URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Decembrie 2012, 11:13

Problema Boloş: Vine înapoi la Primărie?

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce în ultimele şase luni a fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, părintele-manager Marcel Boloş s-ar putea întoarce la vechea sa funcţie, de director al Direcţiei de Management a Proiectelor cu Finanţare Internaţională din cadrul Primăriei Oradea.

Iar asta pentru că viitorul ministru al Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, a vrut ca personalul de conducere să fie format exclusiv din pesedişti de-ai săi, criteriu pe care Boloş - propus de liberali - nu-l îndeplinea, iar varianta de rezervă, în care Boloş ar fi urmat să devină secretar al Ministerului Transporturilor, pare să fi căzut şi ea.

Bihorel a auzit că cel mai puternic lobby pentru rămânerea orădeanului "la butoane" în Capitală l-a făcut chiar primarul Ilie Bolojan, iar asta pentru că în doar o jumătate de an funcţionarul a reuşit să impună trei proiecte mari pentru Oradea: reabilitarea blocurilor de locuinţe cu cofinanţare europeană, cele două pasaje peste centura oraşului şi construirea a şase blocuri ANL.

Aşa că, dacă va reveni în Primărie, Boloş va avea un viitor 100% liniştit sub mandatul sprâncenatului. Nu de alta, dar a făcut pentru oraş în şase luni cât n-au făcut alţii în trei mandate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
22 Comentarii
alta sluga
nici Valentin Trifan nu mai este subsecretar de stat la MDRT! Sluga lui Bolos de la AIO e tot PA!
Postat 15 Ianuarie 2013, 00:27 de TDS
stire calda
@sori: nu sunt chiar atât de curios! oricum, chiar în această clipă am primit informaţia că părintele a zburat cu totul din MDRT, chiar dacă a încercat să fenteze cu o funcţie de director. motivele sunt multe dar între ele, conform sursei, şi ceea ce a încercat să facă pentru IMPACT la Bucureşti pe fonduri europene! deh, s-o fi gândit că vechii prieteni făcuţi la oradea nu trebuie uitaţi! dar asta e, mai iei şi şuturi! în" ruc"! aoleou, am scris" ruc"?
Postat 09 Ianuarie 2013, 10:22 de TDS
ghici?
NO tds ,ghici unde va sluji Bolos?Daca as fi in locul tau l-as suna.....!
Postat 07 Ianuarie 2013, 08:06 de sori
boboteaza
Se apropie BOBOTEAZA! Unde va " sfinti" de data aceasta parintele? Are cineva curaj sa bea din apa 'SFINTITA" de parinte? Cine stie pe unde a umblat mana respectiva!
Postat 02 Ianuarie 2013, 13:31 de TDS
@oradean
oradean, da dupa camapnia de minciuni a PSD+PNL+PC la ce te asteptai? Numai minciuni coordonate de Felix-Motanul-securistul ca sa scape el de dosarele penale care sunt pe capul lui !!! Acu tat romanul amarstean trage scurta ca pleaca satuii(PDL) si vin flamanzii(USL) !!!! Si ei flamanzii-uslisti tre sa aiba ce fura! NU?
Postat 02 Ianuarie 2013, 10:12 de scortosul
Guvernul usl ne ingroapa cu daruri
Taxa de prima inmatriculare, taxa de prima vanzare auto, taxa de poluare, numele tau va fi de-acum inainte taxa de mediu! Modificata in fel si chip, generatoare de discutii la Comisia Europeana si procese garla in tara, ea se intoarce sub o noua denumire la inceputul lui 2013: ne-a promis-o premierul Victor Ponta – Rovana Plumb, ministrul mediului, ”imi aduce noua forma a taxei”. Ah, ce pornita era aceasta, acum un an, pe cand era in opozitie, impotriva taxei auto, varianta Laszlo Borbely: un nou bir pe capul romanilor !
Postat 30 Decembrie 2012, 07:17 de Oradean
alb si negru
@congregatia vs bolos: in principiu scriu comentariile pentru a-mi exprima opinia despre diverse subiecte "fierbinti". Iar M.I.B. este intotdeauna un subiect! de cele mai multe ori comentariile mele au fost "atacate". dar au existat si aprecieri cum este si acum, pentru care nu pot decat sa-ti multumesc! Celor carora comentariile mele le displac(sau mai degraba faptul ca "deranjez" anumite persoane)nu pot sa le spun decat atat: asta e! AN NOU FERICIT tuturor(cu mici exceptii, lor le-am facut urari direct!). PS Nu sunt universitar...
Postat 29 Decembrie 2012, 19:42 de TDS
NIMIC
@sori: cel putin comentariul scris acum(primul) este extrem de bine documentat si vorbeste despre cum si-a securizat M.I.B. prezenta in Minister, cu mult timp inainte ca ministrii Guvernului Ponta II sa fie nominalizati! Deci nu vad ce alta documentare imi mai trebuia! Cat despre celelalte comentarii pe care singur recunosti ca le-ai citit cu ravna de fiecare data nu pot sa spun decat ca daca din ele tu ai intels ca as fi invidios, IN FAPT NU AI INTELES NIMIC!
Postat 29 Decembrie 2012, 19:34 de TDS
cine esti TDS?
TDS nu stiu cine esti dar imi place cum gandesti! Probabil ca esti universitar... gandesti corect si superior mitocanilor si oportunistilor de la PDL care au fost si is cu bolos (nimicnicul) Oricum bolos e o pleava care in scurt timp o sa-o ia vantu`! Sa ai un an minunat iar bolos la celula cu episcopasu`de orade.
Postat 29 Decembrie 2012, 18:49 de congregatia vs bolos
@ "nimici"
Multi posteaza putini gandesc! Numai pe cei ce muncesc, fac ceva, se da cu biciul....in rest nimic, nimicuri, "nimici" !!!
Postat 29 Decembrie 2012, 16:02 de scortosul
frustrat
Catre TDS-MEREU FRUSTRAT PROBAIL DE SUCCESUL ALTORA,ESTE RAU SA AJUNGI SA SUFERI DIN INVIDIE DACA NU CREDETI UITATI-VA IN FIECARE ZIAR IN CARE A APARUT BOLOS NU EXISTA O DATA SA NU FI INTRAT EL SI SA NU COMENTEZE CEVA DESPRE BOLOS SI STITI DE CE PROBABIL DE SUCCESUL PE CARE IL ARE BOLOS SI EL NU IL ARE .DAR DE FIECARE DATA CAND CITIM UN ARTICOL SI SCRIE DE BOLOS TDS INTRA IN DIRECT SI COMENTEAZA BRAVO FELICITARI FRUSTRATULE ,sa sti ca ar trebui sa mai te documentezi inainte de a scrie ceva de Bolos ptr. ca oameni sa stie adevaruri si ce poate el sa faca ptr. cetateni ca va spun sigur din cunostinte proprii ca se dedica acestui oras si inca ceva daca ar mai fi ca el poate bine ar fi! SARBATORI FERICITE TUTUROR SI UN AN MAI BUN!
Postat 29 Decembrie 2012, 15:40 de sori
iremediabil, visator!
@...: nu se mai numeste Ministerul Dezvoltarii! Si repet: daca un oradean dirijeaza fonduri spre oradea pentru ca e oradean,atunci e grav! inseamna ca am schimbat PD-L ul cu ma-sa! Eu unul nu asta vreau! Si Bihorul si Vaslui-ul trebuie sa fie entitati egale! Darsa castige competenta!
Postat 29 Decembrie 2012, 12:24 de TDS
...
Ar fi bine sa fie si un oradean acolo unde se iau deciziile. Este un profesionist si pentru asta cinste d-lui Bolos. Eu ii urez succes in continuare si sper ca tot la Ministerul Dezvoltari.
Postat 29 Decembrie 2012, 11:56 de ...
superman
Sa-l ia DRA CU! nesimtz it infatuat care functioneaza stirct pe sistemul PCR (pile cunostinte relatii) sau sa-l ia ANI si DNA! Pacat ca Bolojan il ia in considrare, ma intreb daca nu i-a servit ceva ca si lui filip p.?
Postat 29 Decembrie 2012, 09:52 de coco de la tranitza
?
@ion: sa-i urmeze exemplul in ce sens? in sensul celor " sfinte" sau mai degraba deloc sfinte? in sensul " sunt cu partidul(formatiunea) la putere? ca mai ieri era lipit de PDL ca " marca de scrisoare"! sa-i urmeze exemplul in sensul " operelor economice de o inestimabila valoare teoretica si practica"? in plus nu inteleg: trebuie sa ai pile la Bucuresti ca sa fii sprijinit? sau sa ai un proiect deosebit? eu inca mai sper ca D-l Bolojan il sustine pe sistemul: daca vrei sa scapi de cineva il ajuti sa promoveze!
Postat 29 Decembrie 2012, 00:22 de TDS
vine oare?
bravo lui ar trebui sa-i urmeze exemplu si altii din pacate la noi in tara e mai scumpa ceapa decat mintea de ce sa ramana unu care e capabil?
Postat 28 Decembrie 2012, 22:00 de ion
Scuze !
Dintre multele prostii pe care le am indrugat, una e maareee : ,,...ii v-a dovedi..." !
Postat 28 Decembrie 2012, 20:16 de scortosul
Omul potrivit la locul potrivit
Să vină, că tocmai trebuie puse în aplicare teoriile lăsate în aşteptare pe bani europeni acoperiţi din împrumuturi bancare ce vor lăsa oraşul la mila BERD.
Postat 28 Decembrie 2012, 17:20 de Carp III
FELICITARI
Broavo d-le BOLOS !! La multi ani sanatate si intelepciune !!! BRAVO !! Cat despre cei ce mananca * frecand menta prin PMO ...... timpul ii v-a dovedi micimani , adica oameni mici de nimic !!!
Postat 28 Decembrie 2012, 17:06 de scortosul
daca e asa?
Daca e chiar asa (ma refer la cele 3 proiecte mari pentru Oradea) eu l-as lasa sa stea linistit acolo si l-as lasa si cu salariul de la Universitatea, de la Primarie si de la Minister!
Postat 28 Decembrie 2012, 12:50 de Adi
ceilalti
Dar ce va fi cu fosta cumnăţică? Ramona vine şi ea înapoi? O mai primeşte Eugenia? Dar Valentin Trifan? Deocamdată pe site-ul MDRT(că încă a rămas tot aşa)stimabilul figuirează tot subsecretar de stat!
Postat 28 Decembrie 2012, 12:04 de TDS
cine stie...
părintele, şmecher precum îl ştim s-a asigurat încă înainte de învestirea Guvernului că nu scapă "ciolanul". Drept pentru care, ştiind că secretar de stat nu mai poate fi s-a autoretrogradat într-o funcţie de director, tot pe fonduri europene! Rămâne de văzut dacă pe această funcţie Moş Dragnea va accepta şi propuneri PNL! Aştept să revină sursa mea de informare din vacanţă şi vă ţin la curent!
Postat 28 Decembrie 2012, 12:01 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON