URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Aprilie 2011, 12:06

Protest la coreeni

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şefii coreeni de la Shinheung Electronics sunt tot mai detestaţi de angajaţi. După ce fix la inaugurarea fabricii mai mulţi muncitori şi-au dat demisia, nemulţumiţi de salarizare, săptămâna trecută toţi angajaţii unei secţii au făcut, vreme de două nopţi, o grevă spontană, pentru că şi-au primit salariile micşorate. În loc să ia cei 600 şi ceva de lei care li se cuveneau, muncitorii au primit câte 500-550, care cum...

În timp ce şefii coreeni se prindeau de cap şi se rugau frumos de ei să reia munca, jurându-se că la mijloc era o greşeală şi promiţându-le că o vor remedia, cei români n-au fost atât de îngăduitori.

Angajaţii povestesc că responsabila de la Resurse Umane a urlat la oameni şi i-a avertizat că cine nu încetează protestul va fi concediat. Zis şi făcut: din 25 de muncitori câţi erau în secţie au rămas doar opt. Şi aceştia studiază însă piaţa, ca să vadă unde şi-ar putea găsi altceva de lucru. De preferinţă un loc unde, chiar dacă lefurile sunt mici, măcar le iau întregi...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
sclavi
Mai multe despre ei >> http://stirinews.net/2011/11/11/shc-oradea-din-nou-in-atentia-autoritatilor-foloseste-angajatii-precum-niste-sclavi/
Postat 15 Noiembrie 2011, 19:47 de sclavi
SHC
Nu mi se pare corect nici articolul, nici majoritatea comentariilor. Acesti coreeni, si nici altii, nu au obligat pe nimeni sa se angajeze. Toate lumea a stiut de la inceput cat este salariul brut, si cat se da in mana, si si faptul ca exista ore suplimentare care se plateste conform CM. Recunosc ca sunt multi angajati nemultumiti de salariul primit sau negociat, de conditii, de sefii, de reguli, etc., dar nimeni nu este obligat sa ramana, daca nu-i convine. Puteti sa aveti o parere personala, dar nimic nu se va schimba, mentalitatea coreenilor asa este cum este, care daca nu poti suporta, nu esti obligat-silit de nimeni sa suporti. Dar am o observatie: sunt multe persoane-familii fara alte posibilitati de angajare, fara nici o calificare, etc., care sunt multumiti cat de cat, ca exista SHC. Sunt multi care s-au angajat "pana nu isi gasesc ceva mai bun", si ori gasesc, ori nu. Puteti sa spuneti orice, dar avem nevoie si de SHC-uri, asta este. Si acolo sunt si lucruri pozitive si negative, ca la orice loc de munca.
Postat 26 Aprilie 2011, 12:29 de ten
astia nu sunt investitori, sunt proprietari de scalvi
Spurcatii de coreeni au primit facilitati aici, deci nu sunt investitori - sunt proprietari de scalvi, romani, disperati, care se agata de un salar > pardon, bani de sclavi! am patit-o de 2 ori cu sefu mare corean, un nesimtit si idiot cum rar mai vezi in balcani! asa cum reprez. judetului le-au dat facilitati, asa trebuia sa le impuna si obligativitati: salar minim 750 ron/net > 8 ore/zi, contracte de minim 1 an, etc....numai ca asta s eintampla la noi, cand li se deschide usa de altii unsi cu bani si atentii ......... mereti pe jos in coreea voastra, ratatilor si necivilizatilor!
Postat 23 Aprilie 2011, 16:32 de Sabau
pt angajat shin heung
Esteadevarat ce s-a scris in articol. SI eu lucrez acolo, si de multe ori ni s-a cerut sa stam ore suplimentare, sefii romani urland pe noi si injurandu-ne, nemaivorbind de amenintari. Sunt salarii f mici, si sunt multi angajati de la casa copilului, care accepta salarii mici, si firma are beneficii pt ca-i angajeaza. Daca cumva ai salar prea mare, atata te freaca pana te face sa pleci de bunavoie. Imi pare rau pentru ei, dar asa in curand o sa-si inchida fabrica.
Postat 23 Aprilie 2011, 10:26 de unul mai mult
galbejitzi
Pentru galbejitzi,in opinia si in cultura lor, trebuie sa fie suficient ca lucrezi pentru ei.Sa fii "mindru" ca lucrezi pt ei! Daca asta ar tine si in loc de salariu sau de foame...
Postat 22 Aprilie 2011, 16:20 de doc
Suntem
Deja o dai in polemici. De ce e ingalzirea globala? De ce e economia la pamant? De ce promovam pacea cand in subsol facem arme de distrugere in masa? Ceea ce se intampla in ziua de azi in Oradea, mai exact pe soseaua Borsului nu are nici o legatura cu acesti coreeni. Vrei o viata "lipsita de lipsuri"si unde bunatatea si intelegerea sta la colt? Ti-ai ales gresit specia cat si planeta. Investitorii straini sunt la noi si ofera ce ofera pentru ca STATUL nostru le permite. Vrei sa schimbi ceva: abordeaza-l pe Boc. De asemenea judetul Bihor sta foarte prost cu salariile si nu e vorba doar de coreeni. Si ca veni vorba de strainatate, nici romanii din strainatate nu sunt platiti cu salariile pe care le iau ei. Si nu mai faceti comparatie intre salariile romanilor si salariile din strainatate cand nivelul de trai este diferit de la pamant la cer si cand Boc inca este in viata. Vreti sa schimbati ceva luati atitudine. Dar nu cred ca un amarat de articol va schimba ceva. Si cu siguranta nu cred ca o revolta in companii va avea efectul unei schimbari majore. Si pe urma economia este instabila, fiecare profita cum poate din situatie.
Postat 22 Aprilie 2011, 13:59 de Sin
Suntem niste lasi
Vad ca sunt postari se de la angajati ai acelei firme. As dori sa ii intreb pe ce functie!? Trebuie sa luati in calcul ca nu toti angajatii sunt tineri de 20 de ani impinsi de hormoni. Sunt oameni cu familii, care s-au angajat acolo din disperare, din imposibilitatea de a-si gasi ceva mai bun. Ganditi-va, sa fii tata a 1,2,3 copii si sa ai salariu de 600 de ron. Cum traiesti!? Nu inseamna ca trebuie sa iei masa in oars, fite, haine scumpe etc. Dar nu pot sa supravietuiesti. Coreeni cand au venit in Oradea li s-au oferit tot felul de facilitati. Dece nu li s-a impus un salariu minim de 750 RON + bonuri de masa. Vin toti strainii la noi in tara, dau salarii de toata jena si se asteapta ca romanii sa fie corecti si sa lucreze bine. Dece nu merg in Germania la 2000 de euro salariu? Acolo vor avea corectitudine si calitate. Sa incerce sa plateasca corect angajatii romani si sunt sigur ca si angajatii si-ar schimba comportamentul.
Postat 22 Aprilie 2011, 12:23 de unul_
Daca nu....
Pana acum nu prea au fost ivestitori prin BH. Daca nu venea investitori nu era bine. Acum ca ca is nu e ok nici asa. Nicicum nu suntem multumiti, din pacate :(
Postat 22 Aprilie 2011, 12:19 de Radu
Efectul de turma
Acesti coreeni nu au obligat pe nimeni sa se angajeze, oricare s-a angajat a facut-o din proprie initiativa, unii sunt multumiti, altii ba. Cine nu e multumit poate pleca oricand. Cel care a scris articolul ar trebui sa se informeze intai de la mai multe surse. Sunt si lucruri pozitive si negative, ca la orice loc de munca unde lucrezi cu oameni. Dupa cum vad toate comentariile sunt ca de obicei, scrise de oameni care nu au ce face si se apuca sa acuze in necunostinta de cauza. Nu mai exagerati atat, pentru ca va creste nasul.
Postat 22 Aprilie 2011, 11:05 de Angajat ShinHeung
Exagerari
Toata aceasta poveste este penibila. Cat despre comentariile voastre sunt doar niste pareri subiective dupa o poveste deformata. Cat despre angajata HR si concedieri mi se pare o porcarie de nedescris si respectivul care a scris acest articol e patetic. Nu si-a facut bine sapaturile avand in vedere ca a comentat doar din punctul de vedere al unui angajat frustrat de 20 de ani care in loc sa fie logic e condus de hormoni. Infiferent de firma intotdeauna vor fi angajati multumiti si nemultumiti. Incercati macar sa fiti obiectivi cand dezbateti un subiect.
Postat 22 Aprilie 2011, 09:07 de Sin
Exagerari
Toata aceasta poveste este penibila. Cat despre comentariile voastre sunt doar niste pareri subiective dupa o poveste deformata. Cat despre angajata HR si concedieri mi se pare o porcarie de nedescris si respectivul care a scris acest articol e patetic. Nu si-a facut bine sapaturile avand in vedere ca a comentat doar din punctul de vedere al unui angajat frustrat de 20 de ani care in loc sa fie logic e condus de hormoni. Infiferent de firma intotdeauna vor fi angajati multumiti si nemultumiti. Incercati macar sa fiti obiectivi cand dezbateti un subiect.
Postat 22 Aprilie 2011, 09:07 de Sin
I KAKATUL GALBEN
PENTRU YO VHA KAKAT PENAL , TU CARE TE-A POSTAT BOLOVAN IN CONSILIUL DE ADMINISTRATIE LA COROENI PE MILIARDE ESTE NORMAL SA-L LINGI IN CUR PE BOLOVA N SI PE COREENI DAR CEI CARE LUCREAZA PENTRU 5000 MILIOANE SI VOI PNL PARTIDUL CARE-I EXPLOATATI SI LUATI BANI PE SUB MASA NORMAL CA REACTIONATI DAR POPORUL O S-A TINA CONT LA ALEGERI DE VOI BOLOVANI ,GUNOI GALBEN CEL CARE AI SCRIS MAI JOS S-AU TE-A PUS SEFUL TAU ORDINAR SI FARA SCRUPULE S-A SCRII UN COMENTARIU hai plimba ursul LA GRIVCO CU PORUMBACUL .
Postat 21 Aprilie 2011, 19:43 de POP ORADEANUL
COREENI OAMENI PRIMARIEI
PT. HAHALERA GALBENA DE TRISTA AMINTIRE PENTRU POPORUL ROMAN ,PENALIIIIIII CEI CARE AU DEVASTAT TARA SI AU LASATO CU MILIARDE DE DOLARII DATORII IAR ACUM VIN SI NE DAU LECTII ,MAI (YO VHA KAKAT GALBEN ) IN TREI ANI AT-I FACUT BULEVARDUL DACI A CU BURUIENI SI BORDURI NE -ACOSTAT SUTE DE MILIOANE SI ALTECEVA CE AT-I FACUT IN AFARA CA AT-I ANGAJAT SUTE DE POCAITI CU MILIOANE DE EURO VEZI CAZUL COSMA VOI GUNOAIELOR IN CE TARA TRAITI AT-I DAT ACEST ORAS PE MANA UNGURILOR LA ALEGERI ROMANI O S-A VOTEZE UNGURI CA S-A SCAPE DE GUNOAIELE BOLOVANE JAVRE V-AU MANCAT COMUNISTI NAZISTI A LUI NASTASE PUSCARIASU .
Postat 21 Aprilie 2011, 19:16 de PENALUL
hai plimbă ursul, debil portocaliu
ăștia nu sunt pilele nimănui. așa se comportă de obicei investitorii străini din România. singura soluție reală este să atragi cât mai mulți. dacă există concurență, vor mai crește și salariile. sau își vor lua bagajele și vor lăsa fabrica de 30 de milioane de Euro în plata Domnului. Și reține javră: primăria nu stabilește salarii și nu inspectează condițiile de muncă. numai Filip făcea asta la investitorii atrași de el, adică...ăia cu porcii din ioșia? sau keviep?
Postat 21 Aprilie 2011, 13:16 de yo vha kak
astia sunt pilele lui BOLOJAN
auzi ITM ! muscati limba se atinge cineva de nespotismul lui BOLO:)
Postat 21 Aprilie 2011, 13:02 de oradean
fara salar
Unde este ITM-ul cand se fac abuzuri in societati comerciale? Unde este protectia sociala si dialogul social?
Postat 21 Aprilie 2011, 12:51 de romansadea
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON