Primăria Oradea pune la bătaie peste 46 de milioane de euro pentru întreţinerea străzilor în următorii patru ani.
Oradea, în două loturi
Lucrările au fost scoase la licitaţie în două loturi separate, delimitate de cursul Crişului Repede.
„Contractul cadru de reparaţii şi întreţinere străzi pentru o perioadă de patru ani are o valoare totală de circa 230 milioane lei şi a fost scos la licitaţie în luna decembrie pe două loturi distincte situate pe malul drept şi cel stâng al Crişului Repede”, a declarat pentru BIHOREANUL directorul tehnic al Primăriei, Sebastian Marchiş.
Termenul limită de depunere a ofertelor este data de 6 februarie. „Sper ca licitaţia să poată fi adjudecată în cel mai scurt timp, astfel încât câştigătorii să poată face lucrările de reparaţii străzi de la ieşirea din iarnă", a spus Marchiş.
Vânătorii de gropi
Potrivit directorului, drumarii selectați vor trebui să identifice gropile din asfalt, fără a aștepta indicații din partea municipalității, şi să le repare folosind materiale potrivite. „Constructorii vor trebui să inventarieze gropile din asfalt, să ne anunţe cu privire la străzile pe care au apărut după care să facă reparaţiile”, a declarat directorul.
Marchiş a spus că sarcina identificării hârtoapelor din carosabil este mai uşoară decât pare.
„Orădenii ne sesizează prompt gropile apărute prin intermediul aplicaţiei Oradea City Report. Important este ca firmele să se mişte repede cu lucrările", a spus acesta.
Cu materiale potrivite
Participanţii la licitaţie vor trebui să aibă în ofertă o paletă largă de materiale pentru a putea interveni adecvat pe toate străzile din lotul de care răspund.
„Am cerut ca firma să aibă în ofertă capace auto-nivelante, cum sunt cele folosite pe bulevardul Nufărul – Cantemir, care, chiar dacă sunt de două ori mai scumpe, elimină hopurile. La fel, am cerut să aibă în ofertă toate tipurile de materiale folosite în ultimii patru ani, cum ar fi porfirul sau pavajul folosit pe străzile Vasile Alecsandri ori Iosif Vulcan, astfel încât dacă se vandalizează să avem posibilitatea să intervenim”, a afirmat directorul.
Potrivit documentaţiei de licitaţie, lotul I (malul stâng al Crişului Repede) numără 514 străzi şi tronsoane de străzi cu o lungime de 226 de kilometri. Lotul II (malul drept al Crişului Repede) cuprinde 421 de străzi cu o lungime de 246 kilometri.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.