URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Ianuarie 2022, 09:05

Primăria nu-i în toate: Decizie interesantă a Tribunalului Bihor, în procesul unei firme cu Poliția Locală Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria nu-i în toate! Aşa a stabilit Tribunalul Bihor într-un proces deschis de o firmă care s-a trezit amendată de Poliţia Locală Oradea cu 1.000 lei pentru restanţe la plata facturilor de salubrizare.

Pe lângă contestarea sancţiunii, firma a cerut instanţei să anuleze şi prevederile din Hotărârea Consiliului Local ce impun amenzi între 1.000 lei şi 2.000 lei clienţilor rău-platnici ai firmei de salubrizare, pe motiv că municipalitatea nu poate interveni în relaţiile comerciale dintre două părţi.

Instanţa i-a dat dreptate, explicând că neplata unei facturi nu e o contravenţie, cum este aruncarea unui muc de ţigară pe stradă, ci o dispută civilă, deoarece între firma de salubritate şi clienţii acesteia există un contract valabil, în care sunt stipulate obligaţiile şi consecinţele pentru neplată ori întârzierile la plată, chestiuni care se rezolvă în faţa judecătorilor, nicidecum prin amendă.

„E ca şi cum Primăria m-ar amenda pentru că nu-mi plătesc la timp factura de telefon sau de încălzire”, a spus avocatul firmei. Poate urmează, mai ştii?

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Decizie interesantă a Tribunalului Bihor
Decizie interesanta? Serios? Pe baza de interese ? Sau n-ai gasit alt adjectiv? Sau e in sens peiorativ, iaca s-au bagat si judecatorii in seama... Daca un absolvent de drept, ar lua la bani marunti HCL-urile CL Oradea, jumate ar cadea in ilegalitate... Dezvoltarea cere sacrificii. [ https://www.ebihoreanul.ro/stiri/inculpat-primaria-cel-mai-citat-justitiabil-din-oradea-este-primarul-ilie-bolojan-147679.html ] [ https://adevarul.ro/locale/oradea/topul-primariilor-cele-mai-multe-procese-oradea-locul-ll-bucuresti-1_5cf3b430445219c57e5a2ef3/index.html ]
Postat 12 Ianuarie 2022, 19:55 de excalibur
De când spun, dar nimeni nu mă crede ...
... că liberalii noștri sunt cei mai proști bipezi de pe planetă? Când spun ai noștri ... zic de tot PNL-ul la un loc.
Postat 12 Ianuarie 2022, 18:02 de KP
Justitia are dreptate!!!
si fie ca primaria ar avea intentii bune sau nu, trebuie sa respecte cadrul legal. E o chestiune de constitutionalitate, separarea puterilor in stat, stat de drept... oricat de mult ti-ar placea masurile, intentiile si ai fi de aliniat cu puterea executiva, primaria.
Postat 12 Ianuarie 2022, 16:52 de unu
Sa glumim...
"Primaria nu-i in toate!" A se intelege, e in RER nu e in ABA Crisuri, nu e in Electrica...etc. Totusi sa nu jignim o institutie.
Postat 12 Ianuarie 2022, 13:00 de Christa
Primarie vanduta
Cei de la RER Vest au oamenii lor in Primarie, in functii cheie. Primaria si-a trimis proprii angajati ( Politia Locala Oradea ) ca sa lucreze pentru RER. Ei dau amenzi, ei cauta in gunoaie, maine-poimaine ii vedem cu masinile de gunoi cum plimba tomberoanele. Doar in Oradea poti sa vezi asaceva. Angajati platit din banii publici lucreaza pentru un privat pe “gratis”. E incredibil unde s-a ajuns. Foarte bun exemplul prezentat de avocatul firmei. Ce treaba are Politia Locala daca x sau y nu plateste factura unei firme private? Ce treaba are Politia Locala daca persoane fizice/juridice nu arunca selectiv gunoiul? Respectiva persoana fizica/juridica e sub contract cu Politia Locala sau cu RER Vest? Se vede foarte clar ca Primaria e in joc de glezne in relatia cu RER-ul.
Postat 12 Ianuarie 2022, 12:33 de bihooorel
Glumesc, deci exist
Iata cum aceasta speta ajunge direct la rubrica "Bihorel" ,sub egida si condeiul ilustrului mircea. Nu-i asa ca-i amuzant? Defapt, toate abuzurile primariei atomice sunt niste glume, chiar daca-s proaste incit nici macar instantele de judecata nu le gusta. Cine suntem? "În aprilie 1996 s-a înfiinţat la Oradea societatea mixtă româno-germană RER-RWE ECOLOGIC SERVICE ORADEA S.A., cu sediul în Oradea, str. Tudor Vladimirescu nr. 79, având ca acţionari fosta regie de gospodărie comunală a municipiului, Consiliul Local Oradea şi compania RER-RWE Entsorgung România – aceasta din urma reprezentând concernul german RWE Entsorgung AG, în România. În anul 2000, s-a schimbat acţionarul majoritar, iar societatea şi-a schimbat denumirea în RER ECOLOGIC SERVICE ORADEA S.A. În anul 2008, în urma unei licitaţii publice, compania a devenit operator licenţiat de salubritate al Oradiei, având în responsabilitate colectarea deşeurilor de la populaţie, precum şi salubrizarea stradală şi deszăpezirea arterelor în timpul iernii. În anul 2018, ca răspuns la nevoia ca societatea să aibă un nume mai scurt şi mai ilustrativ, denumirea companiei a fost schimbată în RER VEST.". Deci , NU este nici un parteneriat intre rer vest si primarie. Poate o ciorba, dupa ce se semneaza contractul pe 8 ani, cu oradenii...
Postat 12 Ianuarie 2022, 10:15 de excalibur
am zis....
Am zis eu ca Primaria tine cu ursu'. Oricum nu are nici cap nici coada actiunea, dar sa presupunem prin absurd ca ar fi corecta. Atunci, de ce Primaria nu "atinge" si firma de salubritate pentru ceea ce NU face?? eeee??? Curat murdar!!
Postat 12 Ianuarie 2022, 09:31 de Christa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON