URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Ianuarie 2013, 12:56

Protest la Episcopie: Sofronie n-a vrut să-i primească pe credincioşii din Bratca

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Scandalul din Bratca continuă. Circa 50 de săteni au venit marţi dimineaţă la Oradea pentru a-i cere episcopului ortodox Sofronie Drincec să îşi ţină promisiunea şi să îl hirotonisească preot pe Ionuţ Pop, fiul fostului paroh decedat în noiembrie anul trecut.

Credincioşii pichetează intrarea în episcopie în grupuri mici pentru ca gestul lor să nu fie interpretat ca un protest neautorizat. Sesizate de conducerea Episcopiei, organele de ordine i-au luat pe credincioşi din scurt încă de la descinderea la Oradea.

"Imediat ce am ajuns au venit poliţiştii la noi şi ne-au spus să ne împrăştiem şi să nu formăm grupuri aşa că stăm aici pe rând. Noi am fi intrat în curtea episcopiei dar nu ne primeşte nimeni", a povestit Cristian Bumb, credincios din Bratca.

Un grup de reprezentanţi ai sătenilor au fost primiţi în clădire, dar brătcanii nu au nicio veste dacă delegaţii lor vor fi şi acceptaţi în audienţă la episcop. În jurul orei 11.30 patru bărbaţi păzeau încă intrarea în palatul episcopal, pe un ger de crăpau pietrele.

"Vom sta aici cât va fi nevoie pentru că dreptatea este de partea noastră. Comunitatea trebuie să aibă un cuvând de spus. Dacă n-am fi noi, înaltele feţe bisericeşti s-ar plimba şi acum cu măgarul nu cu Mercedes-ul", a spus cu năduf brătcanul Rareş Bradea.

Scandalul din Bratca durează deja de două luni. În noiembrie 2012, la slujba de înmormântare a fostului paroh Liviu Pop, episcopul Sofronie Drincec a promis în faţa celor circa 1.700 de credincioşi, că în locul lui va fi numit preot fiul acestuia, Ionuţ, absolvent de teologie.

Ulterior, postul a fost atribuit prin concurs preotului Radu Marian, doctorand în teologie. Revoltaţi, sătenii au respins toate tentativele de instalare a unui paroh străin de sat, adunându-se în faţa bisericii şi împiedicând instalarea acestuia.

UPDATE:

După mai bine de opt ore de protest, localnicii din Bratca nu au părăsit trotuarul din faţa Palatului Episcopiei, iar delegaţii brătcanilor nu au ieşit din incinta clădirii.
BIHOREANUL a aflat că oamenii nici nu au fost primiţi de PS Sofronie, ci de protopopul Dorel Rusu, juristul Ciprian Balint şi exarhul Antim Oprea, care le-ar fi sugerat că acţiunea lor ar putea avea repercusiuni negative chiar împotriva lui Ionuţ Popa, cel pe care credincioşii îl vor paroh.

"Prin telefon am aflat de la cei dinăuntru că Prea Sfinţitul nu a primit delegaţia noastră şi că oamenii episcopului au ameninţat că Ionuţ ar putea fi trimis în judecata Consistoriului Eparhial, sub acuzaţia că ne-ar fi instigat la răzmeriţă", a declarat unul dintre participanţii la acţiunea de pichetare.

Citeşte pe această temă:

3XIonuţ! Sătenii din Bratca au respins a treia tentativă a Episcopiei de a le impune un preot străin (FOTO/VIDEO)

Scandal de Sfântul Nicolae! Credincioşii ortodocşi din Bratca au baricadat biserica pentru a bloca numirea unui preot nou

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
54 Comentarii
Il sustinem pe Ionut !
Atentie dragi bratcani Dumnezeu va pedepsi in continuare pe cei care vor raul familiel Pop din Bratca ! Uite cazul Boby Bradea ( nepotul primarului Adrian MAteas ) lovit de tren ! Atentie D-zeu nu doarme ! SI ar fi bine sa se intoarca si primarul Mateas impreuna cu Veres Dumitru si "MArtana"" la ganduri mai bune , ca altfel s-ar putea sa-i pedepseaca D-zeu si pe ei !
Postat 26 Februarie 2013, 22:46 de Un credincios-Bratca
criasana minte e de partea lui sofronica
Bihoreanul este cea mai corecta presa crisana favorizeaza pe sofronica crisana ziarul EPISCOPIEI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 19 Ianuarie 2013, 11:04 de BRATCAN
Bihorean MINCINOS
D-lor de la Bihoreanu ,dupa ce a-ti postat articolul ,de ce stergrti unele comentarii???Santeti in tagma ,,,,EPICOPULUI,,,,??? Cred ca nu santeti orbi si vadeti....... ??
Postat 18 Ianuarie 2013, 21:33 de ionut
bombonel bombonica?
bombonel bombonica nume de fetita? sunteti toti niste sugus iamy yam care va faceti pe voi intre voi rusine sa va fie ce tot acuzati pe ionut voi trebuie sa fiti exemplu sa iertati voi nu aveti credinta nici smerenie nici ingadunta va bateti joc de aceasta familie indurerata o sa platiti voi in fata lui dumnezeu
Postat 16 Ianuarie 2013, 14:52 de ciprian
@enoriasii din Bratca
Bei taranilor, ati venit la preasimtitul fericit asa numa cu petitia in mana ?? Fara nimic in plasa ?? Usa se deschide la sefi cu capu ( ca mainle tre sa fie ocupate cu plasele pline de bunatati )!! Nici atat nu stiti cum se vine la preasimtitii-preafericiti ???!!! Luati aminte enoriasi !!! Aveti griva ca daca nu veniti "de acasa" nu va deschide portile la cerul lor si stati afara in frig!!!
Postat 16 Ianuarie 2013, 14:15 de scortosul
INDEMN
Mai cutez UN INDEMN pentru ENORIASII din Bratca luat tot de la Sfantul Efrem Sirul \"... fericiţi veţi fi când vă vor ocărî pe voi, şi vă vor prigoni, şi vor zice tot cuvântul rău îm potriva voastră, minţind pentru Mine. Bucuraţi-vă şi vă veseliţi, că plata voastră multă este în ceruri. Fericiţi cei prigoniţi pentru dreptate că a acelora este Împărăţia Cerurilor. Prigoniţi adică ori la vedere, de oameni, ori pe ascuns, de duhurile viclene. Că împotriva sufletului care Îl iubeşte pe Dumnezeu se nevoiesc şi-l aruncă în necazuri de multe feluri, ca să-l împiedice pe el să sporească în viaţa duhovnicească, ca să-l încerce dacă Îl iubeşte cu adevărat pe Dumnezeu, când rabdă tot necazul şi se ţine de nădejde până la sfârşit, aşteptând izbăvirea...\"La urma urmei, Altarul poate fi acolo unde suntem,in fata fiecaruia dintre noi -daca preotul propus nu dovedeste HAR in slujirea Domnului, Altarul Domnului va fi in fiecare casa de crestin din Bratca.
Postat 14 Ianuarie 2013, 00:52 de bombonel
Vreau sa devin crestin
Raman consternat de tot ce citesc aici.Unde ne este credinta ? dar smerenia ?dar ingaduinta ?dar iubirea fata de aproapele? Apoi FARA FAPTE nu cred sa avem izbanda in a intra in IMPARASTIA BUNULUI DUMNEZEU.. IONUT, frate ortodox,reciteste SFINTII INCHISORILOR si pe Sfântul Efrem Sirul citez din lucrarea \"CUVÂNT DESPRE RĂBDAREA NECAZURILOR Iar dacă nu se va îmbărbăta şi nu va suferi cu vitejie, răbdând toată ispita şi necazul, ci, ca şi cum nu se va izbăvi, se va scârbi, se va necăji, se va îngreuia, se va strâmtora şi se va împuţina în nevoinţă sau se va deznădăjdui, lucrul acesta este meşteşug al răutăţii însăşi. Căci răutatea aruncă şi leagă pe suflet în lenevire, împuţinare şi deznădejde , neaşteptând mila Domnului întru credinţă neîndoielnică, fiindcă nu s-a făcut următor tuturor Sfinţilor, nici nu a umblat pe căile Domnului.\" -ajutati-ma sa devin un bun crestin!
Postat 13 Ianuarie 2013, 23:42 de bombonel
fara rima ion
Mai Ion nu rimeaza deloc ce ai scris tu acolo poate te-a intimidat episcopel nu s-a certat Ionut cu nici un episcopel daca vrei sa stii episcopel vrea grosul si nu da nimeni numai marian a dat si nu a rezolvat nimic nici marinel nici episcopel ziceti voi ce vreti aici nu va veni nimeni preot numai ionut mai nelule mai bine zis nu ion
Postat 13 Ianuarie 2013, 17:21 de ###
pt el
Ionut sau Ionel vre sa fie popel dar certat cu episcopel , una ca asta nu-i posibil, ca episcopel vrea ca toti sa fie cu el.
Postat 13 Ianuarie 2013, 14:18 de ion
NU VOM CEDA!!!
NU VOM LASA PE ACEST HITLER SA INTR IN BISERICA NICI EL NICI RUSII LUI ASA VOR INTRA IN BISERICA CU CONDITIA CA ISI TINE PROMISIUNEA FACUTA LA MORMANTAREA PREOTULUI
Postat 12 Ianuarie 2013, 14:02 de satean
Noua vizita duminica
Cica duminica iara descInd cei de la Episcopia ORADEA. Va steptam,dar cred ca iar veniti degeaba.PS v-a promis ca va destituie pe toti.
Postat 12 Ianuarie 2013, 13:55 de livia
parera lui ORESTE despre BOR
Intrati pe adresa :http://antena2.ro/stiri/oreste-teodorescu-comenteaza-atitudinea-bisericii-ortodoxe-privind-incinerarea-lui-sergiu-nicolaescu?utm_source=a1&utm_medium=source&utm_campaign=antena2 si vedeti toata discutia.Merita.
Postat 12 Ianuarie 2013, 13:50 de alt crestin
stim tot
Dragi Bratcani !!! Nu va lasati manipulati de mafia din episcopie ! Doar voi sunteti singurii care mai puteti opri \'\'macelul\'\' de acolo. Mafia din episcopie e mare. Acest \"HITLER\" al episcopiei Oradiei este baiatul nelegitim al fostului Patriarh Teoctist, care pe cand era la carma episcopiei Aradului a \"facut cunostinta\" cu contabila de atunci a episcopiei. Cum credeti ca a ajuns cel mai tanar episcop din Romania acest \"HITLER\"???...nu vreau sa spun mai multe, dar interesati-va ce urmareste in continuare acest episcop. Vrea sa tinteasca mai sus, la scaunul de mitropolit, facand cadouri la cei mai mari de zeci de mii de euro. Credeti ca-i pasa de voi ? Nici nu-l intereseaza, de aceea nu iese din barlog. Luptati in continuare, nu va lasati pacaliti de aceasta mafie ! Parohia Bratca este a credinciosilor de acolo, am vazut si CF-ul, scrie clar Parohia Ortodoxa Bratca. Ei n-au niciun drept acolo, pot doar sa administreze biserica din Bratca iar voi aveti dreptul sa va alegeti preot. NU CEDATI !!!
Postat 12 Ianuarie 2013, 13:46 de DNA
parera lui ORESTE despre BOR
"Traim, noi toti ceilalti, in afara de Biserica Ortodoxa, intr-un stat care ne jecmaneste prin taxe si impozite, ne spoliaza de ficare banut pe care il castigam prin munca. In aceasta configurare a statului modern roman, Biserica Ortodoxa Romana si celelalte biserici sunt considerate din punct de vedere strict legat ca niste SRL-uri. Adica, din momentul in care ei produc plus valoare, Biserica Ortodoxa are agentie de turism, post de televiziune, in momentul in care fiecare preot e obligat sa participe cu taxa fixa la bunastarea imperiului numit ortodoxia romaneasca, in momentul care tu instaurezi monopol pe nastere, cununie si inmormantare, cum se poate sa-mi ceri taxa pentru ca eu vreau sa ma botez traditional, sa-mi ceri sapte milioane pe o cununie cand eu poate castig patru milioane, atunci nu se mai poate vorbi de har",
Postat 12 Ianuarie 2013, 13:44 de alt crestin
Fete bisericesti
Fete bisericesti ortodoxe unde este smerenia, toleranta, iubirea aproapelui, ocrotirea vaduvelor si orfanilor, ai fratilor vostrii despre care vorbiti mereu?! Va spun eu: in huzur, bautura, dezmat si lacomie. Va crapa burtile azi maine si fetele inrosite de alcool, voi cei care jegmaniti ortodoxi si ati facut comert din biserici. Iisus a umblat cu magarul smerit si sarac iar voi dupa banii nostrii cu X5. Deavolul a scos pentru voi S-ul din cuvantul crestinism, ramanand doar CRETINISMUL si IPOCRIZIA, fiind departe de a stii ce inseamna duhul sfant. Va promovati doar pruncii si va vindeti sufletele pentru euro, precum l-a vandut Iuda pe Iisus.
Postat 12 Ianuarie 2013, 12:27 de crestin
pace voua
Fratii mei, va rog sa cititi in Sfanta Traditie a Bisericii si sa vedeti ca episcopii si preotii erau ceruti de catre popor. POPORUL striga cine sa le fie episcop si preot nu doar un cerc restrans de persoane calugaresti, asta daca mai crede BOR in SFANTA TRADITIE.
Postat 12 Ianuarie 2013, 12:01 de catolicul
MIHAIL PARINESTE EPISCOPIA!!!
CINE AR PUTEA SA FIE CONTRADICTORIU BRATCANILOR? JUDECATI PUTIN....PE CINE ACUZA BRATCANII? NU PE CEL CARE A MINTIT IN FATA COMUNITATII? SA GANDIM PE TOATE PARTILE CUM ACUZATI VOI EPISCOPIA CA A MERS EPISCOPUL SA SFINTEASCA PE IONUT OK POATE NU ERA PREGATIT CEIA CE NU AM AUZIT CE SE STIA CA,EPISCOPUL A MERS LA SFINTIREA BISERICII .OK ATUNCI PROMISIUNEA LUI DE EPISCOP UNDE ESTE? DC NU ARE CURAJ SA VORBEASCA CU ENORIASII BISERICII DIN BRATCA?DOAMNE SI NE IARTA O FII EL EPISCOP DA NU E DUMNEZEU SA GANDEASCA DE UNDE A PORNIT CE CREDE CA VA REZOLVA CU RUSINE SI SCANDAL? NMIAC.... DACA ASA VREA PREASFINTIA SA ASA SA FIE .
Postat 11 Ianuarie 2013, 09:22 de unu
cred ca vietuiesti pe discovery
tu esti antim te miroasem dupa cum scrii ba antime nai primit la b....i de mult? ti sa suit hormonii la cap ? ma voi din episcopie ce a mintit maica teodora? ati mancat acerea ei de aia sunteti asa umflati antime tu sa dai cei 1000 de marci care ti-a dat parintele imprumut ai uitat sa-i inapoiezi ,nu ti ia facut cadou antime amarul va mai crede pe voi sunteti toti mincinosi nu vii in bratca ca te hirotonisim noi mai zici ca esti neutru lasa tu preoti ei va povestesc pe voi ce oameni sunteti nu a rade o tara intreaga de tine cand o sa te vada in potul craciun cu craciunitele in cluburi? cand vom da sa se difuzeze pe post multe inregistrari filmare cu telefonul? ce a rade de noi jurati ca nu ati luat spaga de la marian tot sa descoperit si cu elodia si pe voi o sa va descopere dumnezeu nu va mai rabda pagalilor
Postat 10 Ianuarie 2013, 22:20 de nostradamus
Pt as*********
Auzi inteligentule, le cunosc mai bine decat iti imaginezi tu sau oricare altul dintre voi sau dinte cei care va sfatuiesc si o fac prost. Va puteti lua tot Baroul nu doar un avocat ce crezi ca o sa rezolvati? NIMIC. Bai voi in 2013 nu dati dovada de intelepciune si nu ma confunda pe mine cu Episcopia ca nu fac parte din ea. Pa voi va influenteaza Teodora fosta stareta de la Voivozi si inca cativa preoti care-si bat joc de voi jucand la 2 capete si voi credeti ca tot ce zboara se si mananca. Ba puteti mere la OTV sa faceti un serial ca si cu Elodia si tot un drac rezolvati. Pe voi va veti face de ras si o sa rada o tara intreaga de voi. Da auzi Domnu stie tot : De ce nu s-a dus Ionut la concurs daca tot a vrut sa fie preot in Bratca? Cum ceilalti trei au fost primiti era primit si el. Stii raspunsul? Voi stiti numa alte raspunsuri. Domnule Parohiile nu sunt tronuri domnesti sa se lase mostenire din tata in fiu, ci preotul e trimisul Episcopului. Stiu vei invoca celelalte precedente: fiul lui X sau ginerele lui Y, dar adu-ti aminte ca Ps Sofronie a venit in Bratca acum cativa ani pt a-l hirotoni pe Ionut si el a spus ca nu-i pregatit. Acum probabil e dar..............
Postat 10 Ianuarie 2013, 20:06 de BOR
CATRE BOR
AUZI BOR PE CE VREMURI SI DIN CE ANI CUNOSTI LEGILE ?? SUNTEM IN ANUL 2013 TE-AI DOCUMENTAT DIN LEGILE DE PE VREAMEA LUI BUNICA ATI URMARIT EMISIUNEA LUI BRANCU PE ANTENA 2? IA VEDETI CE SPUNE ORESTE TEODORESCU DESPRE BISEREICA ORTODOXA ROMANA? RASPUNSUL VOSTRU O SA FIE NEGATIV CA MINTE NU NE-ATI PRIMIT VOI EPISCOPIA ORADEA MERGEM LA TOATE EMISIUNILE SUNTEM BINE PRIMITI PESTE TOT NE VA PRIVI EPISCOPUL LA TELEVIZIUNI O PARTE DINTRE NOI VA PAZI BISERICA RESTUL LA TELEVIZIUNI NE VOM ANGAJA SI UN AVOCAT SA NE PREZINTE SEMNATURILE SA VERIFICE XH LA TOATE SEMNATURILE NOI NU NE JUCAM CU SEMNATURI FALSE FRATILOR
Postat 10 Ianuarie 2013, 19:31 de as\'\'\'\'\'\'\'\'\'\'\'\'\'\'
PT as************
Domnul meu eu nu sustin ca stiu problema din interior adica de la ce se petrece acolo. O stiu doar din ce am citit si am vazut la televizor, ca doar asta comentam noi aici, dar eu am vb dpdv al Legilor bisericesti printre care voi nu puteti sa faceti slalom ca si la ski și nici nu le puteți dribla ca si la fotbal. Ceea ce faceti voi e un gest fara precedent si eu am spus ca ma îndoiesc ca o sa aveți sorți de izbanda. Din partea mea mult succes si Doamne ajută!
Postat 10 Ianuarie 2013, 17:50 de B O R
DISCUTIA LA EPISCOPIE
lasati-ne cu caterinca voarta .Toate acuzatiile le-am dovedit ati acuzat casa parohiala e ipotecata v-am aratcat cefeul la zi la el si cu casa proprietatea preotului nu este ipotecata de nici o lia bradea CF sunt libere fara sarcini cazierul lui Ionut l-a vazut antim nu stiau ce sa mai minta si ce sa mai scoata din gura un alt motiv dosarul nu era complect oameni buni un dosar nu se inregistreaza o data ce nu este complect orice prost stie asta de incendilu de la lia bradea iarasi au zis ca preuteasa nu le-a dat apa sa stinga focul sine este din bratca stie ce distanta e de la lia bradea pana la biserica nici de veneau 3 masini de pompieri nu le ajungea furtunele din dotare sa stinga incendiul am zis din toate aceste acuzatii una sa ne dovedeasca noi am dovedit toate acuzatiile lor stiti ce nea zis? noi am auzit te iai dupa auzite fratilor? inca Ionut ar trebui sa ii plezinte in instanta cu acuzatiile care lea adus si la umilit si pentru episcopie este lege ca si pentru oricare om indiferent ce vor zice noi nu vom ceda sa intre in biserica noastra
Postat 10 Ianuarie 2013, 13:04 de protestatant
CEL DE LA BOR
DOMNULE BOR ESTI STRAIN DE ACEASTA PROBLEMA VORBESTI IN NECUNOSTINTA DE CAUZA STII VORBA AIA NICIODATA NU E TARZIU !!! NOI TOT NU VOM RENUNTA NU ARE CE SA NE FACA EPISCOPUL POATE II PLACE TAMBALAUL ASTA IN LOC SA CEDEA ATUNCI CU SIGURANTA VOM CEDA CE ESTE RUSINOS RAD TOATE CULTELE DE NOI MAI PUTIN ZIS DE NOI MAI MULT EPISCOPIE ASTA ESTE CHIAR DE NU NE VA PRIMI NICI MITROPOLITUL MERGEM O PARTE LA PATRIARHIE TOT SE VA REZOLVA CUMVA DE NU DOAMNE AJUTA AVEM DOI PREOTI SI MAI SUNT DESTUI MISIONARI CARE VA SLUJI IN BISERICA NOASTRA
Postat 10 Ianuarie 2013, 09:44 de as''''''''''''''''''
NENEA MARIN!?
DOMNU MARIN DA CINE E BOR DE LA CARE AR TREBUI SA OBȚINĂ ACORDUL CREDINCIOȘII DIN BRATCA? LA ORADEA BOR ARE FOR SUPERIOR EISCOPIA, DECI EI TREBUIE SA PRIMEASCA ACORDUL EPISCOPIEI. NU? DAR CU ASEMENEA ATITUDINI NU VOR ERZOLVA NIMIK NEVER EVER. PROBLEMA ACEASTA TREBUIA REZOLVATA IN FAMILIA PĂRINTELUI LIVIU. IONUȚ TREBUIA SA- ȘI VADA TATĂL CĂ ARE NEVOIE DE AJUTOR ȘI SĂ PRIMEASCĂ HIROTONIA ATUNCI CÂND TREBUIA. DIN PĂCATE NU AVRUT ATUNCI ȘI IATA CA S-A ÎNTÂMPLAT NEFERICITUL EVENIMENT AL TRECERII PĂRINTELUI LA CELE VEȘNICE ȘI ACUM PUTEREA DECIZIONALA O ARE ALTCINEVA. CEI CARE-ȘI DAU AICI CU PĂREREA 99% SUNT HABARNISTI VB ASA SA UMPLE SPATIILE, DAR ADUNAREA PAROHIALA SI CONSILIUL PAROHIAL NU SE AMESTECA CONFORM STATUTULUI BOR IN ALEGEREA ȘI NUMIREA PREOȚILOR ÎN PAROHII, ACEASTA E ATRIBUȚIUNEA EPISCOPULUI.
Postat 10 Ianuarie 2013, 08:58 de B O R
Nu cedati nici la barfe nici la intimidari!
Bratcanilor, nu va risipiti energia si timpul in discutii ce nu si-au rostul. Treaba voastra e sa obtineti acordul BOR pentru ca in biserica pe care a-ti cladit-o voi si familiile voastre sa sljueasca preotul care poate sa o faca cel mai bine. Cat si ce mananca episcopul, cat e el de corect sau de credincios, cu socotelile astea lasati-l pe Dumnezeu, ca le stie pe toate si le vede mai bine. Cat se fura la epsicopie, si ce pescehs trebuie sa duca viitori preoti la epsicopie, asta e o socoteala ce tine de tagma preoteasca si de politie. Voi mergeti drept, si nu cedati nici celor care va incita la barfe si defaimari, nici celor care vor sa va impuna un alt preot in parohie. Dumnezeu e cu voi Bratcanilor!
Postat 10 Ianuarie 2013, 00:01 de marin
sarsaneaua goala
mai mai bratcani v ati dus cu manile in buzunar la judet episcopul va vazut pe camere cum ati vrea voi sa va lase daca nu ati deschis usa cu capul? Mai mai trebuia sa duceti si voi ceva BIO ....o oita o vacuta o caprita un catel un vitel un purcel o smantana cum e si reclama De la covalact de tara o palincuta sa o desguste baietii .vedeti ce scrie de ei cu burtile lor mari azi maine o sa faca haine la comanda baietii vorbim sa le faca ceva BOTE asa mai dupa buliu lor la asa multa greutate cat stau in picioare? oare au varici?nu i ati invitat pe valea bratcutei sa se recreieze putin .mai mai voi nu renuntati faceti ce v am zis eu si la judet sa vedeti cum merge treaba umpleti sarsaneaua desagii
Postat 09 Ianuarie 2013, 21:15 de bihorean
VAI DE VOI SFINTITI PARINT
Ce zice Drincec cand citeste aceste comentarii?Sta pe internet ca pe butelie MAI SOFRONIE SI DE PARINTELE RADU PREDA TI-AI BATUT JOC???Dragi crestini ortodosci ia cititi voi ce scrie parintele RADU PREDA II ATACA PE ISP IRINEU SI PE SOFRONIE IAR SOFRONIE IN ZIARE Nu am citit de el o binefacere CONVINGETI-VA CRESTINI !!!!! CE CONDUCATOR AL EPISCOPIEI AVEM UN PASTOR DE TOATA CINSTEA AVEM ASTEA CE VEDEM NOI IN PRESA DAR DIN UMBRA CATE FACE ACEST DRINCEC?????? ACUM ESTE MOMENTUL SA SCHIMBAM TOTI MAIOTI DIN EPISCOPIE DE LA MARE LA MIC DE LA MIC LA MARE DOAMNE AJUTA-NE !!! NU UITATI CITIT ARTICOLUL
Postat 09 Ianuarie 2013, 20:49 de CINEVA
Pt. Preoti
Haoleuuu!!!!!!!!!!, mare e gradina Domnului. Domnilor Părinți care postați aici su numele de Preoți, sunteți habarnisti! Exista Consistoriu Bisericesc si pentru personalul neclerical angajat în cadrul Bisericii. Luați si citiți Statutul Bor. Ba voi santeti popi nu preoți si stiti una si buna. Nu mai dezinformați lumea ca și asa faceți nenumarate gafe. Vai si amar de voi si de credincioșii pe care îi păstoriți daca asa gandiți.
Postat 09 Ianuarie 2013, 19:52 de cineva
EPISCOPUL PLATESTE CULTUL?
MA INTREB SI EU SUNT NESTIUTOR OARE EPISCOPUL PLATESTE CULT? S-AU FAMILIA LUI?NU CRED SA PLATEASCA EPISCOPUL NUMARA BANUTII DE LA PROSTII CARE PLATESC TAXELE BISERICESTI POATE NICI NU NUMARA BANUTII CA SE OBOSESTE CEI MAI MARI MAFIOTI SUNT CEI DIN ORTODOXISM EI IAU GROSUL SI UN AMARAT DE POPA DACA VEDE CA-I MERGE BINE SI ARE TURMA RESTRANSA SA VEZI CUM DA BUZNA PE EL SA IA SI STROPUL LUI DE GADESTI CA-I MOR COPII DE FOAME NOI BETIVI MAI DAM CATE O POMANA DA EPISCOPUL BA.... IA POMANA .LE ARE CU INTINSUL MAINII MAI TRIMITE ARGATII CU CATE O RACLA PE LA BISERICI NOA SA VEZI IAR SACUL PLIN LA EPISCOP CINE SUNT PROSTI? NOI CA-I CREDEM VOM AJUNGE DE NE VOM RUGA NOI PT NOI E MAI DE PRIMIT
Postat 09 Ianuarie 2013, 18:40 de BETIV
:D
BISERICA SA PLATEASCA TAXE!!!! De ce e mai presus decat muritorii de rand!!
Postat 09 Ianuarie 2013, 16:14 de 0m
RUGA PENTRU REUSITA BRATCANILOR
i, ascultati sfatul meu.NU VA TEMETI!!! Drincec ,si toti din episcopie vor sa va intimideze pentru a nu putea merge mai departe s-au sa renuntati sa isi faca ei jocul.Nu nu, cedati .Lui Ionut nu poate sa-i faca nimic pentru ca el nu va indemnat sa protestati si chiar de era cu voi nu poate sa-i faca nimic chiar nici canonizare.Ei ameninta cu Consistorul .O data ce nu este numit preot nu poate sa-i faca nimic . Sa fie trimes Episcopul in judecata la Consistorul Eparhial Pentru ce? Ce zice in porunca a noua? De aceia dansul se ascunde prin episcopie Antim unde sa mearga daca Drincec o sa-l alunge din episcopie?Nic mama nici tata nici familie Cu siguranta a anuntat Mitropolia Are omul de baza din Mitropolie pe nume Vaida este mesagerul Mitropolitului Toata agoniseala o va dona Drincec pentru a iesi din impas Voi, mergeti chiar de nu va primeste puneti presa pe ei Mergeti la TRINITAS si la Patriarhie insotiti de presa televiziuni NU RENUNTATI!!! Biserica sa fie pazita pentru ca se anunta ei intre ei Nu lasati sa slujeasca in biserica poate lua Antimisul .Sa ia de la acei care indeparteaza ortodoxii de Sfanta biserica Preoti sa slujeasca sunt si se bucura sa fie chemati .Ma implic a va sustine deoarece prea multe excrocherii in deascuns comite Drincec Dragi crestini ei tot vor ceda si va sfintii pe tanarul Ionut Bratcani, multi preoti va suntem alaturi va sustinem din umbra daca ne stie Drincec ne suna si ne ameninta DUMNEZEU SA VA PAZEASCA DE ACESTI ASA ZISI SLUJITORI A LUI ANATEMA!!!
Postat 09 Ianuarie 2013, 15:58 de preoti
lasa luarea aminte
Noi,nu vom ceda tu acest cu luare aminte tot din episcopie esti voi in bracta nu veti intra la sf biserica noi ,nu mai colindam nicieri poapa avem de ras sunteti voi marsavi si bortosul vostru de episcop cum veniti cum presa pe voi televiziuni o data si o data tot veti ceda noi va asteptam zi de zi noapte de noapte noi batosi? voi sunteti cei batosi ca niste broscoi umflati nici pompa nu va umfla asa pe cum sunteti puteti pusca paduchii pe burtile voastre .Nici sa ne chemati noi la voi nu vom mai merge voi o sa veniti la noi Ce v-ati gndit ca vom ceda sa slujiti in biserica noastra V-ati gandit mult parinte protopop? Nu posteaza nimeni contradictoriu numai voi Antim,Balint.Rusu si alti dintre voi fratilor
Postat 09 Ianuarie 2013, 12:46 de ======
NU VA TEMETI!
Bratcani, NU VA TEMETI! Toate amenintarile sunt intimidari. Lui IOnut nu are ce sa-i faca, nu-i preot si fie amenintat cu Consistoriul, astea prostii si intimidari...in Consistoriu nu pot fi judecati decat preotii, ori Ionut nu e preot (inca)..asadar, NU RENUNTATI SI SUSTINETI-VA DREPTATEA!!! NU CEDATI INTIMIDARILOR!!!
Postat 09 Ianuarie 2013, 12:24 de vasi
SA LUAM AMINTE
Mai oamneni buni, ceea ce vreți voi sa demonstrați este un gest de mare bravura dar din păcate se va alege doar cu vânare de vânt. Citiți în cartea Faptele Apostolilor, ceea ce spunea înțeleptul Gamaliel: ,, Daca sunt de la oameni vor pieri, daca este de la Dumnezeu nu-i veți putea sta împotriva,,. Gândiți-va oleaca poate nu e voia lui Dumnezeu ca Ionuț sa fie preot în Bratca. Ce vreți voi acum sa-L coborâți pe Dumnezeu din cer să va faca dreptate. Nu uitați ca Dumnezeu celor mandri le sta împotrivă, iar celor smeriți le da har, deci mai smeriți-va puțin si nu fiți așa bățoși că oricum nu rezolvați nimic. Vouă vă convine să va vina preoții din sate să va facă înmormântările? Problema voastra e că nu sunteți uniți și voi știți asta. Unii au semnat acea listă din respect pentru Doamna Preoteasă și pentru a nu-i amplifica durerea, dar cu sufletul lor nu erau deacord cu ce semnau. daca ați fi uniți ați merge 700 la Oradea, dar unii nu se baga si asa aveți de pierdut. SFATUL MEU: Vedeți-va de treaba și lasați lucrurile așa cum sunt, și daca Dumnezeu va vrea va fi Ionuț, daca nu nu. Dar daca-l baga in Consistoriu oricum nu mai rezolvați nimic, ci cel ce are de pierdut e tot el saracu și a
Postat 09 Ianuarie 2013, 09:47 de ÎNȚELEPCIUNE
DOAMNE AJUTA !!!
SUNT O PERSOANA DINTRE CEI CARE AM MERS IERI LA EPISCOPIE .CE POT SA VA SPUN SINCER POSTUL ESTE CUMPARAT NU, JIGNESC PE NIMENEA DA SA STITI ESTE O MAFIE CU M MARE IN EPISCOPIE A PUS FEL SI FEL DE INTREBARI AM RASPUNS LA TOATE CE SA ZIC EI O TIN PE A LOR .NOI SA STITI NU CEDAM DIN CONTRA SUNTE MULT MAI MULT HOTARATI ASUPRA LOR NU NE-A VENIT SA CREDEM CE PARSIVI DE OAMENI SUNT ..... TOTI BETIVI HULIGANII ATENTIE ! DIN JUDET SUNT MULT MAI CU SUFLET CU CREDINTA SI FRICA DE DUMNEZEU DECAT ACESTE FETE INALTE AI EPISCOPIEI PS PUTEA SA IASA DIN BARLOG SA STEA DE VORBA 5 MINUTE CU NOI . SE ASCUNDE DATORITA MINCIUNILOR LUI NOI, LA ASA ZISA EPISCOPIE NU VOM MAI MERGE INVECHI CHIAR DE O SA NE CHME IAR N ICI EI NU VOR PASI IN BISERICA DIN BRATCA INVECI DE VECIE !!!! VOM PAZI BISERICA TOT TIMPUL PESTE NOI NU SE TRECE MI-E SILA DE CE AM VAZUT IN EPISCOPIE ESTE UN ADEVARAT CUI DE SALAMANDRE
Postat 09 Ianuarie 2013, 01:16 de BRATCAN
Dumnezeu sa va ajute Bratcanilor
Dumnezeu sa va ajute Bratcanilor! Ceea ce cereti voi e simplu, drept si crestinesc. O biserica nu e o juxtapunere nici de pietre, nici de oameni. Asa dupa cum nici o rugaciune nu e o simpla insiruire de vorbe. Am fost in cateva randuri in biserica voastra, pe vremea cand slujea tatal lui Ionut. Am vazut atunci o comunitate de oameni extraordinara. Un preot cu o inima de aur care a stiut sa stranga in jurul lui oameni minunati, a stiut sa-i pastoreasca si sa-i invete cum sa devina mai buni, mai puternci, mai drepti. Am fost in multe din bisericile Bihorului, dar nicaieri nu m-am simtit atat de aproape de Dumnezeu ca in biserica voastra. Si asta pentru ca biserica voastra nu a fost o simpla juxtapunere de oameni si pietre. E ceva mai mult. E o uniune spirituala extraordinara.VOI TOTI SUNTETI CA DOUA MAINI UNITE IN RUGACIUNE. E dreptul vostru crestinesc, uman sa nu lasati pe nimeni sa desparta sa va desfaca mainile in rugaciune. Dumezeu sa va ajute, Bratcanilor!
Postat 08 Ianuarie 2013, 23:50 de alex
vb iar fetitele liu drincec??
CENZURAT
Postat 08 Ianuarie 2013, 22:25 de z
ionut
ARE CE SA-I IA. MAI PUPA POPIA PANA-I ..., SI II SI DA AFARA DE PE STATUL DE PLATA DIN POSTUL DE CANTOR PE CARE E ANGAJAT.
Postat 08 Ianuarie 2013, 21:50 de z
y
"Ionuţ ar putea fi trimis în judecata Consistoriului Eparhial"..........HA HA HA. Sa-i faca ce? Sa-i ia caii de la mercedes si sa si-i puna Sofronie la passat
Postat 08 Ianuarie 2013, 21:46 de x
asa dorele
Da de unde sa fie 50 in Oradea ca ei nu erau 50 in fata bisericii la ei in sat. drumu-i lung si obosesc pana la Oradea. Poate or pornit 50 dar au ajuns numai 12. Noa asta e astia-s oamenii cu astia defilam ca sa facem. Mai mereti si maine poate va da la tv macar cu atata sa va alegeti ma. Nenea Balint care- s abaterile hai vb daca ai sange in instalatie. Lasa-l pe Antim ca tu nu ai ani de scoala cati are ala de vacanta. Deci SA LUAM LA MINTE!
Postat 08 Ianuarie 2013, 21:29 de cineva
LASA-NEEEEEE, LASA-NEEEEE!
iubitorule de papistasi si de arginti, intunecimea ta, lasa-ne si du-te acolo de unde ai venit, inalt prea scarbosule.
Postat 08 Ianuarie 2013, 21:23 de galileo galilei
de unde le scoti?
doamne ,doamne ce tie si cu presa aceasta? stau si ma minunez cum de uni ziaristi pot sa minta in acest mod sau probabil esti platit sa scrii aceste prostii. ijntimplator in aceasta dimineata am fost la Episcopie si aam vazut intradevar lumea adunata in fata eipscopiei dar probabil Dane ca la tine 12 persoane sunt 50?????????????? invata sa numeri DANE sau intoarcete la lectiile de aritmetica pentru ca ceea ce scrii tu este o dezinformare crasa scrie adevarul,,daca tot scrii si te intereseaza in mod expres acest subiect
Postat 08 Ianuarie 2013, 19:54 de dorel
VAI!!! A INTRAT IAR CEI DIN EPISCOPIE!!!
Se schimba un primar un presedinte nu se poate schimba un raci de sofronie?Se poate schimba la cate abateri are Daca vena sa stea de vorba cu noi il insuram in bratca ei multe dovez are maica Teodora Antime Dute si te culca Antime nu sta pe mess nu iti permite religia asa ca O SA-L SCHIMBAM PE SOFRONIT
Postat 08 Ianuarie 2013, 19:47 de BALINT
vai!!!!
Ba da penibili santeti, voi chiar credeti ca puteti schimba un episcop? Mai cautați-o pe Teodora poate va mai da ceva detalii din casa.
Postat 08 Ianuarie 2013, 19:34 de cineva
Jos Sofronie!!!!!!!
Sa-l dam afara!!! din episcopie Nimeni nu il suporta isi bate joc si de preotii ii ameninta Dar sa tina cont cu amenintarea ramane HARUL e de la Dumnezeu Multi se plang de acest sofronit ori isi pune demisia ori ne unim si afara din judetul BIHOR V om arata la PS Patriarh ce lucrari face sofronitul Bratcanii nu vor ceda Mergem mai departe
Postat 08 Ianuarie 2013, 18:06 de ANTIM
Alt gest "frumos" facut de sofronie
?id=92012&2_page=1 Pana cand il mai suportati dragi preoti Oradeni si Bihoreni ?
Postat 08 Ianuarie 2013, 17:49 de dr.dre
rusine sofronie
Daca taceai filozof ramaneai ,Radu Ștefan Drincec ! (pe numele lui normal)..Bineinteles ma refer la faptul ca a promis in biserica ca il va numi preot pe fiul pr. Liviu Pop iar ceea ce face acum episcopul Radu Stefan Drincec se numeste MINCIUNA ! Foarte urat din partea unui preot sa minta ! Un episcop ar trebui sa fie impaciuitor, intelept,bun la suflet...acest episcop nu are nimic din toate acestea.Schimbati-l ! E muritor ca si noi toti altii.Noi l-am pus episcop noi il schimbam !
Postat 08 Ianuarie 2013, 17:29 de dr.dre
Jos Sofronie!!!!!!!
--------------Se ling ei intre ei ,si mai zic ca sunt sfinti parinti Asa afinti sa pazeasca D-zeu omenirea Ce putem invata de la Sofronie? Tot au noroc macar nu fac urmasi HA,HA,HA
Postat 08 Ianuarie 2013, 17:06 de agent 001
SA-L EXCLUDEM
AVETI PERFECTA DREPTATE TREBUIE SA NE UNIM SA INLATURAM ACEST DICTATOR DIN EPISCOPIA BIHOREANA !!!!! SUNTEM DE ACORD CU PROPUNEREA DV. SA ALUNGAM ACEST CLAN DE DICTATORI !!!!
Postat 08 Ianuarie 2013, 16:47 de titus
jos cu scrofonie !
bravo bratcanilor, avem ce invata de la ei! ma mir ca au venit numai 50! @cristi: ia zi ma, ce ti-a dat scrofonie de il lingi cu asa pofta ? si mai ales prin ce gaura ti-a dat ?
Postat 08 Ianuarie 2013, 16:43 de xfiles
Dictatorul din Bihor
Pe noi si pe tot Bihorul ,n-ea batut Dumnezeu cand a venit acest element in frunte episcopiei,DISTRUGE TOT,manastiri,biserici,si ii dezbina pe ortoduxi,ii face sa renunte si la credinta in care s-au nascut ortodoxi Acesta uita ca biserica este a celor care au construit-o,preotul aste platit de enoriasi,iar acum vine sa dicteze pe banii nostri ,ca pe propriul buzunar,ar trebui exclus din ortodoxie,pentru a nu ne face de rusine.,indeamna la ura si dezbinare.
Postat 08 Ianuarie 2013, 16:41 de Bumb
va dat liber sa scrieti
ai vrea tu sa bei apa cata tarie bea Ionut? ba tiriflisca de doi lei nui dupa tine Prost esti tu fecioras daca Ionut ar bea voi din episcopie o mancati cu pita si va dastrabalati unul cu altul cred ca stii melo sunt un g.. si negru la chi... astia sunteti voi din episcopie Bine a zi Rares Apropo avti magari la manastiri pentru ce?????
Postat 08 Ianuarie 2013, 16:36 de cristina
@???????????
Ce rusine cretine...adica crestine?Ca nu-l pune pe betivutu ala tanar de Ionut????Prosti mai sunteti.Aici nu merge din generatie in generatie.Sa nici nu se gandeasca Ionut ca va fi preot la Bratca.Mai bine sta prin baruri in weekend-uri.
Postat 08 Ianuarie 2013, 16:21 de cristi
RUSINE EPISCOPULUI
S-a ascuns episcopul .Nu a stat de fata cu crestinii si-a pus prostalaii la inaintare MA SOFRONIE TU ESTI EPISCOP? UNDE TI E PROMISIUNEA? RUSINE SA TI FIE !!! ALA DA EPISOP .IO CRED CA TI AI PIERDUT SUNCULITA SI ERAI NERVOS Saracu de tine ti a mancat Antim sunca si tu nu sti.
Postat 08 Ianuarie 2013, 16:11 de ????????????
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON