URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Iunie 2011, 08:01

Profesoara şpăgară de la Medicină are interzis la examinări

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Biroul de Comunicare al Universităţii din Oradea a anunţat că rectorul Cornel Antal s-a sesizat cu privire la "cazul de cercetare penală în care este implicat un cadru didactic de la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea".

Potrivit unui comunicat de presă, în cursul zilei de luni, Antal a solicitat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, lămuriri cu privire la cazul conferenţiarei Michaela Timar, anchetată penal pentru că a primit mită de la studenţi o broşă de aur. "Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a confirmat faptul că doamna conf.dr. Michaela Timar este urmărită penal pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Prin urmare, rectorul Cornel Antal a emis luni, 27 iunie 2011, o decizie prin care doamna conf. dr. Michaela Timar este suspendată din activitatea de examinare a studenţilor. Aşteptăm finalizarea anchetei după care vor fi luate măsurile legale ce se impun", se arată în comunicat.

Conducerea Universităţii a mai menţionat că "respinge orice fel de metode frauduloase venite din partea cadrelor didactice ori folosite de studenţi pentru a promova un examen". Aceasta a mai precizat totodată că se "bazează în continuare pe colaborarea poliţiei în depistarea încercărilor de fraudare a examenelor precum şi în ce priveşte cazurile de comercializare de lucrări de licenţă sau disertaţie".

Informarea reaminteşte şi că în 2010, rectorul a sesizat poliţia şi vizavi de comercializarea lucrărilor de finalizare a studiilor, solicitând, de asemenea, tragerea la răspundere a persoanelor care practică acest lucru.

Parchetul Bihor a anunţat luni că Michaela Timar, conferenţiar universitar la Facultatea de Medicină şi Farmacie Oradea, este cercetată pentru luare de mită, după ce a fost denunţată de studenţi că a pretins şi primit o broşă de aur pentru a-i promova la examenul de la disciplina endocrinologie.

La percheziţie, poliţiştii au găsit în casa femeii plicuri cu bijuterii de aur de peste 12.000 lei, toate având menţiuni de genul: "Cu drag de la grupa...".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
esti tare misterios
STEFAN CEL NAGY esti foarte iritat si nervos. Ce este cu tine? Faci si greseli mari de scriere. Nu mai munci atat de mult dute intr-o vacanta prelungita. Dumnezeu sa te ierte.
Postat 30 Iunie 2011, 19:48 de angajat
MISTERIOSUL
Da ma, tare Ionescu asta. Mare securist, nu ca George care e "nevinovat" saracul. A gasit el un motiv de mare luptator si aparator al dreptatii ca sa nu-l mai intrebe nimeni de turnatoriile lui ordinare, de nevasta cea fara de pacat, de prietenul filip I tradatorul si alte magarii comise in mandatul lui ultim. Cat despre Ionescu, atata timp cat este corect si impartial cum il stie toata lumea (mai putin pupincuristii care il sterg la cur pe kkatul de antal) nu are de ce se teme, ca nevertebratele nu vor putea ajunge nici macat la genunchii lui.
Postat 29 Iunie 2011, 23:40 de STEFAN CEL NAGY
sunt multe mistere
Nu Antal face comisie de bac la licee, lucrurile astea le face ministerul invatamantului, dar ceea ce spuneti referitor la Ioneasca este perfect corect si vina lui Antal este ca nu a actionat impotriva fam. Ionescu. Sunt convins ca a avut motive dar nu pot sa iteleg (comentez) care ar fi acestea. O fi avut "presiuni" ? Frica? Sunt convins ca Ionescu este foarte "tare". Este periculos. Asta da securist. Antal este nimic la capitolul securist fata de altii gen fam. Ionescu. Sincer la multi ne este frica de ceea ce poate face acest om. Nu are scrupule.
Postat 29 Iunie 2011, 22:20 de angajat
”Management de Sorbonica”. Ep. ”Peştele de la cap se împute!”
1. Când ne va anunţa Biroul de Comunicare al Universităţii din Oradea că dl. rector Cornel Antal s-a sesizat şi în cazul celor semnalate în articolul: ”Premii impertinente” - ”Informaţia de Bihor”, din 12 mai 2008? Când instituţiile abilitate ale statului, se vor autosesiza şi în asemenea cazuri demne de ”Caracatiţa”? Le lipsesc comisari model Cattani? Printre cei ”ajutaţi” să se pensioneze mai repede, nu se găsesc unii cu profil asemănător? Cu ce s-au ocupat, în realitate, părinţii acelui ”geotermal” Ovidiu Gavrilescu? 2. Cine o fi interesat să predea Endocrinologia la FMF? 3. Aşteptăm cu interes şi alte dezvăluiri, mai consistente, inclusiv de la studenții străini.
Postat 29 Iunie 2011, 22:09 de stefan
@boom
Ce sa-ti spun! Nu,nu era spaga,erau cadouri.Atat de bine o duc studentii incat isi permit si chiar le vine sa ofere profesorilor cadouri de 12.000 lei.Si tocmai in sesiune le vine cheful sa fie caritabili.Nici nu este de notorietate faptul ca se ia spaga la facultate.Nu,deloc!Este chiar primul si unicul caz.Hai, ca esti penibil
Postat 29 Iunie 2011, 10:11 de adam
spagari si spagari
Ioneasca a avut si ea o plangere penala la prefectura si atunci Antal neprihanitul n-a suflat o vorba. A mai insistat sa-i scoata post de profesor la concurs, a trimis-o in comisia de bac la Gojdu si a bagat-o im comisia de licenta si master! De asta ce parere are?
Postat 29 Iunie 2011, 09:03 de lili
Bataie de joc
Cum va permiteti sa etichetati femeia ceea ca fiind spagara, din moment ce ancheta nu s-a incheiat? De prezumtia de nevinovatie ati auzit? Cat va mai trebuie sa invatati respectul fata de cititori, in primul rand, oferindu-le informatii impartiale.
Postat 29 Iunie 2011, 08:19 de Boom
medicinist?
Spune tu ce stii. Sunt si altii nu doar la medicina. Sunt cunoscuti in Oradea. Au "nume". Se dau buni si din familii bune mi-e sila de ei. Politia sa ii caute nu numai ziarele. Vreau sa vad un reportaj cu Felea, Gordan, Hantiu, Bara, fam. Ionescu, Chipea, cateva secretare si multi altii, cu privire la subiectul mita la examene. Poate se vor autodenunta. Ce spui domnule Antal? De unde sa asteptam respect? Nu trebuia sa va puneti cu PNL. Pe Felea cat il mai tine Bolojan in PNL spune domnule Grebenisan? Nu face cinste, pe bune fara sa jignesc pe nimeni. Singur se da de gol. Uitativa la el. Antal NU IA MITA.
Postat 28 Iunie 2011, 20:31 de student
sper sa fie inceputul
rog studentii medicinisti sa scoata la ziar si numele celorlalti profesori sau conferentiari ptr ca ei sunt cei care ii cunosc f bine. Dr Timar a cerut o brosa, dar adevaratii spagari cer sume consistente.
Postat 28 Iunie 2011, 19:46 de un fost medicinist
rahatule
Spune ce vrei despre Antal dar spagar NU ESTE CU SIDURANTA.
Postat 28 Iunie 2011, 18:27 de student
hopppa
sunt mai multiiiii nu doar unul si se stiu ei bine care sunt , ANTAL iar ne fraieresti sau te minti continuat:)) nu ai caruntit degeaba te au votat si na te joaca pe degete ca esti la fel ca ei: SPAGARRRR comunist, TREBUIE sa folosim acest cuvant sa nu le spunem CURVVVVVete care fac orice pentru banii, comunisti ne au deomnstrat ca asta sunt daca nu iese banul nu mai dorm noaptea, asta e tragic dar munca , prosperitate niciunde, doar BANUL!
Postat 28 Iunie 2011, 10:42 de felicitari!
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON