URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Septembrie 2021, 09:18

"Printre ultimele meciuri": "Muntele Bihorului" l-a spulberat pe sârbul Adnan Alic într-o luptă în care l-a trimis de trei ori la podea (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Muntele Bihorului" l-a trimis de trei ori la podea pe sârbul Adnan Alic, luni seară, în penultimul meci al galei Colosseum Tournament XXVII desfăşurată la Arena Antonio Alexe din Oradea.

O victorie clară

Luptătorul orădean a intrat în ring însoţit de prietenul său, Puya, pe ritmuri de hip-hop, şi nu i-a dat nicio şansă sârbului. Lungu a dominat fiecare repriză, devenind tot mai periculos odată cu apropierea gongului final, semn că şi-ar fi dorit, la fel ca sala, un KO.

Mai uşor cu aproape 30 de kilograme, Alic a încercat în prima repriză să îşi ţină adversarul la distanţă cu lovituri de picior, măsură ineficientă însă în faţa masivităţii orădeanului. În următoarele două reprize, tactica sârbului a fost de a se refugia în colţuri, încercând să încaseze cât mai puţin în speranţa că uriaşul de 150 de kilograme va obosi înainte să ducă meciul până la capăt.

Trimis de trei ori la podea, Adnan Alic a găsit puterea de a căuta lupta în calitate de încasator, fără a-i pune niciun fel de probleme adversarului său, fapt pentru care decizia arbitrilor în favoarea lui Sandu Lungu a fost una previzibilă.

"Probabil este printre ultimele meciuri. Nu ştiu cât voi mai rezista", a spus publicului, după anunţarea victoriei, luptătorul orădean în vârstă de 47 de ani.

Bătut cu repetiţie...

Aceasta este a doua victorie a orădeanului împotriva lui Alic după ce în lupta din septembrie 2017 l-a învins pe "Gladiatorul din Sandzac" în doar 1 minut şi 12 secunde într-un meci dus după reguli de MMA.

Alic şi-a cerut revanşa într-o luptă dusă după reguli de kickbox, după ce a fost făcut KO pentru că a făcut imprudenţa de a se arunca la picioarele lui Lungu într-o încercare disperată de a-l răsturna. Odată mutată lupta la sol, "Muntele Bihorului" s-a rostogolit peste sârb, care s-a văzut în imposibilitatea de a se mai apăra, strivit sub cele 150 de kilograme.

Efectul Maxim

Celălalt orădean care a luptat luni seară acasă, Adrian Maxim, l-a dominat fără drept de apel pe tânărul de numai 17 ani Lucian Gherman.

În ciuda lipsei de experienţă, Gherman a făcut o impresie bună publicului şi arbitrilor pentru curajul de a înfrunta un sportiv care are de două ori vârsta lui şi pentru rezistenţa de care a dat dovadă în faţa avalanşei de lovituri care s-au abătut asupra sa.

Potrivit organizatorilor, Gherman a acceptat lupta în ultimele 24 de ore după ce adversarul lui Maxim a anunţat în ultima clipă că nu va mai lupta pentru că a fost implicat într-un accident de maşină.

Gherman a dus pe picioare primele două reprize rezistând cu stoicism unei lovituri la ficat care ar fi îngenuncheat şi un sportiv mult mai masiv, după care, în pauză, lupta a fost oprită.

Arbitrii au declarat KO tehnic în favoarea orădeanului Maxim, pentru ca Gherman să nu se accidenteze în cea de-a treia repriză, diferenţa de clasă dintre cei doi fiind evidentă.

Şi dă-i şi luptă!

Printre surprizele plăcute ale galei de luni s-a numărat tânărul Darius Argyo care şi-a adăugat al cincilea KO al carierei din cele şapte lupte duse până acum şi în care a fost învins o singură dată.

Argyo l-a învins pe Neculai Bosnea în primul minut al celei de a doua partide după ce acesta a fost adus în imposibilitatea de a se mai apăra, iar antrenorul său a fost nevoit să arunce prosopul.

La cei 19 ani ai săi, Argyo se anunţă un luptător complex cu combinaţii rapide de lovituri de braţ şi picior, care ştie să valorifice slăbiciunea adversarului fără a-i da şansa să preia iniţiativa.

Cea mai frumoasă şi echilibrată luptă a serii a fost dusă de categoria 77 kilograme într-un meci de manual în care Eduard Gafencu şi-a apărat centura în faţa unui Anghel Cardoş rezistent şi cu alonjă.

Cei doi luptători şi-au revendicat pe rând victoria cu ieşiri succesive pe contraatac care au făcut dificilă decizia arbitrilor. Ultima repriză de un înalt nivel tehnic a ridicat publicul în picioare.

În ultimul meci al serii, Sorin Caliniuc a rămas în continuare campionul categoriei 70 kilograme, păstrându-şi centura, după o luptă împotriva lui Stoyan Koprivlesnki, un luptător dârz şi tehnic, care nu a reuşit să se impună, însă, în faţa românului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON