URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Noiembrie 2017, 10:18

Poveşti ţigăneşti

Poveşti ţigăneşti foto Facebook Christian Sabbagh
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un reporter de la o televiziune a simţit pe propria piele ce înseamnă să faci anchete în ţigănime. A venit la Tileagd să filmeze cum fură romii combustibil şi s-a ales cu nişte pari pe spinare. Există locuri în Bihor, pe la Tileagd, Tinca sau Ineu, unde autoritatea statului este pusă serios sub semnul întrebării. Păi, de ce i-ar fi frică unui ţigan să dea cu parul în forţele de ordine când condiţiile din puşcărie sunt lux pe lângă ce are acasă?

Am avut şi noi întâmplări de genul acesta. Când am fost în Ţincapana la un reportaj, la sosire o faţă palidă ne-a spus, mai în glumă, mai în serios, să coborâm din mers, pentru că dacă oprim maşina ni se vor fura roţile. Altă dată, o colegă a mers să-i întâmpine pe romii trimişi acasă de la Lyon şi, în 30 de secunde, i-a dispărut telefonul.

Am asistat întâmplător la o conferinţă de închidere a unui proiect european ce-şi dorea integrarea romilor în societate. O mare parte din fonduri mergea, de fapt, pe chiolhanurile trase de şeful de proiect, un tip fioros, de 150 de kile, însoţit în permanenţă de două blonde generoase.

Am crezut că suntem şmecheri şi rezolvăm problema exportându-i pe conaţionali în Europa şi numindu-i romi, nu ţigani, dar ne-am trezit urâţi de toată lumea, pe bună dreptate, pentru că ţiganii sunt cetăţeni români. Soluţia integrării categoriilor defavorizate în societate este educaţia, numai că guvernanţii noştri au ei înşişi probleme de educaţie. Şi, în plus, nu concep să renunţe la electoratul captiv, care depinde de ajutoarele sociale...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
personal,,
nu cred că acele vagoane cisterne au fost construite ca să rămână un strop de combustibil la golire,altfel,la predarea mărfii,nu ar coincide fapticul cu scripticul
Postat 08 Noiembrie 2017, 08:27 de crisan
ramasite
Ceea ce se vede in filmari sunt niste vagoane cisterna cu capacele de alimentare deschise, adica cisternele sunt GOALE iar tiganii golesc ce a mai ramas pe conductele de scurgere (reziduri), carburant pentru care proprietarul nu se streseaza. Mai periculos e faptul ca tiganii alearga dupa vagoane in miscare, oricand existand pericolul unui accident. Ganditi-va logic ce dezastru si pericol de incendiu/explozie ar fi ca cineva sa deschida cisterne pline aflate in miscare, doar ca sa fure o galeata de benzina!?! Daca uita robinetul pornit? "Hotul" sta sa inchida robineti? Never!
Postat 03 Noiembrie 2017, 16:09 de User anonimizat
poate...
....pe lângă pari pumni şi picioare-n cap,domnu Cristi Sabbach se alege cu un dosar penal,fiindcă...a conturbat...liniştea furturilor,adică,nu i-a lăsat a fura în linişte,,,,mâncaţi-aş!!DDDeeeeeeblaaa!Somaikere?Ne cred ăştia un popor de fraieri!!!!
Postat 01 Noiembrie 2017, 18:01 de crisan
Povesti scoase din burta.
Domnu' Chirila, iar dai dovada de "profesionalism". Vorbim concret, despre situatia din Tileagd. Nu au nici romanii nici ungurii conditiile de educatie pe care le are etnia roma sau tiganeasca! Cauta pe internet: asociatiasmiles.ro. Stiu din surse sigure. N-ar strica sa faci o vizita la fata locului si sa scrii dupa aceea. Asta ar insemna jurnalism profesionist.
Postat 01 Noiembrie 2017, 17:18 de Control_Room
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON