URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Octombrie 2022, 12:07

Primăria Oradea anunță că e dispusă să cumpere casele izolate în curțile de blocuri

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Oradiei, Florin Birta, a anunțat că municipalitatea este dispusă să cumpere imobilele rămase izolate în curțile blocurilor după programele de sistematizare din perioada comunistă.

„Aceste clădiri se află între blocuri, în zone foarte aglomerate. Prin Planul Urbanistic General se interzice realizarea de noi construcții, astfel că va fi destul de greu pentru persoanele care le dețin să le înstrăineze. Noi nu vom face exproprieri în zonele respective, dar îi invităm pe proprietari să vină și să solicite cumpărarea lor de către municipalitate. Prin achiziționare vom continua regenerarea urbană, în locurile respective urmând să fie amenajate parcări sau spații verzi, în funcție de solicitările locatarilor”, a spus edilul într-o conferință de presă.

Într-o informare transmisă ulterior, Primăria Oradea subliniază că nu este vorba despre vreo măsură de expropriere, ci doar una menită să ajute proprietarii care vor să își înstrăineze casele „blocate” între blocuri.

„Se doreşte informarea proprietarilor și a eventualelor persoane interesate de aceste locuințe cu privire la intențiile municipalității și buna credință în sensul acordării unui preț de preluare de comun acord”, precizează comunicatul municipalității. 

În ședința de joi, Consiliul Local Oradea a aprobat o hotărâre prin care „s-a declarat interesul public local pentru achiziția imobilelor izolate situate în subzonele S_Li din interiorul marilor ansambluri monofuncţionale rezidenţiale construite în perioada socialistă”.
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
mang_litorul doarme si viseaza cum sa ia averea altora! E clar, l-a intrecut pe birtinez!
Proiectul este semnat de deputații Ioan Mang (PSD), Florin Alexandru Alexe (PNL), Bende Sandor (UDMR) și Cristina Mădălina Prună (USR),el fiind susținut și de alți 20 de deputați. https://jurnalul.ro/special-jurnalul/parcurile-eoliene-offshore-care-te-pot-lasa-fara-acces-la-casa-si-teren-913135.html
Postat 31 Octombrie 2022, 08:55 de pinonel
oradea_mea_si_a_ta
Mai așteptată puțin ca vine CrisDumi aka KP sa ne explice , ca e arhitect. Acum e pe știrile de la RUSKY TEVESKY :::)))
Postat 30 Octombrie 2022, 22:35 de Sandu2100
oradea_mea_si_a_ta
Ai între Sovata și Aluminei câteva, ai pe Seleusului , ai in Iosia. Nu există întreg cartier de de case între blocuri în Oradea. Dacă o gândești ca la 6 atunci sunt case și între Nufărul și Velenta::::)))) De la un timp gândești de parcă ai avea nevoie de asistență, adică nu mai esti capabili.
Postat 30 Octombrie 2022, 22:33 de Sandu2100
interesant
Sunt curios cum se decide care case sunt intre blocuri. Ca s-ar putea sa se ajunga ca un intreg cartier de case sa fie intre blocuri :)
Postat 30 Octombrie 2022, 20:08 de oradea_mea_si_a_ta
S-or gatat exproprierile?
Ce facem acuma, asteptam ani de zile cu DEZVOLTAREA in mina, pina primaria reuseste sa "ajute proprietarii care vor să își înstrăineze casele „blocate” între blocuri." ??
Postat 30 Octombrie 2022, 19:04 de excalibur
O posibila solutie
Sa se uneasca toti cei afectati, sa angajeze o casa de avocatura de top si sa atace ucazul biraului in instanta. Oradenii au sanse mari de castig daca reusesc sa stramute cauza in jurisdictia unei alte curti de apel. Daca se judeca de catre curtea de apel Oradea, nici Dumnezeu nu stie rezultatul, cu exceptia birtinezului si a gastii lui!
Postat 30 Octombrie 2022, 17:10 de pinonel
Soarta pecetluita.
Prin conditiile create, impuse, practic casele nu mai au valoare imobiliara. Primaria a creat premizele sa devina unic cumparator. Pacat, unele sunt vestigii ale unei alte magarii, demolarile fortate din comunism.
Postat 30 Octombrie 2022, 06:27 de User anonimizat
Strada
De la vaxxin ți se trage??
Postat 29 Octombrie 2022, 23:31 de Sandu2100
Viclenie si anormalitate...
Daca oamenii au casele intre blocuri le va scadea pretul din cauza Primariei respectiv a primarului un om de "buna credinta"... Daca vrei sa iti demolezi/extinzi/renovezi casa ce credeti ca va zice Primaria in frunte cu marele primar Birta...NU SE POATE AUTORIZA...Normal ca nu poti sa o vinzi ca nu o cumpara nimeni... Ti-a devalorizat bunul primaria??? Da! Si atunci cui sa o vinzi ? Primariei!!!. Cu pretul care il vor ei. Normal ca nu te expropriaza ca atunci trebuie sa te plateasca la pretul pietei. Va bateti joc de oameni sa nu credeti ca toti suntem tampiți.
Postat 29 Octombrie 2022, 23:15 de strada
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON