URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 Iunie 2015, 11:29

Premierul moldovean riscă să fie urmărit penal: Ministerul Internelor confirmă că şi-a falsificat diploma de liceu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O anchetă desfăşurată de Ministerul Afacerilor Interne de la Chişinău a conchis că diploma de liceu a premierului Chiril Gaburici este falsă, prim-ministrul riscând astfel să fie pus oficial sub învinuire pentru fals şi uz de fals, scrie portalul deschide.md, care a obţinut o copie a dosarului.

Rezultatele anchetei MAI arată că semnătura directorului unde susţine că a învăţat premierul a fost falsificată pe diploma acestuia de absolvire. 

Tot falsă este şi ştampila de pe documentul care, de fapt, este o „compilaţie” - coperta şi un tabel din interiorul diplomei aparţin, de fapt, unor acte diferite. În plus, în timpul investigaţiei MAI au fost interogaţi şi mai mulţi profesori ai Liceului Ştefan cel Mare din Chişinău, precum şi alţi foşti elevi care au urmat cursurile instituţiei de învăţământ în perioada în care Gaburici ar fi trebuit să le fie coleg. Toţi au declarat că premierul nu a învăţat acolo.

Duminică, Oleg Balan, ministrul Internelor de la Chişinău, a anunţat că MAI a trimis Procuraturii Generale concluziile anchetei.

În vârstă de 38 de ani, Chiril Gaburici a fost promovat de coaliţia de guvernare de la Chişinău drept primul premier tehnocrat şi apolitic din istoria Republicii Moldova. El a ajuns în fruntea guvernului în februarie, după ce partidele pro-europene nu au reuşit să obţină suficiente voturi la alegerile parlamentare din noiembrie 2014 pentru a putea numi singure un premier.

Astfel, ele au făcut o coaliţie cu Partidul Comuniştilor condus de fostul preşedinte Vladimir Voronin, care l-a susţinut puternic pe Gaburici. În martie, la o lună de la preluarea puterii, presa moldovenească a dezvăluit că premierul nu a luat niciodată examenul de Bacalaureat, dar şi-a falsificat chiar diploma de absolvire a liceului, după ce a fost exmatriculat.

Gaburici s-a înscris apoi la o facultate fără dimplomă de Bac, după care a avut nevoie de 10 ani pentru a se licenţia – la o altă facultate decât cea pe care a început-o, instituţie neacreditată de Ministerul Educaţiei de la Chişinău în acea perioadă.

(sursa: www.adevarul.ro)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON