URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Mai 2021, 15:21

Premierul Florin Cîţu anunţă avantaje pentru persoanele vaccinate. Află despre ce e vorba! (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Restaurantele şi hotelurile ar putea fi deschise la 100% din capacitate pentru persoanele vaccinate, de la 1 iunie, a anunţat, marţi, premierul Florin Cîţu. De asemenea, dacă se atinge pragul de 5 milioane de persoane vaccinate, masca nu va mai fi obligatorie pe plajă sau la munte, scrie G4Media.ro.

La 100%

"Dacă ajungem la 5 milioane persoane vaccinate la 1 iunie, sunt câteva lucruri pentru sezonul estival: fără mască pe plajă, în drumeţii la munte, dar putem să vorbim şi de facilităţi pentru persoanele vaccinate – restaurante care pot să ajungă cu capacitate 100% pentru persoane vaccinate sau hoteluri la mare cu capacitate 100% pentru persoane vaccinate", a afirmat, marţi, premierul României.

Mai mult, s-ar putea relua şi evenimentele private, cu participarea doar a persoanelor vaccinate anti-Covid, a mai spus prim-ministrul. 

Florin Cîţu a mai arătat, răspunzând jurnaliştilor, că deocamdată nu se va renunţa, însă, la purtarea măştii în aer liber. "Deocamdată, nu. Aş aştepta 1 august pentru acest lucru. Depinde cum se mişcă lucrurile, dar aş vrea să ne uităm la 1 august pentru renunţarea la purtatul măştii. Şi în Israel s-a renunţat după ce s-a ajuns la 60% aproape (n.r. - grad de vaccinare). Deci acolo este un nivel de la care am putea să discutăm", a spus Cîţu.

"Nu există nicio scuză"

Premierul a declarat că se vede clar că accelerarea campaniei de vaccinare a avut un efect pozitiv şi numărul persoanelor infectate cu coronavirus scade pentru că a crescut numărul persoanelor vaccinate. "Singura soluţie de a scăpa de pandemie este vaccinarea", a subliniat Cîţu.

Premierul a precizat că toate măsurile vor fi discutate în Comitetul pentru revenirea la normalitate de la 1 iunie.

G4Media.ro arată că membrii Comitetului interministerial vor discuta şi soluţii pentru a permite evenimente private, dar doar cu persoane vaccinate.

Premierul a dat exemplul Israelului, care, atunci când a trecut de peste 30% persoane vaccinate, a impus penalităţi pentru cei care nu respectă regulile şi beneficii pentru vaccinaţi. "România va alege o cale bună pentru toţi cetăţenii", a spus Florin Cîţu. El a adăugat că sunt suficiente vaccinuri, se pot face fără programare şi deci "nu există nicio scuză" pentru ca populaţia să nu se vaccineze.

În declaraţia de marţi, Florin Cîţu s-a referit şi la încălcări ale regulilor anti-Covid pe perioada Paştelui, referindu-se la operatorii economici de pe litoral, şi a anunţat că va merge în cursul săptămânii la Constanţa pentru a discuta cu aceştia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Oferta
Politicienii si multi altii ofera acest vaccin dar ei nu-l vor sau daca da primesc altceva in loc la vaccin ,sau cei cu acest maraton al vaccinarii?
Postat 05 Mai 2021, 22:12 de User anonimizat
Daca te vaccinezi devii nemuritor?
Cand vom avea 99% vaccinati se va modifica mortalitatea sau vom avea aceiasi mortalitate dar fra morti de covid? Nevaccinatii ameninta vaccinatii SUPERprotejati?Cata ipocrizie.
Postat 04 Mai 2021, 23:34 de spaima_trepadusilor
@georgemarian
Stii, analfabetismul functional nu este o scuza pentru toate acele aberatii ce ai postat...
Postat 04 Mai 2021, 22:34 de sasi
Virus mai agresiv
Dincolo de efectele adverse pe termen scurt și lung ale virusului experimental (printre care cei peste 8000 de morti in Europa, in urma vaccinarii si peste 300.000 de persoane care au prezentat efecte adverse, deocamdata, deoarece campania de vaccinare continua si este doar la inceput), toate studiile arată că o vaccinare în masă, a întregii populații, nu face decât ca virusul să devină tot mai adaptat și mai agresiv, pandemia prelungindu-se astfel pe o perioada nedeterminata. În mod normal, vaccinarea izolată (dar nu cu un vaccin experimental), ar fi oprit pandemia deoarece sistemul imunitar al persoanelor sănătoase și nevaccinate, rezistente, ar fi stopat proliferarea virusului și pandemia s-ar fi stopat de la sine. Dincolo de riscurile la care se expun cei vaccinați, nu vor face decât ca aceștia să îmbolnăvească persoanele sănătoase și în special pe cei apropiați, deoarece ei însuși vor deveni purtători de virus modificat și adaptat. Își vor pune și ei însuși viața în pericol deoarece ca la orice supra-dozare cu vaccinuri / antibiotice, în timp, virusul / bacteriile vor deveni rezistente. Astfel se creeaza șansele decimării populației globale, a sfârșitului civilizației pe care o știm. Prin vaccinare în masă practic virusul va deveni un super-virus, de neoprit. Un om relativ sănătos nu are nevoie de nici un vaccin. Sistemul său imunitar oprește cu ușurință acest virus și la noua reinfectare, dacă va fi, îl va recunoaște automat. Fiți înțelepți!
Postat 04 Mai 2021, 21:39 de georgemarian
Tâmpenie de lege
Eu nu voi purta în pădure și la drumeții în natură în veci mască dacă mă deplasez doar cu soția și nu într-un grup organizat, consider drumeția ca un sport, depui efort fizic, ai nevoie de ventilare completă. În zone urbane evident port mereu. Am sperat să se elimine obligativitatea măștii în spații exterioare, dar nuuu, în plină vară ne vom sufoca purtând masca, bravo.
Postat 04 Mai 2021, 18:14 de zsizsi
Naivitate maxima
Cu toate ca "nu există nicio scuză", o mare parte din cadrele medicale sau angajatii din politie, jandarmerie (cei care ne amendeaza daca nu avem masca), refuza sa se vaccineze. Cum poti in felul asta sa convingi populatia indecisa si insuficient informata sa se vaccineze??? Nici macar asistenta care m-a vaccinat nu era vaccinata si considera totul un experiment.. Despre ce vorbim?
Postat 04 Mai 2021, 16:46 de oradeanbihor
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON