URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Aprilie 2021, 20:03

Profesori în bancă! La o şcoală din Oradea, toţi profesorii fac cursuri de perfecţionare în informatică (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru că lecţiile predate online vor rămâne o realitate, probabil, pentru multă vreme, toţi cei 80 de profesori titulari ai Colegiului Naţional "Onisifor Ghibu" se perfecţionează în competenţe digitale.

Pe cheltuiala şcolii, dascălii participă la lecţii de IC3 (certificare internaţională de alfabetizare digitală), predate chiar de colegii lor, profesorii de informatică.

"Am plătit aceste cursuri pentru toţi colegii titulari, inclusiv pentru mine, astfel încât să ne certificăm în utilizarea calculatorului. Sunt trei module, fiecare cu un examen", a declarat directorul Iulius Timar, pentru BIHOREANUL.

Profesorii de informatică ai colegiului pot ţine cursurile, pentru că ei deţin deja certificarea IC3.

Cursurile se desfășoară în această perioadă, când majoritatea elevilor sunt în vacanţă, aşa că profesorii au mai mult timp liber.

În fiecare după-amiază, ei se adună la şcoală, în laboratoarele de informatică, pentru câte o oră şi jumătate, cât durează un curs. Modulul 1 cuprinde lecţii despre bazele utilizării calculatorului, Modulul 2 despre aplicaţii cheie, iar modulul 3 despre folosirea internetului. La finalul fiecărui modul, profesorii dau examene. În plus, pot promova cursul doar dacă au prezenţă de minimum 80% la cursuri, astfel că nu au voie să lipsească.

Timar spune că dascălii nu au ripostat că trebuie să participe la aceste cursuri, ba chiar ştiu că au doar de câştigat.

"Aceste cursuri rezolvă două probleme. Fiecare profesor titular are obligaţia să adune, în cinci ani, 90 de credite prin participarea la programe de formare. Eu mi-am propus ca în fiecare an să organizez cursuri cu câte 15 credite pentru colegii mei, care să ne şi ajute în activitatea didactică. De asemenea, şi pentru acest curs vor primi credite", a explicat directorul.

Astfel, profesorii nu doar că învaţă să fie mai buni în predarea online, ci îşi adună şi o parte din creditele necesare.

Costul plătit de şcoală pentru certificarea unui profesor este de 349 lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
bufoneria cu scoala online
Scoala online poate "functiona" ca caz de forta majora. Atat. Anul trecut, in nesiguranta, parea o decizie acceptabila pe termen scurt (chiar daca idioata). De atunci a trecut un an !!!!! (1) Scolile ar trebui redeschise indiferent de incidenta. (2) Cadrele didactice ar avea obligatia de a respecta 100% normele de igiena! Acolo unde profesorul respecta si elevii vor respecta. In esenta, efectul de turma. (3) ... si evident vaccinarea obligatorie... @@@@@@@ Daca vreau sa fiu rau, adica sa spun lucrurile pe nume, este singura solutie cum sa scape de inchisoare. La Ghibu e plin de profesori pesedisti, covidioti si antivaxeri. Nu intamplator multi parinti au preferat scoala online... asa ca fiind fortati, fac curs de informatica, sa invete ceva ce oricum ar fi trebuit sa stie... hm...
Postat 22 Aprilie 2021, 07:46 de sasi
Tarziu!
Cursurile astea trebuiau facute acum 10-15 ani! Mai mult, asa cum pt. a preda ai nevoie sa absolvi un curs de pedagogie, asa ar trebui sa ai OBLIGATORIU si un curs de informatica absolvit. Nota minima 7(sapte).
Postat 22 Aprilie 2021, 05:36 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON