URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Noiembrie 2009, 16:20

Primăria reia licitaţia pentru lucrările de reabilitare a Cetăţii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Caietul de sarcini al licitaţiei pentru proiectul "Revitalizarea Cetăţii Oradea în vederea introducerii în Circuitul Turistic - Cetatea Oradea Complex Cultural Turistic European - Etapa I" a fost contestat de către trei dintre cele 29 de societăţi care s-au arătat interesate de proiect.

"Societăţile Construcţii S.A, Sedas Orbas, din Spania şi Romconstruct Holding au contestat unele condiţii din caietul de sarcini pentru revitalizarea Cetăţii Oradea. La propunerea Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, Primăria a decis să facă unele modificări ale cerinţelor", a declarat Rozalia Biro într-o conferinţă de presă defăşurată miercuri.

Astfel, numărul minim al angajaţilor sau colaboratorilor pe care trebuie să îl aibă societatea a fost stabilit la 30, în timp ce, în varianta iniţială, numărul acestora trebuia să fie între 30 şi 50 de angajaţi cu contract individual de muncă.

În privinţa numărului de utilaje pe care trebuie să le aibă firma care intră în licitaţie, stabilit iniţial la 20-40 de utilaje, modificările caietului de sarcini indică faptul că societatea trebuie să aibă minim 20 de utilaje.

"În privinţa celorlalte criterii nu vor face nici o modificare, în special în cerinţele de elgibilitate a firmei, referitoare la experienţă şi profesionalism, deoarece vorbim despre reabilitatrea unui monument istoric", a declarat Marcel Boloş, directorul Direcţiei de Dezvoltare Durabilă. El a mai menţionat faptul că toate societăţile care au contestat condiţiile caietului de sarcini nu le îndeplineau în totalitate pe acestea.

"Noul caiet de sarcini va fi afişat începând de luni pe site-ul www.oradea.ro iar doritorii vor avea la dispoziţie 40 de zile pentru a-şi depune ofertele pentru execuţia lucrărilor. Municipalitatea are termen ca până la sfârşitul lunii ianuarie să încheie un contract pentru lucrările de revitalizare", a explicat viceprimarul.

Proiectul de revitalizare a Cetăţii Oradea, Etapa I are un buget de 36,7 milioane de lei, dintre care 28,7 milioane nerambursabili obţinuţi din fonduri europene. Termenul de finalizare a lucrărilor la cele 8 clădiri ale Cetăţii, respectiv A, C, H, I, K, L, M, P este pe 11 iunie 2015.

În paralel cu reluarea licitaţiei, pe 25 noiembrie de la ora 16, municipalitatea va organiza o dezbatere publică pe marginea viitoarelor funcţiuni ce vor fi introduse în Cetatea Oradea, în cele patru clădiri cuprinse în proiectul "Cetatea Oradea - Centru multicultural şi multiconfesional european - Etapa II".

Întâlnirea va avea ca scop consultarea publicului larg, a instituţiilor şi a persoanelor active în acest domeniu al monumentelor, culturii, turismului şi domeniilor sinergetice, pe marginea funcţiunilor propuse de către echipa de proiect, compatibile cu liniile de finanţare ale Programului Operaţional Regional, Axa 1.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON