URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 August 2020, 19:21

Ciolacu: Am depus moțiunea de cenzură împotriva celui mai dezastruos Guvern pe care l-a avut România

Ciolacu: Am depus moțiunea de cenzură împotriva celui mai dezastruos Guvern pe care l-a avut România (Sursa foto: Facebook -Marcel Ciolacu)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a anunţat că partidul a depus în Parlament o moţiune de cenzură pentru demiterea Guvernului Orban. Social-democrații le reproșează, între altele, lui Ludovic Orban că nu a respectat regulile impuse cetățenilor, că Guvernul a făcut achiziții dubioase de echipamente medicale și că nivelul de trai al românilor a scăzut.

"Astăzi am depus moţiunea de cenzură împotriva celui mai dezastruos Guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani", a declarat Ciolacu, potrivit agenţiei de presă Agerpres. 

Hotnews.ro arată că documentul denumit "Guvernul PNL - De la Pandemie la pande-mită generalizată" este semnat de 205 parlamentari PSD. Aceştia susţin că premierul Ludovic Orban şi preşedintele Klaus Iohannis "au sfidat un întreg popor pe care l-au forţat să respecte reguli şi restricţii, pe care ei înşişi le-au călcat în picioare fără nicio jenă", făcând referire la fotografia în care a apărut Orban în timp ce fuma în biroul din Palatul Victoria alături de alţi colegi şi atunci când Iohannis a fost surprins fără mască la Consiliul European din iunie.

De asemenea, ei mai susţin că atâta timp cât în fruntea ministerului Finanţelor se află "Fantasticul Cîţu, România se împrumută cu 1.000 de euro pe secundă". Aceştia spun că în 9 luni de guvernare, Ministrul Finanţelor Publice a împrumutat peste 105 miliarde lei, de 4 ori mai mult decât guvernarea PSD.

Ei reproşează apoi organizarea din timpul stării de urgenţă. "La început au fost contradicţiile dintre Ordonanţele militare din starea de urgenţă. Ceea ce se reglementa într-o ordonanţă se anula în ordonanţa următoare, pentru ca apoi peste încă două sau trei ordonanţe să se revină la reglementarea iniţială. Românii nu mai puteau ţine pasul cu schimbările diametral opuse de la o zi la alta", arată documentul moţiunii de cenzură, publicat de G4media.ro

Un alt capitol al textului vorbeşte despre achiziţiile dubioase de echipamente medicale.  

"În timp ce le spuneau românilor să stea în casă în starea de urgenţă, cei din guvern prăduiau fără nicio jenă bugetul statului, cu măşti neconforme, cumpărate pe şpăgi uriaşe, la suprapreţ, cu plăţi ilegale pentru produse şi servicii nelivrate, cu achiziţii frauduloase prin care s-a drenat banul public către firmele clientelare de partid şi către sediile de campanie ale PNL. În prezent, DNA investighează achiziţii publice ilegale la UNIFARM de 140 milioane de euro", se arată în document.

Spre final, aceştia acuză actuala guvernare că nu a crescut alocaţiile şi că nivelul de trai al românilor a scăzut.

De cealaltă parte, premierul Ludovic Orban a declarat luni că i se pare absurd momentul depunerii moţiunii. "Nicio moţiune de cenzură, în ultimii 30 de ani, nu a fost depusă în vacanţa parlamentară. Şi-au pierdut complet busola, nu mai sunt în stare să citească Constituţia", a spus el potrivit Hotnews.ro. De asemenea, Orban susţine că social-democraţii doresc să-i demită doar pentru a avea ocazia să organizeze ei alegerile din septembrie. "Scopul e să pună mâna pe putere să organizeze ei alegerile locale şi parlamentare. Asta e în capul lor, să fure la vot şi să folosească toate instituţiile statului pentru a-şi maximiza scorul electoral", a mai declarat el, potrivit sursei citate.  

Pentru adoptarea moţiunii sunt necesare minimum 233 de voturi, pe care PSD nu o are. În schimb, Victor Ponta, preşedintele ProRomânia, a spus că el şi membrii partidului său îi vor susţine pe PSD-işti. 

Dacă moţiunea de cenzură este adoptată de Parlament, Guvernul Orban este demis şi poate rămâne interimar pentru următoarele 45 de zile. În acest interval, Guvernul nu poate adopta Ordonanţe de Urgenţă şi nici proiecte de lege.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Silver_Cat
Nu se înțelege prea bine, nu cred că ai semnal
Postat 18 August 2020, 09:28 de Sandu2100
Sandu retard-sever 2100
Sandel-retardel, lasa politica si achizitioneaza-ti urgent un Abecedar, ca-ti plange lumea de mila ...
Postat 18 August 2020, 06:28 de Silver_Cat
Ce zice CIOLACU
Nu-l înțeleg. Daca era PSD la putere, o mineriadă speria pandemiada s-au cum?? Ciolacu și ILIESCU se dau Români ::::::))))
Postat 17 August 2020, 23:13 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON