URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Iulie 2012, 11:17

Prefectul Claudiu Pop: Îndemn românii să iasă la vot

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu patru zile înainte de referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, prefectul Bihorului Claudiu Pop a dat asigurări, într-o conferinţă de presă, că votarea se va organiza "ca la carte". "Vreau să asigur locuitorii Bihorului şi pe cei care pe 29 iulie vor fi turişti în judeţ că în judeţul Bihor referendumul va fi organizat în spiritul şi litera legii", a declarat Pop.

Potrivit acestuia, în Bihor au drept de vot la referendum 504.659 alegători, fiind tipărite 557.286 buletine de vot. Sunt organizate 649 de secţii de votare care vor avea în total 3.245 de ştampile cu menţiunea "votat". Distribuirea materialelor necesare în procesul de votare se va face sâmbătă, tot atunci făcându-se verificări privind amenajarea secţiilor de votare.

Totodată, Claudiu Pop a explicat modul în care pot fi utilizate urnele speciale. Astfel, pentru bolnavii internaţi în spitale sau alte instituţii de ocrotire socială, conducerea acestor unităţi trebuie să întocmească liste cu toţi alegătorii care doresc să voteze prin intermediul urnei speciale. Aceste liste trebuie să conţină numele, prenumele, CNP-ul, seriile şi numărul actelor de identitate şi domiciliul alegătorilor şi trebuie depuse la secţia de votare unde este arondată unitatea respectivă sâmbătă, între orele 18 şi 20. Persoanele care nu se pot deplasa, dar nici nu se află internate într-un spital, pot vota dacă depun o cerere pentru urna specială la cea mai apropiată secţie de votare. Această cerere poate fi depusă inclusiv duminică, adică în ziua votului, de oricine.

Alegătorii trebuie să ştie că buletinele de vot devin nule doar dacă au ştampila pusă atât pe căsuţa cu "da" cât şi pe cea cu "nu", ori dacă nu o au pusă nicăieri. Dacă ştampila e pusă pe una din cele două căsuţe, dar pe buletin mai există mesaje scrise ori ştampile puse altundeva în afara căsuţei, buletinul e considerat valid. "Foarte important este de ştiut că buletinele nule sunt numărate ca şi pondere a prezenţei la vot. Un astfel de buletin nu va putea fi numărat nici pentru da, nici pentru nu, dar înseamnă că alegătorul a venit la vot", a explicat prefectul.

În comunele cu potenţial turistic s-a permis suplimentarea cabinelor de vot. Potrivit prefectului, aceste comune sunt Budureasa, Şuncuiuş, Vadu Crişului, Bratca, Tinca, Uileacu de Beiuş, Vârciorog şi Remeţi.

Pe de altă parte, prefectul a precizat că secţiile de votare nu vor fi supravegheate video. "Nu mai există timp pentru achiziţionarea aparaturii", a precizat Pop.

În final, prefectul i-a îndemnat pe toţi românii să iasă la vot şi să-şi exprime opţiunea, indiferent care e aceasta.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
22 Comentarii
Romani, treziti-va !
Vad ca multa lume nu pricepe ca acum votul nu e pentru USL sau pentru Antonescu, ci e pentru demiterea lui Basescu. Adica acum il dam jos si peste cateva luni avem sansa sa ne alegem un alt presedinte, oricine ar fi acesta.
Postat 26 Iulie 2012, 23:43 de Ioan G.
wshm
Daca PDL si Basescu erau convinsi ca USL da o lovitura de stat ar fi chemat lumea la vot, iar votul ar fi fost majoritar NU. Asa, ei incearca o lovitura de stat! Vor sa raman impotriva vointei populare la putere. Asta inseamna lovitura de stat! Sunt multi care nu pot vota nu pentru ca nu vor, ci pentru ca se afla in locuri de unde nu pot vota, iar despre toti acestia Basescu va spune ca sunt de partea lui, pentru ca nu au votat. O astfel de gandire intrece si imaginatia celor mai bolnavi dictatori de pe planeta asta. Nici macar lor nu le-a venit ideea geniala sa spuna ca cine nu a votat defapt a fost de partea lor. De acum in sistemele totalitare n-o sa mai vedem scoruri de 99% pentru, o sa fie 1% impotriva si restul care nu s-au prezentat vor fi considerati pentru.
Postat 26 Iulie 2012, 23:39 de Tiriac
referendum
hai la referendum !!!
Postat 26 Iulie 2012, 15:25 de Bobi
M**E Base`
Eu le`as da buletinul si as vota cu pasaportul, asa le iau si banii si imi exercit si votul; astia asa merita, sa le iei si banii sa le-o tragi si la m**e :)))))
Postat 26 Iulie 2012, 00:17 de HaHaha Production
VOTEZ DA
daca nu votezi nu existi..voteaza ce vrei doar du-te la vot!!!..Eu votez DA!!!
Postat 25 Iulie 2012, 23:33 de MIHAI
VOTEZ DA
Si eu votez DA !!!
Postat 25 Iulie 2012, 23:31 de ionica
.......
Bai fratilor, serios acum, nu va ia nici 10 minute sa votati, asta cu tot cu drumul pana la sectie! Pentru 8 ani de umilinta si jigniri, nu credeti ca merita sa investiti 10 minute? Oricum, se poate vota de oriunde.
Postat 25 Iulie 2012, 23:28 de Janos
ha! ha!
Ha! Ha! Ha! Ha! Ha!
Postat 25 Iulie 2012, 23:11 de miclos
DA
DA ! DA ! DA ! DA ! DA ! DA ! DA ! DA ! DA ! DA ! DA ! DA ! DA ! DA ! DA ! DA ! DA ! DA ! DA ! DA ! DA ! DA ! DA ! DA ! DA ! DA ! DA ! DA ! DA ! DA ! DA ! DA ! DA ! DA ! DA ! DA ! DA ! DA ! DA ! DA ! DA ! DA ! DA ! DA !
Postat 25 Iulie 2012, 22:44 de ORADEAn
jos BASESCU!
O schimbare trebuie neaparat!!!
Postat 25 Iulie 2012, 22:43 de Luci
vot!
Eu votez DA!!!
Postat 25 Iulie 2012, 22:41 de dinu
!DA!
Cine are pretentii la viata are si obligatia morala sa mearga la vot,cum o fi el dar sa mearga.Ca dupa aia stim striga ca vrem asta si vrem aia.Nu votezi nu contezi. @pistike:taticule tu esti rau bolovan.Prostalau de balta.Documenteaza-te.Ce vrei sa zici sa fostul prefect domnul Ghilea marele sofer de basculanta era mai bun.TACI.
Postat 25 Iulie 2012, 22:39 de c-man
in 29 iulie, il dam jos pe CHIOR !
IN 29 IULIE, TOTI CETATENII ROMANI, indiferent de etnie, voteaza DA ! Ma bucur ca d-nul Pop indeamna romanii sa mearga la vot, e dreptul lor. Cine incearca sa le ingradeasca dreptul,sub o forma sau alta ar trebui sa fie inchisi(Basescu si cu ai lui ).
Postat 25 Iulie 2012, 22:37 de Dorin
DA pentru BASESCU
Cui ii e drag Basescu, sa voteze DA si sa-l ia acasa :))))
Postat 25 Iulie 2012, 22:31 de DA pentru BASESCU
ptr. BASELU
De fapt,nu era mama lu Pistike....era chiar Pistike sub pod,cu furoul lu ma-sa pe el....L-am vzt io.... O fi invidios k nu l-au pus pa el prefect..Nu sunt avocatul prefectului,dar e prematur sa-l atacam,asa,gratis....
Postat 25 Iulie 2012, 21:41 de KaGheBeu...
Greseala
Numai romanii?...atuncea castiga Base.... ungurii si tiganii in Bihor reprezinta 40%
Postat 25 Iulie 2012, 18:38 de Nelu
DRAGA PISTIKE
PT PISTIKE... PE MAMA TA AM VAZUT.O ASEARA SUB PODUL DE LA PRIMARIE CU TREI BARBATI ! GHICI CE FACEA ??? IAR TU ,CARE SCRII DESPRE TOTI PE INTERNET CUM VREI TU SI CE VREI TU ,FARA SA AI UN ARGUMENT,ERAI ACOLO. DA ACOLO SUB POD. SI PRIVEAI SI.TI PLACEA CE VEZI.
Postat 25 Iulie 2012, 14:36 de BASELU
Bihoreni, la vot!
Votul este un drept legitim care, in mod normal si firesc, trebuie exercitat. Subscriu indemnului lansat de prefectul Bihorului, bihoreni, la vot!
Postat 25 Iulie 2012, 14:33 de Apolitic.
CE ROMANI RAI
NIMIC NU VA MULTUMESTE !!!!!!!! DVS AVETI PT ORICINE CEVA RAU DE ZIS...ASA OAMENI - ASA TARA !!!!!!!
Postat 25 Iulie 2012, 14:05 de ADINA
Analfabetu sleios
Ce-am ajuns...sa ne indemne un analfabet pupincurist care nu a realizat absolut nimic pe puterile lui...ci pe puterile lui Andrei securistu sef de la Dacia + Blaga le Bulldog...
Postat 25 Iulie 2012, 13:14 de fantastic
eeeee
ioii tu claudiu dar sa mearga la femei nu ii indemni?....,ca tie mult iti mai place .cand ai lucrat la Apaterm nu mai avea taticu un loc pt tine la Dacia sau estiasa de incompetent incat nu risca cu tine?:)
Postat 25 Iulie 2012, 13:04 de eer
contra
Io zic dom Claudiu Pop, să nu te apuci să faci prea multe valuri, că uite ce-a păţit colegu tău plagiator Mangalăul. Să nu cumva să te caute pe CV, sau să cerceteze cum ai făcut şcoala aia, cu prezenţă mai mică decît Antenescu la senat. Nici la examene n-ai fost mă politrucule..... Şi nu te ajută nici faţa aia de şef de sală. Poţi să-ţi pui 5 perechi de ochelari, tot se vede că eşti chelner la bază...... bleaahhh, sunteţi jalnici tot USSL-ul
Postat 25 Iulie 2012, 11:35 de pistike
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON