URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 21 MARTIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Asemănările dintre Marghita şi Bucureşti sunt uluitoare. Amândouă sunt nişte localităţi cu mare potenţial, dar care sunt jefuite în fiecare ciclu electoral de cei care ar trebui să le conducă. Concubinajul între toate partidele care s-au perindat la putere a făcut să existe o şogoreală indestructibilă, ce a pus la punct un sistem impecabil de sifonare a banilor publici.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cele două loturi din Bihor ale Autostrăzii Transilvania, Biharia - Chiribiș (28,55 km) și Chiribiș - Suplacu de Barcău (26,35 km), ar merita denumite - mulțumită tehnocraților din CNAIR, politrucilor care au condus Transporturile, dar și parlamentarilor bihoreni - ale Nesimțirii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre completările aduse la legislație care prevăd că, în sensurile giratorii, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O recentă modificare a Codului Rutier repară una dintre problemele vechi ale legislaţiei rutiere. În esenţă, până la modificările aduse prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 11/2023, o persoană condamnată pentru o infracţiune rutieră (spre exemplu, pentru conducere fără permis) nu avea nicio interdicţie în a obţine imediat după condamnare permisul de conducere.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
O altă formă de tulburare anxioasă este tulburarea anxioasă generalizată, care se deosebeşte de panică (unde simptomele apar brusc) prin faptul că bolnavii prezintă o anxietate difuză şi persistentă, fără fobii, atacuri de panică sau tulburare obsesiv-compulsivă.
23 Iunie 2022, 18:20

Primăria Oradea expropriază terenuri de 1,3 milioane euro pentru construcția unei școli în spatele pieţei West Market

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea va expropria circa 13.500 metri pătraţi de teren din strada Tompa Mihály pentru a face loc unei şcoli care va fi construită pe un teren din spatele pieţei West Market.

UDMR a votat împotrivă

Consiliul Local a aprobat joi coridorul de expropriere şi plata unor despăgubiri de 1,3 milioane euro către proprietarii amplasamentului.

„Ca urmare a măsurătorilor efectuate, s-a stabilit că amplasamentul lucrării menţionate afectează suprafaţa totală de 15.632 metri pătraţi, din care 2.073 metri pătraţi aparţinând UAT – Municipiul Oradea, iar 13.557 metri pătraţi reprezintă teren – proprietatea privată a unor persoane fizice şi o persoană juridică", se menţionează în raportul de specialitate anexat proiectului de hotărâre (foto jos).

Hotărârea a fost luată cu voturile reprezentanţilor PNL şi PSD în vreme ce reprezentanţii UDMR prezenţi în sală au votat împotrivă.

De altfel, udemeriştii au anunţat încă de la începutul mandatului că se vor opune prin vot oricăror exproprieri chiar dacă nu vor şi lua cuvântul de fiecare dată pentru a-şi susţine punctul de vedere.

Şcoală nouă pentru noile locuinţe din zonă

După cum BIHOREANUL a mai scris, viitoarea şcoală va avea 50 de clase, dintre care circa 22 vor fi pentru învăţământul primar, iar diferenţa pentru învăţământul gimnazial.

Unitatea de învăţământ va avea o sală de mese de aproximativ 150 de persoane, mai multe laboratoare de chimie, fizică, informatică şi altele, spaţii administrative, o sală de sport cu vestiare şi propriul bazin de înot.

Construcţia viitoarei şcoli va costa circa 76 milioane lei fără TVA, echivalentul a 15 milioane euro. Municipalitatea vrea să finanţeze lucrările prin Programul Operaţional Regional 2021 – 2027 sau prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Municipalitatea este obligată să demareze această investiţie (foto jos) având în vedere faptul că dezvoltările imobiliare făcute în ultimii ani în zona Nufărul – Cantemir au pus presiune pe unităţile şcolare din zonă care nu pot prelua toţi copiii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Misto, prima scoala publica cu doatari complete
Cantina, sala de sport cu vestiare, bazin de inot, spatii verzi, laboratoare, parcare si chiar si banda de drop-off ca sa nu blocheze parintii strada: va fi o scoala frumoasa, si e in zona in care s-au construit noi locuinte, nu doar o extindere a unei scoli din centru, bun proiect al primariei, felicitari!
Postat 24 Iunie 2022, 14:24 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6021 RON
  • 1 EUR = 4.9219 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON