"Predarea amplasamentului este un demers premergător demarării lucrărilor. În prima fază asocierea de firme se va ocupa de proiectarea centralei fapt pentru care construcţia efectivă va începe cam peste trei luni", a declarat Marius Moş, şeful Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională.
Pentru a economisi timp Elsaco şi STC vor pune bazele organizării de şantier în paralel cu lucrările de proiectare. Investiţia trebuie finalizată până la sfârşitul lunii decembrie a anului viitor.
Reprezentanţii municipalităţii au semnat contractul pentru achiziţia, montarea şi punerea în funcţiune a noii centrale pe gaz cu firmele Elsaco şi STC în urmă cu o lună. Demararea lucrărilor a fost amânată pentru că asocierea de firme reprezentată de Romelectro a contestat în instanţă rezultatul licitaţiei iar conducerea Primăriei a ţinut să primească acceptul Consiliului Naţional de Soluţionare a Constestaţiilor pentru demararea lucrărilor în ciuda faptului că există un proces pe rol.
Achiziţia face parte din proiectul de reabilitare a sistemului de termoficare urbană din Oradea, în perioada 2009-2028, cu scopul conformării la legislaţia de mediu, precum şi creşterii eficienţei economice. Proiectul este finanţat prin fondurile structurale al Programului Operaţional Sectorial Mediu şi are o valoare totală de 77.772.000 euro.
Din aceştia, noua centrală care va produce şi energie electrică va costa 54 de milioane de euro, din care 5% asiguraţi de la bugetul local, 45% de la bugetul de stat, respectiv 50% din fonduri europene.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.