URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Martie 2017, 10:37

Puneţi mâna şi faceţi!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nişte spirite libere din Marghita au constatat că urbea e ocolită de trupele importante din ţară. Nu s-au dus să se plângă primarului că în târgul lor nu se întâmplă nimic. Au pus mână de la mână şi au adus ei cântăreţi în oraş. I-au cazat în casele lor, le-au dat din bucatele gătite de ei, şi-au chemat concetăţeni gratis la concert şi toată lumea a fost mulţumită.

Marius, florarul din Piaţa Libertăţii, a făcut din dugheana lui cea mai frumoasă florărie din Balcani. L-am văzut cum s-a chinuit: a pus pământ, a făcut un gărduleţ, a plantat mii de bulbi de lalele. Pe banii şi cu osteneala lui. Aş fi tare încântat dacă exemplul lui ar fi urmat, în susul Crişului, şi de patronii de la Petit şi Crinul. Ar fi o zonă de promenadă uluitoare, care până la urmă ar atrage muşterii şi la aceste localuri. Iar Primăria ar trebui să se "simtă" şi să facă în jurul rondurilor un gărduleţ elegant.

În Cluj un tânăr nebun a inventat Untold, iar acum afacerea aduce milioane de euro oraşului. Iată tipul de oameni care nu se plâng, care dau de la ei înainte de a primi ceva.

Cei care nu se pot debarasa de mentalitatea de asistaţi culturali se plâng că oraşul e mort, că Primăria nu face nimic pentru ei, că nimeni nu pică pe spate în faţa genialităţii lor. Trebuie să recunosc că, totuşi, fac şi ei ceva. Ţin un blog care îi adună pe toţi cei de teapa lor şi unde se smiorcăie ce nasol e în Oradea. Oraşul din care, cu toate astea, nu s-ar lăsa duşi, pentru că sunt conştienţi de propria lor valoare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
D-le director Chirila, acum aveti scuza ca nu stiti! De aia va sesizez!
E vorba despre reclama/advertorialul cu titlul ,,Cauți un job? Societatea Lancetti Transport face angajări!" Fiind reclama, postarile sunt blocate. Asa ca postez aici. Limbi oficiale ONU: araba, chineza, engleza, franceza, rusa și spaniola. Limbi oficiale NATO: engleză, franceză. Limbi oficiale UE: 24. Limba vorbita in fiecare stat membru (inclusiv romana), exceptie luxemburgheza si turca vorbita in nordul Ciprului. Si atunci la ce mama lui process verbal sa-i impui unui angajat sa stie vorbi ungureasca?! Cumea! Cunoasterea limbii romane nu se cere!!! Citez ,,Condiţii:- limba engleză - limba maghiară - experienţă minimă transport marfă internaţional..." consiliul national pentru combaterea discriminarii condus de ungurul Asztalos Csaba Ferenc, nu se sesizeaza?!
Postat 28 Martie 2017, 14:06 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON