gaz nu exista in Paleu, referitor la distributia de apa exista un distribuitor licentiat in Cartierul Orizont, nu persoana fizica Raita Calin. Exista mai multe oferte de donatie a retelelor cu titlu gratuitde catre distribuitorul de utilitati, oferta facuta catre Primaria Paleu care nu a dat curs solicitari.
Postat 04 Martie 2020, 18:28 de Raita
oradeaveche
E multe de didcutat(!).Raita a calcat sub cizme legislatia in constructii,facind casele fara autorizatii,pen'ca nu intabulase terenurile pe dinsul,sperind ca va intabula casa direct pe cumparator.ISC l-a amendat ca nu a cladit caramizile cum trebuie ,fara stilpisori etc.Cauta in arhiva.Eu nu sunt fan legislatie,avize,diriginti,inspectori, deci nu acuz.E condamnabil ca el a pastrat drumurile de acces proprietatea lui,sperind ca va furniza clientilor apa,canal,gaz,curent.Desi nici asta nu ar fi o aberatie tehnica,daca o faci cum trebuie si vrei sa fii o alternativa dinozaurilor curent,apa,gaz.Din pacate aici e vorba de spoliere,nimic mai mult.Primaria nu are treaba pe proprietatea privata,de aia autorizeaza blocuri peste case de un nivel,de aia n-o intereseaza cum iti faci fosa septica,unde deversezi dejectiile,iti mareste impozitul 50-500% si problema e rezolvata.Diversiunea cu basescu face trimitere directa la miss udrea,care,in calitate de ministru dezvoltarii/turism s-a ocupat cu gala bute,parculete si bancute la tara,plus altele nestiute.Concluzie: nu va mai inghesuiti,ba,pe scaunul de primar, ca pute a puscarie...
Postat 04 Martie 2020, 15:50 de excalibur
excalibur
Băsescu ce trecea prin spate la Merkel, era refuzat de Sarkozi sau căruia Berlusconi îi reproșa că-i nebun, nu ne-a băgat nicăieri. Europa ne-a vrut putea fi și Raita președinte. Cum să bage primăria utilități când terenu îi privat iar rețelele existente nu-i aparțin? Că-i manevră pute de la o poștă, ar fi interesant de văzut la cadastru care-i situația terenului.
Postat 04 Martie 2020, 15:15 de oradeaveche
Ten years after
2008.Basescu baga romania in UE.Tanti ue ne da bani fara numar pentru retele apa,canalizare,autostrazi,gaz etc.Cu autostrazile am dat peste teren slab,carabusi si lilieci.Cu reteaua de gaz stam bine, 35 din populatie(versus 95% hungaria mare).Cu reteaua de apa,pina la finele 2015,toate localitatrile peste 2000 locuitori,obligatoriu bransate,altfel infringement.Idem canalizare pina la finele 2018.Cine trebuia sa se ocupe de introducerea apei curente si canalizarii?? Primari,prefecti&toate speciile care stiu sa mareasca impozite cu rata inflatiei.Ei,nici chiar asa,cel putin nu la paleu: {...noi n-avem nicio treabă. Nimic nu e al nostru acolo", zice edilul.}.De notat ca UE nu ne da infingement nici pentru gaz,nici pentru autostrazi.Infringementul presupune amenzi ZILNICE, in mii de €,pina la conformare.Sa traiti bine!
Postat 04 Martie 2020, 14:52 de excalibur
Schimb Valutar
Mai schimbati la el...Dar daca institutiile publice sunt corupte si probleme de genu sunt vechi si peste tot ce ziceti? Dar abuzurile lui Bolo nu le vede Bihoreanul? Interesant...
Postat 04 Martie 2020, 11:40 de Dorel89
Merita.
Sincer, cam din anul 2005 pana in prezent,cine este atat de prost sa mai cumpere o casa de la tzeparul asta....isi cam merita soarta.
Postat 04 Martie 2020, 11:38 de Kuler
alta poluare daca au iesit rahatii din birou
pe rahatii de la mediu se pare ca ii scoate bihoreanul pe teren, sa nu va treziti cei de la bihorenual cu amenda ca ati scos rahatii pe teren :)
Postat 04 Martie 2020, 10:54 de Traian
"După apariţia articolului, Garda de Mediu Bihor şi Administraţia Bazinală de Apă Crişuri au mers în control..."
Buna dimineata'nana,. Garda de mediu Bihor ? ..Asa dori saa reclam o...Toata lumea e pe teren,sunati la Politia Locala !
Postat 04 Martie 2020, 10:30 de platona
Cei care poluează scăpați cei care reclama arși
Din păcate aceasta este situația instituții ale statului pline de obedienti iar dacă un funcționar ca sunt și oameni care își fac treaba în ciuda părerilor generale despre functionari aceștia sunt rapid mustrați și pedepsiți sau dați afară vedeți cazul județului Caraș atât de mediatizat în ultimele zile, cei care reclama nereguli sau lucruri care nu ar fi normal sa se întâmple vedeți pățesc, gardistul amendează firma dar lasă pe cei care poluează sa fie amendat de primărie amenda care e evident mult mai mica despre calitatea morala a gardistului nu mai zic nimic cred ca majoritatea dumneavoastră o știu atât am avut de zis hâc ma scuzați hâc.
Postat 04 Martie 2020, 09:37 de sss
inchisoare
Chiar nu il inchide justitia pe acest nemernic!?
Postat 04 Martie 2020, 08:57 de coruptie
Alegerea fiecăruia.
Când faci o investiție substanțială cum este o casă te informezi înainte, cine o construiește, unde, în ce condiții. Dacă o face un fost valutist de la Hotel Parc, în câmp, cu promisiuni ulterioare predării, ce te aștepți?! Adaug și dosaru de înșelăciune, unu care și-o înțepat furnizorii o să fie corect cu cumpărătorii?!
Postat 04 Martie 2020, 08:51 de oradeaveche
competetii de la garda de mediu ?
togor sau cum il cheama pe gardistul sef nu are nimic de zis? e cald in birou ? salariul e maricel si curge ca rahatul din paleu ? uite ca ies si rimele, ar putea s-o puna de o manea competenti de la mediu
Postat 04 Martie 2020, 08:32 de Traian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON