URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Mai 2022, 18:31

Prinţul Charles a venit în vizită în România (FOTO)

Prinţul Charles a venit în vizită în România (FOTO) Inquam Photos / Octav Ganea
Prinţul Charles a venit în vizită în România (FOTO) Inquam Photos / Octav Ganea
Prinţul Charles a venit în vizită în România (FOTO) Inquam Photos / Octav Ganea
Prinţul Charles a venit în vizită în România (FOTO) Inquam Photos / Octav Ganea
Prinţul Charles a venit în vizită în România (FOTO) Inquam Photos / Octav Ganea
Prinţul Charles a venit în vizită în România (FOTO) Inquam Photos / Octav Ganea
Prinţul Charles a venit în vizită în România (FOTO) Inquam Photos / Octav Ganea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prințul Charles al Marii Britanii a sosit, miercuri, în România, după o pauză de câțiva ani. Moștenitorul Coroanei britanice s-a întâlnit cu președintele României, Klaus Iohannis, cu premierul Nicolae Ciucă și cu Majestatea Sa Margareta, custodele Coroanei române.

„Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit miercuri, 25 mai 2022, la Palatul Cotroceni, pe Alteța Sa Regală Charles, Prinț de Wales, cu ocazia unei vizite private în România. Președintele Klaus Iohannis a transmis felicitări Alteței Sale Regale cu ocazia Jubileului de Platină al Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a și a evocat excelentele relații bilaterale și Parteneriatul Strategic româno-britanic. Președintele României a subliniat rolul de liant al relației bilaterale pe care îl are comunitatea de români din Marea Britanie, bine integrată și având o contribuție pozitivă în sectoarele esențiale ale economiei și ale societății britanice”, se arată într-o informare a Administrației Prezidențiale. 

Inquam Photos / Octav Ganea

Totodată, Iohannis l-a informat pe Prințul de Wales despre ajutorul acordat Ucrainei și refugiaților ucraineni de către România, inclusiv privind coordonarea, prin hub-ul umanitar de la Suceava, a eforturilor de sprijin din partea mai multor state în beneficiul Ucrainei.

„Președintele României a apreciat dedicarea și implicarea Alteței Sale Regale în promovarea biodiversității și a mediului rural românesc, precum și în activități caritabile în țara noastră. În acest context, Președintele Klaus Iohannis a discutat cu ASR Prințul de Wales despre soluții pentru limitarea efectelor schimbărilor climatice și pentru conservarea biodiversității, aplicabile în România, Regatul Unit și la nivel internațional, subliniind angajamentul țării noastre în a atinge obiectivele europene în materie de schimbări climatice”, se mai arată în comunicatul oficial publicat pe presidency.ro. 

În cadrul vizitei în România, Prințul Charles s-a întâlnit și cu premierul Nicolae Ciucă și, totodată, a vizitat centrul pentru refugiați de la Romexpo, fiind primit de dr. Raed Arafat, șeful DSU. 

„Alteța Sa Regală Prințul de Wales a apreciat în mod deosebit susținerea cetățenilor români față de refugiații ucraineni, precum și manifestările de solidaritate și simpatie cu care românii au impresionat lumea întreagă. Totodată, Alteța Sa Regală Prințul de Wales a transmis aprecierea de care se bucură românii din Marea Britanie, care contribuie, prin munca lor, la asigurarea bunăstării și dezvoltării economice. La rândul său, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a subliniat importanța susținerii comunității de români din Marea Britanie, din perspectiva protejării drepturilor legale ale acestora”, se arată într-un comunicat transmis de Guvernul României. 

Inquam Photos / Octav Ganea

De asemenea, Majestatea Sa Margareta şi Alteţa Sa Regală Principele Consort l-au primit, miercuri, la Palatul Elisabeta pe Alteţa Sa Regală Prinţul de Wales.

Inquam Photos / Octav Ganea

Prinţul de Wales a vizitat Palatul Elisabeta în anii 2011, 2016, 2017 şi 2018.

Moştenitorul coroanei britanice vizitează des România. Potrivit News.ro, prinţul Charles deţine două proprietăţi în România: una în Valea Zălanului (judeţul Covasna), care este deschisă turiştilor, şi o alta în satul Viscri (judeţul Braşov).

Casa de la Viscri este şi sediul Fundaţiei Prinţul de Wales, unde este deschis un Centru de Pregătire de care benecifiază ucenici, meşteri artizani, studenţi şi arhitecţi din întreaga ţară.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON