URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Octombrie 2018, 20:15

Primul mesaj al preşedintelui Iohannis, după referendum - îndemn la toleranţă

Primul mesaj al preşedintelui Iohannis, după referendum - îndemn la toleranţă sursa foto: Digi24.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

 Preşedintele Klaus Iohannis a avut, marţi, prima reacţie după afişarea rezultatelor de la referendumul privind modificarea Constituţiei. În esenţă, şeful statului a îndemnat la toleranţă, afirmând că România aparţine tuturor românilor, chiar dacă sunt diferiţi, iar aceştia trebuiesă trăiască într-o ţară în care să nu mai existe "pericole imaginare".

Potrivit Digi24.ro, Iohannis a susţinut o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni.

"Atunci când pacea socială este pusă în pericol şi avem, din păcate, suficiente exemple în acest sens în ceea ce s-a întâmplat în România ultimelor săptămâni, în pregătirea referendumului pentru modificarea Constituţiei, este nevoie de o abordare matură şi o deschidere către dialog a tututor actorilor relevanţi din societate. Primul pas către restabilirea păcii sociale este abandonarea discursului urii şi asumarea faptului că numai prin toleranţă putem depăşi împreună acele falii care riscă să ne dezbine. Să lăsăm trecutului toate aluviunile de ură, indignare, gânduri negre şi să ne îndreptăm energiile către viitorul nostru. Să facem pentru toţi românii o ţară în care să trăim în bună înţelegere, fără spaime şi tulburări provocate de pericole imaginare. România aparţine tuturor românilor. Deşi diferiţi, suntem toţi români şi vrem să mergem mai departe împreună într-o ţară care şi-a însuşit şi respectă valorile comune europene", a declarat Klaus Iohannis, potrivit sursei citate.

De precizat că preşedintele Klaus Iohannis a mers să voteze fără soţia sa la referendum, duminică seară, cu aproximativ o oră înainte de închiderea urnelor, la Sibiu. Acesta nu le-a făcut nicio declaraţie jurnaliştilor care îl aşteptau în faţa secţiei de votare, refuzând să spună dacă a votat pentru sau contra modificării Constituţiei, astfel încât noţiunea de familie să fie redefinită.

După cum se ştie, referendumul pentru redefinirea familiei, aşa încât aceasta să fie căsătoria consimţită între bărbat şi femeie, a eşuat, după ce la urne s-au prezentat doar 21,10% dintre alegători. Pentru ca referendumul să fi trecut, ar fi fost nevoie de o prezenţă de 30%.

La nivel naţional, s-au prezentat la urne 3.857.308 de alegători. Voturi valabil exprimate la răspunsul 'DA' au fost 3.531.732, reprezentând 91,56% din numărul participanţilor, voturi valabil exprimate la răspunsul 'NU' - 249.412, adică 6,47%, iar voturi nule - 76.111, respectiv 1,97%.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON