URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Aprilie 2011, 15:12

Preşedintele PC dă vina pe administraţia Filip că Bihorul are cele mai mici salarii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dacă în urmă cu câteva săptămâni preşedintele PC Bihor Traian Bodea îl ataca pe primarul Ilie Bolojan, se pare că liderul conservator a ajuns să îi împărtăşească ideile.

Într-o conferinţă de presă susţinută miercuri, Traian Bodea a făcut aprecieri pe marginea faptului că, potrivit unei analize făcută de Comisia Naţională de Prognoză, dată publicităţii recent, Bihorul se situează pe ultimul loc în ce priveşte salariile medii nete. "Ne-au depăşit judeţe precum Vrancea, Teleorman, Caraş Severin sau Covasna şi este inadmisibil, cu atât mai mult cu cât Bihorul e o poartă de intrare în România", a spus Bodea.

El a adăugat că o vină pentru situaţie o poartă şi administraţia condusă de Petru Filip. "Dacă parcul industrial pe care l-a promovat actualul primar ar fi fost pus în aplicare acum 7-8 ani, consider că judeţul Bihor şi municipiul Oradea nu ar fi clasate pe ultimul loc la media de salarizare. Puteam să avem un parc industrial care să fie full de firme, să fie producţie, să fie activităţi, servicii, aşa cum are de exemplu judeţul Arad, care ne-a luat-o înainte. Din păcate, acest parc industrial abia acum e în construcţie", a spus Bodea.

Liderul PC a mai afirmat că un alt motiv pentru situaţia actuală a judeţului este faptul că Guvernul nu îi alocă destui bani "Deşi suntem printre primele 15-20 de judeţe la cotizaţia pe care o plătim la bugetul central, redistribuirea acestor bani ne plasează în coadă", a afirmat el.

Potrivit unei analize efectuată de Comisia Naţională de Prognoză, privind evoluţia economică până în anul 2014, salariul mediu net pe economie va creşte în acest an cu 79 de lei, de la 1.393 în 2010, la 1.472 de lei în 2011, iar până în 2014 salariul mediu net pe economie urcând cu 304 lei şi ajungând astfel la 1.697 de lei.
Judeţul Bihor este şi va fi în continuare pe ultimul loc în ţară în ce priveşte salariile medii nete lunare. Estimările arată că salariul mediu net în Bihor va fi de 1.078 de lei în 2011, 1.132 de lei în 2012, 1.169 de lei în 2013 şi 1.204 lei în 2014, mai mic decât media salariului net pe Regiunea Nord-Vest care este prognozată la 1.388 de lei.

Conform aceleiaşi surse, cele mai mari salarii se vor înregistra, în următorii ani, în zona Bucureşti-Ilfov, unde câştigurile vor creşte cu 293 lei, de la 1.988 lei în 2011 la 2.281 lei în 2014, iar cele mai mici în judeţele din Nord-Vestul ţării (Bihor, Bistriţa Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj), unde salariile vor creşte cu numai 172 de lei, de la 1.216 lei în acest an la 1.388 lei în 2014.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
@neutru
HABAR NU AI !!! NU STII NIMIC SI TEBAGI CA MUSCA PE ..... MIERE DAR II CA.CAT !! MAI INTAI INFORMEAZATE SI DUPA AIA BAGATE IN SAMA !!
Postat 07 Aprilie 2011, 18:20 de UNUL
Bai Pedleilor Bodea asta e copil mic.
Ce reactioneaza pupincuristi PDL la adresa lu Bodea,, ati uitat cine are contractele mari pe bani publici , GHILISOR al vostru. Iar pentru cel cu inspectoratul ar fi bine sa se documenteze fiind ca primaria face reabilitarea de cladiri ale institutiilor de invatamint.
Postat 07 Aprilie 2011, 17:18 de neutru
DE CE ?
DA CUM SE FACE CA TOTI POLITRUCII AVETI DE LUCRU IN PLINA CRIZA ? CUM SE FACE CA SINGURA FIRMA AGREATA DE INSPECTORATUL DE INVATAMANT E FIRMA LUI BODEA , POLITRUCU ? STIE EL DE CE !!! VREA SI EL SLUGA LUI FELIX LA CIOLAN !!!
Postat 07 Aprilie 2011, 09:27 de UNUL
INTREBARE PT. BODEA
DACA NU MA INSEL PRIMUL SI URMATOARELE MILIOANA LE-AI FACUT IN CURTEA LUI FILIP !!! UNDE PUPAI DIN GREU ACU SCUIPI ???
Postat 07 Aprilie 2011, 08:36 de CURIOSUL
mare politician
Mare expert este si patronul Bodea.Sunt curios ce salarii ofera la firmele sale.Da Filip e vinovat de situatia din Oradea,dar alti politicieni si investitori sunt vinovati de situatia din judet.Sa nu uitam ca cel mai mare angajator din judet este ....Dar este interesant ca nu sunt bani pe hartie dar sunt in buzunare,dovada constructia de mall-uri,super si hiper market-uri din Oradea.Cred ca se lucreaza la negru si cu bani in mana fara acte,mult peste alte judete.
Postat 06 Aprilie 2011, 17:17 de tero
asa e
nu credeam c-o sa fiu vreodata de acord cu un pecist, dar omu are dreptate. lui filip trebuie sa-i multumim ca suntem ultimii. investitiile la care n-a putut lua spaga nu l-au interesat.
Postat 06 Aprilie 2011, 15:44 de mia
Exact pe invers
Bodea ăsta este cam idiot. Nu înţelege nimic din mecanismele implicării resurselor umane în economie şi afaceri în general. Menţinerea unui nivel scăzut al salarizării, paradoxal dar aste este regula, reprezintă o măsură logică în orice sistem stabil şi duce la creşterea motivării. Du-te la şcoală măi Bodea, poate că nu o să înţelegi mare lucru, dar poate vei studia lecţia pupincurismului la fundul administraţiei publice.
Postat 06 Aprilie 2011, 15:38 de Hope
aa
TOTI SUNTETI DE VINA! TOTI POLITICIENII LOCALI ,VA VEDETI INTERESELE PROPRII SI CEL MAI MULT INTRADEVAR FILIP EXEMPLU:MERCEDES SA DUS LA TM ,CONTINENTAL LA ZALAU,PENTRU METRO SAU SELGROS S-A DAT SPAGI PUTERNICE MUDURA PENTRU LOTUS LA FEL SPAGI DE SUS IN JOS ETC VAI DE NOI ,NE-AU LUAT INAINTE SI MOLDOVA CINE VRETI SA VA DEA SALARII PATRONII LOCALI (NISTE PARVENITI SAU IMBOGATITI PRIN CIRCUMSTANTE FERICITE) SAU COREENII ASA ZISI INVESTITORI CU SALAR DE 700 RON SI GIMNASTICA DIMINEATA? AM AJUNS DE TOATA JENA,DE DRUMURI CE SA MAI ZIC....
Postat 06 Aprilie 2011, 15:33 de aa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON